Fenix999 19.06.2009 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Nie to o mnie . Podnoszę tylko ciśnienie jednemu takiemu bo niskie dzisiaj zapowiadali . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 19.06.2009 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 o co ja prosiłem ostatnim razem? no o co? żeby mi nie przysyłać górnej półki i kogo wy wysłaliście??? Jesooo, było zajebiście, było śmiesznie, było konstruktywnie, było z jajem... One są cholera cudowne. A jakie mądre, a jakie wrażliwe (hłeh hłeh hłeh ) Rozmowa z Dyrektor bardziej podobała się dziewczynom niż mnie. Dla mnie było zbyt mało konkretnie. Zbyt doraźnie, mało długofalowo. To spotkanie uzmysłowiło naszej trójce ile mamy jeszcze pracy przed sobą, jak bardzo trzeba tym ośrodkiem potrząsnąć. Chwilowo skupimy się na zaspokojeniu bierzących potrzeb ośrdoka - załatwimy rzeczy najpilniejsze, najbardziej palące. Wiele spodziewamy się po spotkaniu z rzecznikiem praw dziecka. Temu ośrdokowi trzeba tchnienia i inicjatywy a TO może mu dać ten silny kolektyw który tu spotkałem. Przed nami dużo, bardzo dużo pracy co potwierdzą dziewczny jednak sprawiliśmy, e dzije się lepiej. To mimo wszystko wierzchołek ale to nic. Wspólnie dobrniemy do podstawy tej góry. Liczę na to, że uda nam się pogadać na zlocie i oprócz tematów typowo budowlanych dotkniemy też Bacik. Dziwczyny poznały dzieciaki, gadały z nimi. naprawdę warto pomóc dyrekcji i wychowawcom. Z niecierpliwością czekam na ich relację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 19.06.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Dziewczyny mają naprawdę wielkie serca .... zresztą - wszyscy macie . Baciki mają szczęście , że tu taki kolektyw pomocowy powstał ... na Święta też coś trza zorganizować jak w ubiegłym roku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 19.06.2009 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 a będzie fotorelacja? ja tak lubiem fotorelacje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 19.06.2009 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 piją u Nefer na budowie, no cholera jasna piją - zapowiadały, że zapiją ale sądziłem, że coś skrobną. Rasia, możesz im to rozwalić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bramer 19.06.2009 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 jak pojadły u Cezara (szczególnie w "sali chłopskiej"... ) to to trza przepić, a jakże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 19.06.2009 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2009 Nie piją właśnie tylko niedawno dojechały do domu. Wyściskałam i ucałowałam rodzinę i melduję Dandiku spędziliśmy razem 6 godzin, które minęły jak z bicza trzasnął. Bardzo dużo mi to spotkanie dało. Trzeba choć raz do dzieciaków pojechać, aby już nigdy na nic nie narzekać. Przyznam się, że wyjeżdżając z Bacik łzy ciurkiem mi leciały. I to, że trzeba pomóc dzieciakom jest oczywiste i bezdyskusyjne. Spisaliśmy najpilniejsze sprawy do załatwienia. Podzieliliśmy je na dwie grupy: mało i wielkogabarytowe Potrzebne na cito są: - pampersy dla dorosłych, rozmiar S w ilościach nieskończonych - papier toaletowy - chusteczki higieniczne - majtki - skarpetki - zabawki maskotki - klocki duże plastikowe - samochody - obiecane Adrianowi - magnetofony (muzyka do nich) - kosiarka Meble: - łóżka rehabilitacyjne (szpitalne - podnoszone) szt 10 - tapczaniki szt 50 - komody - szafy Przydadzą się również farby do malowania ścian i firanki - najlepiej dzieciowe U Cezara pyszne jedzonko dają i już z Nefką wiemy, że jeszcze tam pojemy Widziałyśmy i nawet pobuszowałyśmy u Dandiego w chałupce ... fajne drewno na tarasie ma Dobrosiu sisterko melduję wykonanie ucałowania Dandiego ... fajny gość z niego a do tego w gorącej wodzie kąpany I na zlocie, i po zlocie napewno jeszcze wrócimy do tematu i to nie jeden raz. Jest wiele do zrobienia, ale jest też wielkie zaangażowanie, więc nie może się nie udać Dandi bardzo się cieszę, że Cię poznałam i bardzo Ci dziękuję za to spotkanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 20.06.2009 05:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 łóżka rehabilitacyjne (szpitalne - podnoszone) szt 10 o to najbardziej się martwię. Dół ośrodka ma być w zamyśle dla dzieci leżących a ośrodek dysponuje jedynie trzema takimi łókami. Tu najbardziej liczę na moc Forum. Może ktoś z Was ma dojście do producenta, ewentualnie kliniki, która jest piekielnie bogata i się takiego sprzętu pozbywa bo np kupiła nowe inkrustowane złotem. Popytajcie, poszukajcie, to naprawdę problem. Tam są dzieci z przykurczami, z DPM-em - muszą leżeć i to nie na zwykłych tapczanach. co do pozostałych mebli to mam nadzieję, że przy przeproadzce ktoś będzie chciał się pozbyć czegoś ze swoich staroci - jesteśmy wszak ludźmi budującymi więc większości z nas zostają meble z którymi nie zawsze wiadomo co zrobić. Problemem może być transport ale i na to znajdziemy sposób Dobrosiu sisterko melduję wykonanie ucałowania Dandiego to prawda - przez Ciebie mam malinkę za uchem i na brzuchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 20.06.2009 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Pisałam wcześniej, ale gdzieś umknęło. Są na zbyciu dwa stalowe łóżka z materacami, po bratanicach. Stan bdb - spały na nich panny w wieku przedszkolnym. Łóżka można stać solo, mogą być piętrowe (jest drabinka). Łóżka mają wymiar 97x200, wymiary materacy to 90x193 cm. Tak sobie myślę, że same łóżka to pewnie potrzebowałyby jakichś atestów, ale materace mogą się przydać. Ewentualny transport spróbuję zapewnić. Organizować ten transport? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 20.06.2009 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 oki,to ja chociaż pomogę na razie jak mogę ... zabawki maskotki w ilości dość dużej spakuję po Kasi mojej (bo to przeca duże dziewczę już jest ) i na zlot dowiozę papier i chusteczek też kupię trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 20.06.2009 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Poleciałam na strych, żeby sprawdzić czy mi nie "wywiało" maskotek. Jak zobaczyłam, że worek stoi, to tak się spieszyłam, żeby Wam o tym powiedziec, że spadłam ze schodów Łoj tompie z bólu nóżka, i pazurek zejdzie . Ale kości w całości to OK Maskotki, 29 sztuk, wypiorę, poczekam do poniedziałku, jak koleżanka znajdzie trochę gatków, to wyślę wszystko razem Papier też się dorzuci........Ku..a ale mnie ten palec piecze Na razie mam to http://images48.fotosik.pl/147/fa1d81c475481b13med.jpg http://images50.fotosik.pl/147/6de5cc2e12a7753amed.jpg http://images46.fotosik.pl/147/8adf008b3ec19061med.jpg http://images43.fotosik.pl/147/424db1b3f52797acmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 20.06.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Afrodyta ... schody to bardzo niecny wynalazek ... jak kiedys wyrżnęłam to mało biodra na piętrze nie zostawiłam ... a dandi sie wieśmak wtedy zapytał czy psuja dmuchawca nie uszkodziłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 20.06.2009 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Wczoraj późno już było jak wróciłyśmy i chciałam jak najszybciej listę wrzucić i zupełnie wypadło mi z głowy. Na odjezdnym Pani Dyrektor Kasia poprosiła, aby podziękować Wszystkim, którzy się do tej akcji przyczynili, co niniejszym czynię. Wytłumaczyliśmy również, że nie jesteśmy zrzeszoną organizacją, tylko ludźmi dobrej woli, którym nie jest obce dobro dzieci. A poznaliśmy się na Forum Budowlanym Kochani bardzo dziękuję w imieniu Dyrekcji i dzieciaków za dobre serce i wrażliwość to prawda - przez Ciebie mam malinkę za uchem i na brzuchu Dandi a obiecałeś, że nic nie powiesz ... chwalipięta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 20.06.2009 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 To maskotki też można wysyłać? To akurat mam w nadmiarze, tylko muszę poprać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kruela 20.06.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 OKuś Jeżeli chodzi o łóżka - to najlepsze będą tapczaniki z pojemnikiem na pościel, aby nie leżała na wierzchu. A łóżka rehabilitacyjne to takie szpitalne, podnoszone z zabezpieczeniami po bokach. Dlatego sama zdecyduj, czy łóżka które masz się nadają. Jeżeli chodzi o bieliznę (majtasy) to powinny być nowe, to tak z zupełnie higienicznej strony. Sama nie chciałabym po kimś gatek nosić, więc też nikomu takich nie sprezentuję Zastanawiam się, czy nie poszukać producentów lub hurtowni ... pampersów, papieru, majtasów. Sporo się zrobiło maskotek ... a może ktoś ma klocki i samochody, bo w ośrodku zdecydowanie więcej chłopców jest ... ja tez szperanie zaczynam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 20.06.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Pojemników na pościel nie mają, czyli łóżka odpadają, jak rozumiem...A same materace? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 20.06.2009 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Kruela - u mnie same dziołchy, więc samochodów niet , ale maskotek rozmaitych Ci u mnie dostatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afrodyta 20.06.2009 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Mam synusia jednego, ale jego zabawki lądują na śmietniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 20.06.2009 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Afrodyta - weź Ty se na ten paluch rivanol ... owiń se bandażem i polewaj co jakiś czas ... mam nadzieje, ze se nie złamałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fenix999 20.06.2009 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2009 Nie, Fenix jest nieśmiały i ma babyblues'a stąd te jego teorię. Zanim go za łysiejący łeb zaciągnąłem do mego dziennika, zeszło mi pół roku - bo się kobietów wstydział. Fenix, będziesz na zlocie? Dopiero teraz to zauważyłem . Myślałem że moja odpowiedz przeskoczyła strone . No wybacz , ale po pierwsze wtedy będe miał w domu trzytygodniowego maluszka i na samą - nieśmiałą - propozycję mojego wyjazdu na weekend i zostawienia małży samej , dostałbym z mety kopa w jaja i poprawkę w zęby . Po drugie 28 zaplanowaliśmy chrzciny , tak więc nie ma tematu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts