Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Teraz to nie wiadomo, które są najcieplejsze, wszystko się poplątało... u nas śniegi syberyjskie były, na południu Polski w tym czasie wiosna...:rolleyes:

A to efekt wczorajszego rumoru na dachu. Dzisiaj nadal się zdarzają hałasy, widocznie nie wszystko w nocy zjechało...

http://img844.imageshack.us/img844/4111/p1090328k.jpg

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

U mnie na dachu tylko w koszach jeszcze śnieg z lodem....

Najbardziej boję się tego lodu..l. bo jak nie odtaje to przyjdą następne śniegi i mrozy i tak do wiosny....

A dziś u nas +7*C... wiosna się robi...

Aż chce się o ogródku myśleć....

Lodowisko jest na drodze i na chodnikach... U siebie wysypałam piaskiem i solą... ale dalej to już nie dam rady....

Ja wiedziałam co się dzieje jak śnieg z dachu leci i nie zrobiłam dachu nad garażem czy wejściem do domu... Wujek ma z dwóch koszy ( 4 połacie dachu) schodzi mu lawina śniegu pod wjazd do garażu.... Z garaż ma w podziemiach i na dodatek zakręt w wjeździe!

odkopuje czasami od 5-8 godzin szuflą ... raz aby móc wyjechać z garażu, a dwa aby go nie zalało... cała piwnica jest na jednym poziomie jakieś 130m2.... Masakra.

Jak patrzyłam na projekty to właśnie zwracałam bardzo na to uwagę.... Wszędzie indziej może zasypywać ale nie nad wejściem i nie nad wjazdem do garażu... Drugi wniosek to żadnej piwnicy i żadnego garażu w piwnicy....

A i u nas stopić się nie da rady.... jest tak duuuużo śniegu, że masakra...

Posypałam dojście do domu i do samochodów solą i piaskiem, bo niezła tafla lodu była.... Ciekawe kiedy lód puści....

A ja chyba za płytko włożyłam cebulki narcyz i zaczynają wychodzić zielone listki i co teraz? :(

Czy zasypać to ziemią może?

Moje też już wyłażą. Nic im nie będzie, zostaw je w spokoju. Chyba, że miałby być wielki mróz bez śniegu, to wtedy jakaś delikatna osłona może się przydać.