Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ale u Ciebie to już niedługo będzie ciepło! :)

(ps. gratuluję 19,5 - to prawie 20! )

Z deszczu się cieszę, bo większa szansa, że sadzonki się przyjmą, po powrocie na pewno od razu zabiorę się za ogródek. Już widzę te chwaściory! ;)

Ja planowałem urlop.:(

Prawie 20 , tylko tak jest już od miesiąca.:(:mad::mad::mad::mad:

Ja planowałem urlop.:(

Prawie 20 , tylko tak jest już od miesiąca.:(:mad::mad::mad::mad:

Może za dużo ćwiczysz i masa mięśniowa się zwiększyła? Mięśnie ważą dużo więcej niż tłuszcz! :D ;)

Zbigniew, ja i tak bardzo podziwiam, bo dla mnie 6 kg przy moich nawykach żywieniowych to było wyzwanie! :rolleyes:

Hej sure przyszłam się przywitać po dłuższej nieobecności u Ciebie i musze przyznać, że bardzo mi się podoba to, co widzę ;-)
Cześć AGP, rzeczywiście długo Cię nie było! ;)

Ja sama w tym momecie mojego domku nie widzę, ciekawe, co zastanę po powrocie? Ale dom na pewno stoi, trawnik wykoszony, część roślin na pewno przetrwała, może nie będzie źle? Niestety, widok z tarasu na pewno mi się popsuł, na sąsiedniej działce usunięto ten piękny sosnowo - brzozowy lasek, gdzie fotografowałam sarenki, chyba ktoś będzie się budował? :rolleyes:

Tylko dlaczego nie zostawił choć niektórych roślinek, np. tej pięknej sosny w narożniku przy mojej działce - w niczym by nie przeszkadzała... :(

ech... chyba muszę jednak pomyśleć o tej macie wiklinowej, znacie jakieś dobre źródła w necie?

A może od razu poprosić Elfir o zagęszczenie i podwyższenie w projekcie tej części żywopłotu? W niedzielę obejrzę, jak to teraz wygląda, może warto coś dodatkowo nasadzić! :rolleyes:

Cześć AGP, rzeczywiście długo Cię nie było! ;)

Ja sama w tym momecie mojego domku nie widzę, ciekawe, co zastanę po powrocie? Ale dom na pewno stoi, trawnik wykoszony, część roślin na pewno przetrwała, może nie będzie źle? Niestety, widok z tarasu na pewno mi się popsuł, na sąsiedniej działce usunięto ten piękny sosnowo - brzozowy lasek, gdzie fotografowałam sarenki, chyba ktoś będzie się budował? :rolleyes:

Tylko dlaczego nie zostawił choć niektórych roślinek, np. tej pięknej sosny w narożniku przy mojej działce - w niczym by nie przeszkadzała... :(

ech... chyba muszę jednak pomyśleć o tej macie wiklinowej, znacie jakieś dobre źródła w necie?

A może od razu poprosić Elfir o zagęszczenie i podwyższenie w projekcie tej części żywopłotu? W niedzielę obejrzę, jak to teraz wygląda, może warto coś dodatkowo nasadzić! :rolleyes:

Jak to nie widzisz? Wyjechana jesteś?

Sure - żeby nie grzebać w projekcie posadź przy siatce akebię pięciolistkową - jest delikatniejsza od bluszczu (który z czasem robi się bardzo ekspansywny) i częściowo zimozielona.

Sadzić dość gęsto na najbardziej zagrożonym odcinku - co 50 cm.

Można urozmaicić dodając również częściowo zimozielony wiciokrzew Henry'ego i wiciokrzew zaostrzony (Lonicera giraldii inaczej L. acuminata)

Roślinki teraz małe, ale z tego co pamiętam tam i tak nasadzenie miało docelowo min 2 m wysokości.

Edytowane przez Elfir

Jak to nie widzisz? Wyjechana jesteś?

No tak, drugi tydzień jestem u Mamy. Ale niedługo wracam! :)

Sure - żeby nie grzebać w projekcie posadź przy siatce akebię pięciolistkową - jest delikatniejsza od bluszczu (który z czasem robi się bardzo ekspansywny) i częściowo zimozielona.

Sadzić dość gęsto na najbardziej zagrożonym odcinku - co 50 cm.

Można urozmaicić dodając również częściowo zimozielony wiciokrzew Henry'ego i wiciokrzew zaostrzony (Lonicera giraldii inaczej L. acuminata)

Roślinki teraz małe, ale z tego co pamiętam tam i tak nasadzenie miało docelowo min 2 m wysokości.

Mhm, docelowo 2m, poza tym z lewej 3 świerki serbskie i klon Flamingo (zamieniony na jakiś bez różowego :( ) chyba będą wystawać powyżej. Przydałaby się jeszcze jakaś roślinka centralnie na wprost tarasu wystająca ponad ogrodzenie, nie wiem, czy na magnolię mogę obecnie liczyć, zresztą jest bardziej z prawej. Na wprost jest "oko smoka" i pęcherznice (które pewnie obeschły częściowo). Pnącza byłyby świetne, ale Miły oprotestował wszystkie "pendule" i pnącza, pewnie nie lubi, jak coś się "wczepia"... ;) Wynegocjowałam tylko bluszcz przy drewutni, myślę, że więcej nie przejdzie... :rolleyes:

obejrzę tę akebię, może nie wygląda tak "bluszczowato"?

jak to ostatnio ustalilismy ostatnio z sasiadami - najlepiej jakbyśmy się widzieli wtedy kiedy chcemy się zobaczyć ;)

no właśnie nie ma żywopłotu tylko rabaty i bluszcz. problem z bluszczem jest taki że on wyżej niż metr i tak mi nigdy nie zasłoni