Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom Kasi i Michała:-) - tak mieszkamy

Recommended Posts

Kasia strasznie mi przykro..... Tola też tak miała, niestety.... jednak są ludzie, którzy tylko żerować na pracy innych potrafią.... :(

to tylko przypomnę prośbę.... Rasia też o to pytała i mam wrażenie, że lepiej sformułowała myśli.....

Na początek spóźnione życzonka imieninkowe! :D

Oglądam, podziwiam i zachwycam się jak tu wszyscy :D

Gratulacje za styl, smak i niesamowite wyczucie barw i odcieni!

Nie jeden architekt wnętrz chętnie by się podpisał pod Twoimi wnętrzami.

:) :)

No i jeszcze pean na temat stolarza - szafki łazienkowe genialne w swojej prostocie, trudne do wykonania!

Czy drewno wokół wanny to samo, co szafki??

I jeszcze jedno pytanko natury technicznej: Czy umywalkę zakupiłaś szkliwioną, potem malowanie specjalnymi farbami i wypalanie? Czy już nie wypalałaś? Czy może inne rozwiązanie zastosowałaś by utrwalić rysunek?

Pozdrawiam serdecznie!

asia

Szafki w łazience i drewno (płyta) wokół wanny jest dokładnie to samo - to limba czekoladowa.

Z umywalką sprawa nie jest taka prosta. Najpierw trzeba wybrać umywalkę, potem dotrzeć do firmy, która ją wyprodukowała a tam do technologa produkcji. Technolog jeśli bedzie miły i będzie miał ochote to zdradzi wam jaka jest temperatura topnienia szkliwa. Następnie trzeba znaleźć firmę, która wykona profesjonalny projekt kalki naszkliwnej i wykona samą kalkę. Kolejnym etapem jest znalezienie firmy, która tą kalke nałoży na waszą umywalkę i wypali w specjalnym piecu uwzgledniając oczywiście otrzymane wczesniej informacje o temperaturze topnienia szkliwa, krzywej wypału itd.

No i jak już to wszystko zrobicie możecie zamontować swoją umywalkę w domu i cieszyć się nią codziennie:)

Nie polecam wszystkich innych technik, typu malowanie farbami do ceramiki etc. Robiłam rozeznanie i wynika z niego, że takie rzeczy się nie sprawdzają. Farba schodzi i po czasie wygląda to paskudnie.

ło matko i córko....

toż to cały elaborat

ręca opadły... ale nie poddam się. Wileki dzięki za odpowiedź.... :wink:

• Odpowiedzi 223
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

PIĘKNE wnętrza.... Szkoda, że tylko raz je przejrzałam.

Właśnie przeczytałam, że macie wanne Rodi 150x150 - my zamontowaliśmy taka samą ale będziemy użytkować dopiero za jakieś 2 miesiące. Powiedz jak wam się sprawuje, jak wylewka (kaskada), dużo wody potrzebuje?

Wanna jest świetna. Spisuje się znakomicie. Nasza córka ją uwielbia a kaskada to dla niej największa frajda i nie potrzebuje zbyt dużo wody.

Bylam..., widzialam.., podziwialam.... :p

Szkoda, ze juz zdjec wnetrz nie ma..., zadko mozna zobaczyc tak doskonale urzadzony dom.

Gratuluje gustu :p

No i przyznam, ze po wygladzie domu z zewnatrz nie spodziewalam sie w srodku takiej nowoczesnosci. Jest tez piekny, ale nie ruzni sie tak bardzo od reszty pieknych domow.

Za to wnetrza sa zapierajace dach. Nie moglam uwierzyc, ze ktos tak mieszka. :p

Jesli jakis dom moze nosic nazwe - dom doskonaly - to na pewno Wasz. :p :wink:

Bylam..., widzialam.., podziwialam.... :p

Szkoda, ze juz zdjec wnetrz nie ma..., zadko mozna zobaczyc tak doskonale urzadzony dom.

Gratuluje gustu :p

No i przyznam, ze po wygladzie domu z zewnatrz nie spodziewalam sie w srodku takiej nowoczesnosci. Jest tez piekny, ale nie ruzni sie tak bardzo od reszty pieknych domow.

Za to wnetrza sa zapierajace dach. Nie moglam uwierzyc, ze ktos tak mieszka. :p

Jesli jakis dom moze nosic nazwe - dom doskonaly - to na pewno Wasz. :p :wink:

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: nie zdążyłam :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Ja też ogromnie żałuję, że wykasowałaś zdjęcia, Kasiu.

Nie zdążyłam obejrzeć nowego na forum i jak czytam pięknego domu.

Powody usunięcia zdjęć poniekąd rozumiem, z własnego, niemiłego doświadczenia.

Szkoda, bo piękna nigdy za wiele, piękna, które choć nie nasze, a cieszy, gdy go oglądamy. Niech Wam się szczęśliwie mieszka, pozdrawiam serdecznie.

Całe szczęście, ze je sobie zapisałem będę miał inspiracje jak przyjdzie u mnie do wykończenia domu.

Jestem ciekaw jak zostały te zdjęcia wykorzystane, że aż tak bardzo Cię to wkurzyło.

Oczywiście nie zamierzam udostępniać tych zdjęć. Jeszcze raz dziękuje za pokazanie swoich wnętrz.

Witam, bardzo dziękuję za wszystkie pozytywne opinie na temat naszego domu. Ze względu jednak na fakt, iż zdjecia naszego domu zostały już wykorzystane bez naszej wiedzy i zgody podjeciliśmy decyzję, że usuwamy je z forum. Na przesłane wcześniej pytania oczywiście odpowiem.

Liczę na wasze zrozumienie.

Pozdrawiam i życze powodzenia w budowaniu.

Bardzo żałuję, gdyż tyle co zawitałam na Was post. Prawdę mówiąc nawet nie zdążyłam przejrzeć wszystkich fotek z Waszego wspaniałego domku :( :( . No ale mówi się trudno. Może będzie jeszcze okazja :wink:

ps.

Niektórzy ludzie to zwykłe hieny :evil: :evil:

Pozdrawiam

Mróweczka