retrofood 14.12.2008 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Próbowałem ponownie włączyć różnicówkę przy wyłączonych wszystkich bezpiecznikach ale zaraz się wyłączała albo po kilku sekundach. Jak doopa od srania, tak różnicówka jest od tego, żeby takie głupoty uniemożliwić. Nalezy znależć przyczynę gorączki, a nie tłuc termometr. Bez odpowiednich mierników nawet się za to nie zabieraj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 14.12.2008 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 otóż przed piorunem nie chroni gromnica, a paląca sie świeca/gromnica/ - a teraz pomyśl dlaczego ... parę lat temu, gdy przypiekaliśmy na ognisku ukradzine jabłka, na niebo wyszły czarne chmury. Nie było kiedy gasić ogniska, wszyscy uciekaliśmy do wsi, aby schronić się przed deszczem. Jak piznęło w nasze ognisko, to później ani jednego drewienka nie udało się znaleźć. Jony nie pomogły. PS. Od gromnicy skuteczniejszy jest wianek z ziół swięconych w Matki Bożej Zielnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 14.12.2008 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Bo wasze ognisko z kradzionego jonizowało dodatnio.To nie gromnica... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 14.12.2008 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Bo wasze ognisko z kradzionego jonizowało dodatnio. To nie gromnica... ognisko nie było z kradzionego, a jabłka zabraliśmy ze sobą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.12.2008 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kammaje 14.12.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 podczepię się pod problem, choć mój nie dotyczy wanny a odkurzacza centralnego. Działał sobie spokojnie od ponad roku a tu w piątek dupa - wyskoczył bezpiecznik. Słowo - nic nie robiłem w tym czasie, anie wcześniej też nie z elektryką. Nie znam się specjalnie na tym, ale w skrzynce mam trzy rzędy bezpieczników i każdy rząd ma swój własny różnicowo-prądowy i to właśnie on wystrzelił (a nie ten od gniazdka do którego podłączony był odkurzacz). Zobaczyłem, że bezpiecznik od odkurzacza oznaczony jest B16 odszukałem taki inny - okazało się, że jest w innym rzędzie i jest on od pralki. Zatem odłączyłem pralkę i podłączyłem przdłużaczem odkurzacz. No i zadziałało!!! YUPI!!! znaczy prawie zadziałało - bezpieczniku różnicowo-prądowy ten co poprzednio też wyskoczył (a przecież jest w innym rzędzie bezpieczników??!!). Ki ch....?? Zostawiłem cholerstwo i jutro idę do elektryka niech kombinuje. Ale co to może być?? - można spać spokojnie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 14.12.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Ki ch....?? Zostawiłem cholerstwo i jutro idę do elektryka niech kombinuje. Ale co to może być?? - można spać spokojnie?? ty widziałeś i nie wiesz, a skąd ja mam wiedzieć? idź do wróżki. Jak nie powie co, to chociaż przenocuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 12.12.2017 00:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2017 Testujesz, czy ci co odłączyli różnicówkę jeszcze się odezwą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts