Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Irmo, jak Cię dawno nie było! :D

Bardzo dopracowana stodółka, rzeczywiście (może kiedyś natrafię podczas jakiejś wycieczki, bo chyba stoi niedaleko)

Kala, mnie to wygląda na kamień naturalny, piękny...

A odbiegając od tematu -znacie jakieś źródło tanich żarówek halospot qr111?? :-?

Dzięki, może coś przeniosę na własny grunt 8) Tylko muszę najpierw pomacać w sklepie.

Elena, w garażu jest najzwyklejszy gres techniczny Paradyż Texas, kolor "pieprz i sól", taki maskujący. Ja mam niepolerowany, żeby nie był śliski:

http://www.ilazienki.pl/images/uploads/217.jpg

A łazienkowe płytki to Marazzi, duża łazienka jest tylko z szarych, ale kafle są fragmentarycznie położone (na szczęście, bo ostatnio mocno podnieśli ceny).

Mała łazienka ma na ścianach te Metalli Bianco, a na podłodze też jakieś "złamane białe", a na tym zdjęciu wygląda jak jakaś brzoskwinka! ;)

http://catalogo.marazzi.it/DomuS3D/Bitmap/Marazzi/Citta/_MEFH.jpg

Tofee, patrząc z boku na to wszystko, naprawdę wygląda bardziej różowo, niż w rzeczywistości. Nawet mnie się podoba, bo dziennik zawiera jakies elementy "kreacji", tego, co by się chciało i co się planuje. A naprawdę to mamy spore opóźnienie - drzwi wewnętrzne czekają parę miesięcy!

Białe, to Marazzi Metalli Bianco 10x10. Są fajne, bo zwykłe płytki wyglądają trochę jak dekory, no i jak na marazzi cena przyzwoita.

Kamyczki to kostka granitowa, z takiego kolorowego granitu, niestety nie wiem, gdzie to było kupione, ale miejscowe. Wygląda na taką zwykłą. Moja była jeszcze cięta na pół.

Witajcie tańsze będą letnie byliny - bo one właśnie przemijają.

Sklepy ogrodnicze przyjmują towar sezonowo- jest sezon na kwiaty wiosenne letnie i jesienne - Jesień to pora np. wrzosów- nie należy liczyć że będą tańsze:) . Jesienią macie za to szansę na tańsze krzewy kopane z gruntu- bez doniczek i substratów do zadoniczkowania kosztują dużo mniej od roślin doniczkowanych- ale należy je szybciej wsadzić.

Można pomyśleć o większych drzewach lub drzewach owocowych :)

Wracając do Twojego dzienniczka - bardzo ładny domek. I super płot!!!

Uwielbiam takie murki z granitowych kostek- twój wygląda super:)

I obstawiam kwadratowe halogeny... Choć bardziej polecałabym LED bo są bardziej energooszczędne (niestety słabiej świecą).

Pozdrawiam:)

Witanko! :D

No jak to dobrze, że do Ciebie wreszcie zajrzałam, bo taką mądrą głowę w kwiatach tu spotkałam. 8) :D :D :D

ZAJE.BISTE masz te płytki!!! :o :D :D :D :p :p :p Dostałam ślinotoku na ich widok!

Dzięki, chętnie skorzystam - pytań mam mnóstwo! Teraz mało piszę, bo mam pewne przeszkody...

http://img404.imageshack.us/img404/9781/przeszkoda.jpg ...i często literówki się zdarzają! :wink:

A cóż to za piękny szkrab stuka Ci po klawiaturce? :o 8) :D :D :D :D

mmmrrrrraaaaaauuuuu.... 8)

Koteczek jest cudny, malutki i puszysty. I strasznie energiczny. Kiedy nie śpi, bez przerwy na coś poluje, albo przebiega po czym się da! :D

Ciekawe, co z niego wyrośnie? :roll:

(niestety, nie jest mój, tylko czasowo pod opieką - ale obserwując go dochodzę do wniosku, że chcąc mieć kotka, musiałabym przebudować dom!)