Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

projekt fajny, ale kiedy bedzie ogród - nie mam pojęcia!

dzisiaj sobie siedzieliśmy na ławeczce (czyt. desce z rusztowania) w słoneczku i oglądaliśmy okolicę. Cisza wokół, az wydawało się, że drzewa strasznie hałasują! :wink:

chwasty zaczynają odrastać, a trawnika ani widu... chyba w koncu spryskam toto roundupem i posieję sama..

sure - Witaj i ja zabłądziłam do Twojego dziennika :)

Proponowano nam wykończenie płytami gipsowymi ścian wewnątrz domu, ale jakoś nie miałam przekonania. Kiedy teraz przeczytałam Twój dziennik i zobaczyłam zdjęcia, to zaczynam się zastanawiać, bo fajnie to wygląda i chyba szybciej się montuje niż nakłada tynk. Czy liczyłaś ile taniej/ drożej wyniosły Cię zamontowanie płyt niż tynkowanie?

Pozdrawiam i gratuluję ładnego domku :)

Witaj Megano! :D

Niestety, nie liczyłam kosztów. To bardziej zależalo od technologii, jaką stosował nasz wykonawca. Montuje się szybko, ale ma tez wady, przy takiej konstrukcji stropu płyty pracuja, na razie gdzieniegdzie pojawiły się pękniecia. Zobaczymy, czy to ustanie z czasem, czy w kółko będą rysy? :-?

Pewnie wolałabym tynki tradycyjne, ale mam to, co mam. Z maszynowych gipsowych tylko przypadkiem nie wybieraj na ściany lekkich, bo nieitrwałe, z tego co słyszałam.. :roll:

Alunek, nie mam żadnej firmy do reaalizacji ogrodu. Prawde mówiąc, mam już trochę dość firm, które coś mi realizują, mam nadzieję, ze szybko realizowanie skończa i sobie pójdą... ;)

Myślę, ze będziemy zakładac ogród sami. Co do trawnika, nie wiem, teoretycznie jesteśmy umowieni na wykonawstwo, ale różnie moze być!

Ostatnio miły stwierdził, ze sam będzie robił murek i ścieżki, ale możliwe, ze straci zapał i kogoś wynajmiemy..

A czy miałas jakąś firmę wykonawczą? Bardzo mi się Twoje roślinki podobają, no i to, że mieszkasz i możesz sobie sama wszystko urządzać.. :D