Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Maja, to było od dawna i do niedawna - po prostu przez dłuższy czas na budowiie nic się nei działao, jak położyli kabelki, tak sobie leżały i niewiele przybywało przez ten czas... teraz jest pewnien postęp, co widać będzie na zdjęciach niedługo... :-?

Kala, malują cały dom z pierwszego, potem mam nadzieję zrobić podłogi (jutro ponowne pomiary), a potem pomalują po raz drugi. Wczoraj zakupiłam ostatnią farbę - do gabinetu. Nazywa się poranek, byłam ciekawa., jak toto na ścianie będzie wyglądało, ale nie zauwazyłam. Moze z powodu zmierzchu nie było widac różnicy, trzeba patrzyć o poranku?? :roll:

murki, oprócz tych, które już mam, będą jeszcze w 2 miejscach, przy wiśni, bo musimy ją nasadzić wyżej i coś niewysokiego oddzielającego teren, gdzie będą paprocie i konwalie (jeszcze nie wiem, czym). Koncepcja ogólna jest +/- taka:

http://img16.imageshack.us/img16/7858/kcepcja.jpg

to strona południowo - zachodnia - trochę rabat jest...

sure ja podobnie sobie wyobrazam swoj ogród. w srodku trawa a na około rabaty.

Tylko u nas wczoraj dzwoniła babka bo jestesmy w trakcie przepisywania ziemi i ze wyznaczylismy sobie za mało. wiec działka wydłuza nam sie o jakies 15 metrwó :o co ja zrobie z takim terenem? :roll: :lol:

a tak w ogóle witam :) dodałam dziennik do śledzonych wiec może uda mi sie czesciej zaglądać. pozdrawiam.

Projekt ostateczny trochę różni się od koncepcji, ale jego nie wklejam, bo mniej barwny, to symbole i numerki, do tego osobno opisy. Różnice są za domem, nie ma klonu palmowego, bo miły zaprotestował, choć teraz mam ochotę do tego pomyslu wrócic, tylko musz epokonferować z moją projektantką w wolnej chwili... ;)

bardzo ładny byłby widok z jadalni jesienią, bo ten klon przebarwia się na czerwono, już go wcześniej wklejałam w dzienniku...

Danusia, oczka na razie nie planujemy, choć w razie czego może być nawet kaskada, bo ogród od strony północy, gdzie rosną dęby, łagodnie opada w kierunku południowym, można to wykorzystać...

Kala, ławeczka jest pod dębami, będzie fajnie, jeżeli mnie mrówki nie wykurzą. W zeszłym roku tam urzędowały takie duże, czarne potwory! ;)

Amazonko, to jak duża będzie teraz Wasza dzialka? Przyznam, ze marzy mi się taki duuży ogród, ale tez trudno sobie poradzić z tym bez pomocy, koszenie trawnika u moich rodziców to jest wyzwanie, szczególnie w upałe. Ta część naszego ogrodu ze zdjęcia ma około 16x30m, chyba będzie w sam raz... ;)

witaj amazonko i zaglądaj częściej, zapraszam, zapraszam! :D

Projekt ogrodu, to kawał pięknego kawałka ziemi :D

Chciałabym tam być za 3-4 lata, latem w blasku słońca i zobaczyć wszystko z bliska :wink:

Afrodyto, nic nie stoi na przeszkodzie! ;)

(no, chyba że mi się takiego ładnego ogrodu nie uda założyć i nie będzie co oglądać?!?)

Nie kuś, nie kuś...mnie lepiej takich wypraw nie oferować... :roll: :oops: :wink:

cała nasza działka ma teraz jakieś 27 metrów na na jakieś 40-50 jeszcze musimy z mężulem popatrzeć dokładnie. my chyba zrobimy tak ze jakies 20 metrów za domem odpicujemy a resztę przeznaczymy na jakiś sadek orzechy brzoskwinki :lol: :wink:

ja sporo dzienników śledzę, ale wiesz trudno tak powbijać się w rozmowy jak tu przeważnie wszyscy starszy znajomi już są. :wink:

cała nasza działka ma teraz jakieś 27 metrów na na jakieś 40-50 jeszcze musimy z mężulem popatrzeć dokładnie. my chyba zrobimy tak ze jakies 20 metrów za domem odpicujemy a resztę przeznaczymy na jakiś sadek orzechy brzoskwinki :lol: :wink:

ja sporo dzienników śledzę, ale wiesz trudno tak powbijać się w rozmowy jak tu przeważnie wszyscy starszy znajomi już są. :wink:

To jeszcze do ogarnięcia, zresztą zależy, ile zabudowanego terenu bedzie wokół domu. U mnie przy parterówce, ścieżkach i podjeździe na ogród zostaje umiarkowanie dużo miejsca. No sprawdź koniecznie, 40 czy 50, bo to spory kawałek... :wink:

Czesc

przyszłam jak zwykle :lol:

Nie wiem jakim cudem udało sie efilo negocjować ceny w netowym sklepie. Ja miałam powiedziane, że dokładnie tyle ile jest na stronie podane i ani zł mniej. Nawet przesyłkę liczyli x2 bo kupiłam 2 rzeczy. A myślałam, że na przesyłce oszczędzę :roll: