Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

mój płot ma metr i nie może mieć więcej

a z żywopłotem jest kłopot bo raz że dostępu do niego nie będzie a dwa że mam mało miejsca na rabacie i boje sie że nie upchne i żywopłotu i rabat lub że rabata na tle żywopłotu nie będzie tak ciekawa.

efilo - przecież masz gęste nasadzenia wzdłuż granicy. Zimą i tak nie hasasz naga po ogrodzie, by sąsiedzi mieli atrakcyjny widok :)

Ale jak się obawiasz, to możesz dać wąskie kolumnowe cisy pośrednie (np. Viridis), ale w wytycznych, jakie od ciebie otrzymałam, była wyraźna niechęć do iglastych żywopłotów :)

Uff, nareszcie dojechałam. Aż mi się nie chce wierzyć, że jestem na miejscu! ;)

Malgos, fajnie mi się z Tobą gadało, cieszę się, że mogłyśmy się spotkać! :)

Efi, a masz gdzieś w komentach swój projekt? Ja jeszcze nie widziałam za bardzo mojego ogródka, ale po ciemku przynajmniej trawka chyba wygląda jakoś lepiej... ;)

no to może wklej sam rzut?

a ja wklejam zdjęcie trawnika, gdzie w łysych miejscach wyrosła jakaś taka śmieszna trawa, obawiam się, że toto jest bardziej ekspansywne od tego, co posiałam. Nie wiem, co można zrobić - plewić to, spryskać roundupem i posiać na nowo, czy zignorować i kosić? Nie jestem pewna, czy to perz, czy może ta osławiona chwastnica?

http://img193.imageshack.us/img193/5168/p8010177.jpg

Śliczna ta trawa heavy metal :) lubię trawy, ale to co masz na trawniku, to rzeczywiście dziwnie wygląda w porównaniu z delikatną trawką :(

Czy trawa ze zdjęcia heavy metal rośnie w takich kępkach, czy trzeba ją formować, żeby tak ładnie wyglądała?

Edytowane przez Megana

BetaGreta, dlaczego nie? :)

dzięki za miłe słowa, to mnie podtrzymuje na duchu, bo poza tym ten ogród przynosi mi sporo frustracji! ;)

Dlatego w ramach działań "prewencyjnych" postanowiłam przynajmniej, że tam, gdzie już mam posadzone roślinki rozkładam czym prędzej agrowłókninę i korę, bo inaczej urlop spędzę na plewieniu, a resztę roku na wkurzaniu się, że wszystko zarasta, a ja nie mam czasu plewić! :D I mam nadzieję, że agro pomoże, bo ta, którą kupiłam jest jakaś cienka i grube łodygi chwastów spokojnie się przez nią przebijają... :rolleyes:

Cześć Alunek, miło Cię widzieć! :)

Wróciłam, wróciłam, a tu leje! Fajnie, że trawnik sam się podlewa, tylko nie dokończyłam rozkładania kory. Zresztą i tak kupiłam za mało, więc muszę jeszcze do tego wrócić, ale efekty już widać!

..to kiedy planujemy spotkanie? :)