Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jejku, jak goraco!.. 8)

a ja tu po gazowniach, hurtowniach i budowach biegam, zamiast na plaży siedziec. Ale jutro wyjeżdżam, chcę wszystko popodpisywać i pokuopować, żeby się dalej budowało.. na razie wszędzie mi wszystko załatwiają od ręki, jakiś cud!..

w niedzielę placek odsłona druga - chyba, że będzie nadal upał!.. :D

Dziewczyny, ale wy tu o smakowite tematy zahaczacie :D Już sobie skopiowałam przepis i spróbuje szczęścia drożdżówkowego, bo jak do tej pory to zwykle kończę z zakalcem (który lubię, no ale :wink: ).

A dokąd to wybywasz Sure? Taki ukrop w kraju, wystarczy parę kilometerków i....plaza, morze :wink:

.... rrrrranyyyyyyy, jak ja bym chciała też gdzies wyskoczyc na dłuzej... :roll: :wink:

i cos fajnego na obiadek (wyszukane i "pożyczone"):

Przepis na placki drobiowe - szybki obiad :p

Do miski wkladamy:

-1 duza posiekana cebule w kostke

-50 dkg fileta drobiowego pokrojonego w kostke 1cm/1 cm (moze byc mniejsza ale nie wieksza)

-2 jajka

-3 pieczarki starte na duzych oczkach

-maly peczek zieleniny (pietruszka lub koper, my wolimy zx pietruszka) posiekany drobno

-1 porzadnie czubata lyzka maki ziemniaczanej

-sil, pieprz, wegeta i koniecznie magi

Wymieszac i nakladac na rozgrzany olej placki takie o srednicy kubka, a grubosci plackow ziemniaczanych, usmazyc z dwoch stron na zloty kolor.

My jemy je z ziemniakami i ogorkiem kiszonym, a na zimna sa dobre na chleb.

Z tych proporcji wychodzi 10 sztuk, sa bardzo dobre i szybkie.

:wink:

Wybieram, wybieram, dzisiaj wszyskie wolne chwile spędziłam w necie, szukając zdjęć tych roślin, żeby sobie je jakoś wyobrazić, oprócz wrzosów, które rosły w lasach mojego dzieciństwa - to w większości mało znam te wybrane. Mam dwa foldery plików, zasobne... ;)

Kala, wierzbę koniecznie, japońska jest jako jeden z typów, piękne kwiaty!

Ewa, a ciekawe, dlaczego wrzosy się nie przyjęły?.. :-?

Hejka!

Różnicą kolorów kostki się nie przejmuj - w razie czego wystarczy wystawić mebelki drewniane eukaliptusowe i poczekać na deszcz... Znajoma może pożyczyć swój zestaw, który zafarbował jej szare kosteczki na "piękny" żółto-brązowy kolor. :)

A kwiatków zazdroszczę ... my poczekamy do jesieni, wtedy taniej można kupić ładne okazy (o ile zdążymy z niwelacją terenu).

Pozdr.

A.

Witajcie tańsze będą letnie byliny - bo one właśnie przemijają.

Sklepy ogrodnicze przyjmują towar sezonowo- jest sezon na kwiaty wiosenne letnie i jesienne - Jesień to pora np. wrzosów- nie należy liczyć że będą tańsze:) . Jesienią macie za to szansę na tańsze krzewy kopane z gruntu- bez doniczek i substratów do zadoniczkowania kosztują dużo mniej od roślin doniczkowanych- ale należy je szybciej wsadzić.

Można pomyśleć o większych drzewach lub drzewach owocowych :)

Wracając do Twojego dzienniczka - bardzo ładny domek. I super płot!!!

Uwielbiam takie murki z granitowych kostek- twój wygląda super:)

I obstawiam kwadratowe halogeny... Choć bardziej polecałabym LED bo są bardziej energooszczędne (niestety słabiej świecą).

Pozdrawiam:)

Mnie najbardziej interesuje, jak wyjdzie tapeta ze zdjęciem. W dużej łazience na ścianie ma być wydruk wielkoformatowy, a że będzie także pod prysznicem, to na PCV. Zastanawiam się, jak się sprawdzi? :-?

Ale mam nadzieję, że nie będzie przeciekał, efekt może być fajny, albo niekoniecznie... :D

Zachcianka, z wrzosami to mnie zmartwiłaś - ale i tak je kupię! A czy takie roliny z gruntu mają szansę dobrze się przyjąć?