duduś 21.04.2005 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2005 Czy ktoś z Was posiada parapety lub blat kuchenny z konglomeratu ( np. o nazwie Boticcolino) Jak się sprawują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 22.04.2005 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2005 Mam parapety.Jestem zachwycony.Ładnie wygląda, nie nasiąka, dobrze się czyści. Lepszy od naturalnych, bo z zależności od kamienia, potrafią nasiąkać (gł. przy doniczkach).Lepiej żeby miały 3 cm grubości, czasem oferują 2 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 24.04.2005 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2005 Myślisz że jak zrobię z niego blaty kuchenne to nie będą się rysowały ( np. od okruchów) i nie będą chwytały kolorów np. od kawy lub nie pękną przy biciu mięska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 27.04.2005 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2005 To zależy jakie będzie kruszywo i wypełniacz.Jeśli chodzi o szczelność, to właśnie dodatek żywic powoduje, że są lepsze od marmuru (może nie granitu). Dlatego je wziąłem na parapety pod kwiatki.Aby nie strzeliło - brać grubszą płytę. O rysowaniu od okruchów to bym się nie bał- więcej od noży i przesuwania gorących patelni. Tu mi brakuje wiedzy jak to się będzie zachowywać. Z parapetami - po raz pierwszy jestem zadowolony, a używałem różne patenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alienka 28.04.2005 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 A czy mogłabym zapytać o cenę takiego blaciku? Jestem na etapie projektu kuchni Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duduś 28.04.2005 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 metr kw. 3 cm - 320zł a zamiast kafelek dałam 30 cm wysokości na grubość 2 cm za 300 złza mkw( botocolini- konglomerat) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askrz 28.04.2005 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2005 A czy mogłabym zapytać o cenę takiego blaciku? Jestem na etapie projektu kuchni Pozdrawiam Na blaty kuchenne nie używa się marmuru a tym bardziej konglomeratu. Mogę zaoferować Pani granit grubości 3 cm w wyrobie za 500 zł\m2 brutto. Jeśli jest Pani zainteresowana to proszę o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alienka 29.04.2005 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2005 Wielkie dzięki za informację dot. ceny. Muszę się zastanowić czy mnie na to stać Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pollyann 03.05.2005 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 jak to nie robi sie blatu z konglomeratow - a rausolit??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askrz 03.05.2005 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 jak to nie robi sie blatu z konglomeratow - a rausolit??? Chodziło mi o konglomerat marmurowy. Rausolit jest tworzywem powstałym z połączenia wodorotlenku alum. z akrylem. Jest to drogi materiał, więc po co przepłacać jak można mieć taniej blat z naturalnego kamienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pollyann 03.05.2005 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 hmmm, a ja chcialabym wiedziec gdzie moge obejrzec te blaty, jaki jest termin realizacji zamowienia i czy mozan zamowic blat zanim gotowe sa juz meble kuchenne??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askrz 04.05.2005 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2005 hmmm, a ja chcialabym wiedziec gdzie moge obejrzec te blaty, jaki jest termin realizacji zamowienia i czy mozan zamowic blat zanim gotowe sa juz meble kuchenne??? Najlepiej jest zamówić blat jak są już ustawione meble, termin realizacji wynosi kilka dni. Salon mieści się na ul. Trakt Brzeski 58 c, Warszawa-Wesoła. Jeśli Pani potrzebuje jeszcze jakieś meble to warto tu przyjechać, bo jest dużo sklepów meblowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 25.11.2008 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Witam Was,mam okazje zakupic takowe cosik, cena atrakcyjna..czy macie? nie rysuje sie?Jakiej grubosci - czy 3 cm to nie za malo? Dziekuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataSS 25.11.2008 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Nie polecam aglomarmuru na blat kuchenny. Aglomarmur składa się z 95% marmuru i reszta żywicy. Właściwości posiada takie jak marmur, czyli chłonie kwasy i tłuszcze. We Włoszech robi się blaty kuchenne z marmuru czy aglomarmurów i nikt nie patrzy na powstałe podczas użytkowania plamy. Musisz mieć jednak świadomość, że takie plamy powstaną po cytrynie, winie, kawie, herbacie itp. Impregnacja niewiele tu pomoże. Jeśli ewentualne plamy nie będą Ci przeszkdzać to grubość 3 cm jak najbardzie wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 25.11.2008 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Kurcze, a sie napalilam..czytalam ze marmuru syntetycznego sie nie poleca, bo sklada sie z maczki marmurowej i zywicy i wlasnie chlonie plamy.A aglomarmur to wieksze kawalki marmuru i da sie zaimpregnowac...moze jeszcze ktos sie wypowie?A czy jest trwalszy niz blat drewniany? Czy ktos szlifowal drobnoziarnistym papierem taki blat, mysle ze 1000ka usunelaby ewentualne plamy? A potem znow impregnat? Moze ktos ma dostep do probek aglomarmuru i moglby zrobic jakies proby - typu wylac to i owo, probowac zczyscic, zeszlifowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgataSS 25.11.2008 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 Algomarmur to mielony drobno albo grubo marmur łączony z żywicą. Plamy będą. Wiem to.Nie da się ich zeszlifować bo wchłaniają się wgłąb kamienia. Można te plamy polewać gorącą wodą i czekać cierpliwie aż spenetrują całą grubość kamienia i "wyjdą" spodem. Zeszlifować można ewentualne zmatowienia po cytrynie np.Są też czyściki, które niektóre plamy usuną, ale czy warto chodzić i czyścić wiecznie?Jeśli chcesz koniecznie blat kamienny to poszukaj taniego grnaitu, różnice w cenie nie są wcale takie duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 25.11.2008 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2008 To prawda, roznica w cenie nie jest duza, z tego samego zrodla mam tez 2 rodzaje granitu - jeden taki nagrobkowy, drugi czarny. A ten botticcino sliczny jest, jasniutki i nie nagrobkowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hobby88 31.10.2009 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Witam Znalazłem opisy blatów z materiału który nazywa się kwarcogranit. Czy ktoś z Państwa ma taki blat jak się sprawuje bo do tanich to nie należy Opisy są na stronach firm Quarella, Velen, Silestone Bardzo proszę o opinie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 15.03.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 (edytowane) Zachcialo mi sie do kuchni zlewu z konglomeratu (zmielony kamien z zywica). No i mam problem : nikt mi nie chce wyciac w tym otworu na kran O co tu biega ? Kamienairze odmawiaja, w uslugach typu Castorama tez. To kto to moze mi zrobic ? Chyba, ze mozna samemu jakos zaryzykowac, ale jak peknie .... Fantom Edytowane 15 Marca 2011 przez szczukot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAFIRAFI 15.03.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 kolego odwróć zlew do góry dnem i zobacz czy są tam zaznaczone otwory ,jeżeli tak to nic trudnego sprawdz i daj znać to powiem CI jak to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts