Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Cześć sure,

ja jestem na nogach od szóstej- ból gardła i ucha nie dał mi dzisiaj pospać :(

W kwestiach garowych proponuje szybkie i łatwe dane:

filet z piersi kurczaka przekroić na płaty ,lekko przyprawić ( wg uznania, ja daję tylko sół , pieprz)

obsmażyć na patelni, krótko, tak aby tylko ścięły się. Usmażone odkładam na blachę, na której później będą piekły się w piekarniku.

W międzyczasie drobnopokrojone i lekko posolone pieczarki obsmażam na patelii, przygotowuję tarty ser.

Gdy wszystko jest gotowe...zapomniałam o sosie: majonez zmieszany z keczupem..... gdy wszystko jest gotowe piersi smaruję sosem ( oczywiście z jednej strony) na to kładę pieczarki i posypuję serem. Całość wstawiam do nagrzanego piekarnika. Danie jest gotowe po ok. 15-20 min. POLECAM!!!

Miłego dzionka:)

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sure owszem, taras jest już drugi sezon ale mój Koko nie oszczędza go. Jego pazury są wszędzie :D Zrobił sobie z niego taras widokowy. Leży na deskach i obserwuje dzikie koty za płotem, kóre zblizają się do naszego kompostownika (pryzmy z resztkami raczej). I wtedy jest bieg. Wypala w takim tempie, że nie patrzy po czym biegnie a robi to przez sam środek rabaty na skarpie. Z mieczyków nic nie zostało :D A deski mają ślady tej jego bieganiny. No ale mi to nie przeszkadza. Jak już nieraz pisałam nudzi mnie drewno idealne, na połysk, jednolite, wypieszczone. Lubię drewno które "żyje" wraz z upływem lat.

Ja dzis tez na obiad mam piersi kurczakowe :D Jak dorwę pieczarki to chyba je zapiekę wg przepisu Alunek :D

No, też mi się ten szybki przepis podoba. Ogólnie wszystkie do wykorzystania... ;)

Jeśli chodzi o drewno, tez nie przeszkadza mi, że się zużywa. Moje tarasy na razie oszczędzone, bo kota nie wypuszczam, a psicy już nie mam, niestety... :(

A piachu i tak ciągle na dechach pełno! :rolleyes:

Cześć Sure,

już jest trochę lepiej tzn. ucho i gardło nie bolą,ale jeszcze jestem lekko przygłuchawa, co akurat czasami przydaje się,gdy się ma małe dzieci ;)

Spotkanko oczywiście aktualne,choćby jutro. Daj znać kiedy ci pasuje :)

Cieszę się bardzo,że mój przepis przypadł się tobie i Mayland. Też lubię takie szybkie dania, zwłaszcza latem kiedy szkoda mi czasu na gotowanie.. .

Mam jeszcze jeden przepis , którego niestety już dawno nie robiłam,ale fajnusi. To jest "lasagne z naleśników" Zrobienie jej zajmuje trochę więcej czasu,bo smarżenie naleśników, ale można to zrobić dzień wcześniej. Odszukam przepis w moich zbiorach i dla zainteresowanych zapodam.

Jak to nie masz już starej poczciwej psicy????

a z czym sie podaje tego kurczaka bo ja też mam ochote

a tak to idzie:

W kwestiach garowych proponuje szybkie i łatwe dane:

filet z piersi kurczaka przekroić na płaty ,lekko przyprawić ( wg uznania, ja daję tylko sół , pieprz)

obsmażyć na patelni, krótko, tak aby tylko ścięły się. Usmażone odkładam na blachę, na której później będą piekły się w piekarniku.

W międzyczasie drobnopokrojone i lekko posolone pieczarki obsmażam na patelii, przygotowuję tarty ser.

Gdy wszystko jest gotowe...zapomniałam o sosie: majonez zmieszany z keczupem..... gdy wszystko jest gotowe piersi smaruję sosem ( oczywiście z jednej strony) na to kładę pieczarki i posypuję serem. Całość wstawiam do nagrzanego piekarnika. Danie jest gotowe po ok. 15-20 min. POLECAM!!!

Nie pisałam, bo było mi bardzo smutno, zresztą nadal mi jest... mimo, że dożyła bardzo zaawansowanego wieku, jak na owczarka i naturalne, że kiedyś musiała odejść, trudno pogodzić się ze stratą przyjaciela... :(

Alunek,chętnie biorę kolejny przepis na szybkie danie, jeśli znajdziesz! :)

A w kwestii spotkania, czy środa też pasuje? Mam urlop i mogę być o dowolnej godzinie.