Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Właśnie interesujemy się projektem tego domu. Bardzo nam się podoba układ i elewacja. Mam pytanie do wszystkich budujących, co oznaczają te schodki na przekroju? Czy to znaczy, że jest różnica wysokości posadzki na 1 poziomie? I jak wygląda sprawa poddasza, jak nisko jest dach w pokojach?

Pozdrawiam

Marta

• Odpowiedzi 93
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 months później...

jaki email i jakie zdjęcia mam wysłać? tylko z zewnątrz czy środek też

co do kosztów to na razie poszło 3 stówy na sam dom

stan:

ocieplenie prawie skończone, brama właśnie wstawiona, drzwi zew też

instalacje są już wszytkie

zaczęliśmy ocieplenie poddasza i podłogę na strychu, belki i takie tam

niedługo pewnie będzie podbitka, rynny i tynk na gotowo

co do zdjęć to wszystkie linki usunąłem, z serwera też

nikt nie raczył wysłać swoich na forum to i ja się też nie będę wychylał w ich wystawianiem

jeżeli ktoś jest zainteresowany budową to mogę wysłać na prywatny email

Dzięki wielkie

Jeśli nie sprawi Ci problemu, głównie chodzi mi o zdjęcia po budowie (czyli z obecnego etapu) i wnętrza (oczywiście to co uznasz za stosowne, jak nie zechcesz to nie ma sprawy). Mogą być pomniejszone to więcej wejdzie :-)

300 tyś jak rozumiem do teraz (zobaczę fotki)

Mój mail [email protected]

My raczej weźmiemy M37a bo tak nam pasuje z działką, chociaż to też skomplikowana sprawa na razie więc tylko orientacyjnie się rozgldądam

Dziękuję serdecznie z góry

Pozdrawiam

Jacek

• 4 weeks później...
  • 8 months później...

Witam, Interesuje mnie ten projekt. Zamierzamy wprowadzić pewne modyfikacje, min. rezygnacja z małego tarasu na rzecz kuchni, a między kuchnią a powiększoną łazienką zmieścimy pomieszczenie gosp. (spiżarnia). Planujemy też pewne zmiany na górze - pom. gosp. będzie nad garażem, w jego miejscu WC (osobno obok łazienki).

Zastanawia mnie, czy ktoś wprowadzał podobne zmiany?

• 3 months później...
  • 7 months później...
  • 5 months później...
  • 1 month później...

Witam!

Mam pytanie do tych, którzy wybudowali małego, bez zmian kąta nachylenia dachu oraz mają pokrycie dachówką.

Jakiej firmy i rodzaju dachówki używali?!

"Kąt dachu" małego w oryginale to 25 stopni. Znaczna część firm wykonuje dachówki dopuszczane do nachylenia połaci ok 22-30 st. Mi proponuje wykonawca firmę Creator - dachówka "futura". Obejrzałem na żywo - wygląda w angobie tak jak roben bez- czyli kiepsko. Dopuszcza się ją jednak od kąta nach. 10 st.. Mi podoba się "allegra 9" firmy Koramic. Dopuszczana od 15 stopni. Jednak widziałem ją tylko na stronie firmy

Proszę o odpowiedzi