Elfir 18.11.2009 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Nie podoba mi się pomysł umieszczania spiżarni przy kominku - bedzie za gorąco! Oraz niezbyt wygodne połączenie garażu z domem - żeby zdjąc buty i kurtkę trzeba przejśc przez część mieszkalną do przedsionka.Czy na parterze musi być pełna łazienka? Może w miejscu spiżarni zrobić wc, na spiżarnę przeznaczyć lewą wnękę szafy w przedsionku, tylko przestawić ściankę a w miejscu obecnej łazienki zrobić dużą garderobę z przejściem z przedsionka do garażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta 474 13.12.2009 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Czy mógłby mi ktoś napisać jak wstawić zdjęcie z budowy , bo próbuje ,ale coś mi nie wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdziorka24 18.12.2009 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Hej aneta czy mogłabys mi przeslac zdjecia z twojej budowy na email: [email protected] z góry dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa i wojtek 24.02.2010 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Witam wszystkich budujacych APS 183 i mających zamiar budować. Podobnie jak inni uzytkownicy fego forum prosze o zdjęcia z budowy oraz ewentualne uwagi co do projektu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megusia1983 24.04.2010 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2010 Witam,zaczynam w tym tygodniu budowę APS 183. Projekt bardzo mi się podoba, choć oczywiście wprowadziliśmy kilka zmian:- poszerzyliśmy garaż o 1m- zlikwidowaliśmy spiżarnię i nieco zmieniliśmy wejście do kuchni- usunęliśmy okna dachowe z garderób i okna w garażu i kotłowniWszelkie zdjęcia mile widziane. Jeśli chodzi o koszty, to płacimy murarzom 20 tys. za fundamenty (bez wykopu), ściany i kominy. Budujemy z betonu komórkowego H+H, na zwykłą zaprawę- koszt bloczków na ściany zewnętrzne i wewnętrzne ok. 15000 zł. Resztę materiałów dopiero zamawiam, ale bloczek fundamentowy mam po 2,6 zł, beton z betoniarki 180 zł/B15, 200 zł/B20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdziorka24 29.04.2010 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2010 Witam, Mam wielka prosbe wklejcie troche zdjec z budowy i napiszcie jakie koszty do tej pory poniesliscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jannis 30.05.2010 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2010 Witam serdecznie wszystkich zainteresowanych projektem domku APS 183. Po ciężkim wyborze spośród setek projektów postawiliśmy na projekt APS 183. Mam pytanie odnośnie realizacji projektu czy są jakieś problemy czy wszystko O.K. Ponadto czy dysponuje ktoś fotkami z budowy mile widziane i chętnie obejrzę podając w tym celu swój e-mail. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zubzia 02.06.2010 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 WITAM WSZYSTKICH BUDUJĄCYCH I MIESZKAJĄCYCH W DOMU APS 183, CZY KTOŚ MIESZKA W WOJ. PODLASKIM W TAKIM DOMKU?? [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanilla85 22.06.2010 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2010 Witam, my równiez kupiliśmy ten projekt. Jeśli uda się załatwić wszystkie formalności to może w tym roku zaczniemy budowe. Mam pytanie, czy ktos z Was buduje ten dom w woj podkarpackim lub lubelskim? Bardzo chętnie obejrzelibyśmy budowę. Bardzo proszę o kontakt i zdjęcia na adres [email protected] Pozdrawiam i dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika 84 20.07.2010 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Witam , ja już rozpoczęłam budowę domu aps 183, zrobiliśmy pewne zmiany jak powiększenie salonu o pokój znajdujący się obok , jak również przenieśliśmy taras od strony wykusza (mieliśmy zbyt wąską działkę),a pod schodami obniżyliśmy poziom podłogi o 2 ,żeby zrobić pod nimi schowek. stopnie.Budujemy z pustaka H+H co wydaje się wydajniejsze od porothermu. W tej chwili murarze zaczynają układać wieniec pod dach jeszcze parę tygodni i domek będzie w całośći:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorka997 08.08.2010 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Domek bede budowac koło Jasła w podkarpackim. Naniosłam troche zmian do projeku, t.j. balkon nad wykuszem, przesunięcie koimina gdyz wychodziła na górze w pokoju i zastanwiam się nad rezygnacją ze spiżarki. Jeżeli ktoś buduje ten domek proszę o kontakt. Witam! Mam przeogromną prośbę, czy mogłabyś mi napiać gdzie dokładnie budujesz ten dom? ja mieszkam niedaleko a bardzo chciałabym zobaczyć ten domek - jeżeli oczywiście można. Ewentualnie bardzo byłabym wdzięczna za zdjęcia na meila [email protected]. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta 474 22.08.2010 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2010 (edytowane) Witam.Dodaje kilka zdjęć z naszego APS'a183. Właśnie jest przygotowany do zalania stropu.http://a.imageshack.us/img178/5601/74869277.jpg Tył domku http://a.imageshack.us/img84/8950/przdx.jpgPrzód domku http://a.imageshack.us/img836/732/13343830.jpgBok domku Edytowane 22 Sierpnia 2010 przez aneta 474 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorka997 31.08.2010 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2010 No super Aneto pierwsze zdjęcia. Ja widziałam ten domek u jednej z "forumowiczek" i powiem Wam, że jest wspaniały. Bardzo nam się podoba. A ty robiłaś jakieś zmiany w domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta 474 05.01.2011 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 (edytowane) Witam wszystkich budujących Aps 183.Oto kolejne zdjęcia z naszego domku.Jeszcze dwa tygodnie i będzie dach gotowy. Pozdrawiam http://img211.imageshack.us/img211/6852/40825957.jpg http://img135.imageshack.us/img135/1108/32604994.jpg Edytowane 5 Stycznia 2011 przez aneta 474 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaculaxl 28.01.2011 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2011 Witam Wszystkich! Wprowadzine przeróbki; likwidacja spiżarki w "jadalni", co w związku z tym mogło byc zrobione; przesuniecie komina w stronę korytarza, wydzielenie spiżarki kosztem części przedsionka i korytarza, balkon nad wykuszem. Uwagi odnośnie porjektu i domu: jednostanowiskowy garąż jest za wąski (kotłownia też), oryginalene położenie spiżarki było dla nas nieakceptowalne, ocieplenie fundamentów wg porjektów bardzo dyskusyjne, szacunki odnośnie zapotrezbowabania na materiały nie zgadzały sie (może ekipa). Cała reszta to same pozytywy A tak wygląda 27/01/2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicorette2007 29.01.2011 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2011 (edytowane) Witam Wszystkich, SUPER DOMEK. Bardzo dziękuję za możliwość obejrzenia. Pozdrawiam serdecznie Panią Basię i Pana Jacka i życzę szybkiego zamieszkania. nicorette2007 Edytowane 17 Lutego 2011 przez nicorette2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gege3 20.02.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2011 (edytowane) Witamy W końcu zdecydowaliśmy budujemy APS 183 . Bardzo byśmy chcieli zobaczyć go w realu. Jeśli moglibyśmy kogoś odwiedzić, zobaczyć i porozmawiać na temat projektu bylibyśmy wdzięczni. Wdzięczni będziemy również za przesłanie fotek z realizacji na: [email protected] Pozdrawiamy serdecznie wszystkich "budowniczych" Ania i Grzegorz Edytowane 20 Lutego 2011 przez gege3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kapucha i Ptaszek 04.03.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 (edytowane) Witamy, Również naszym zdaniem projekt jest super. Największą jego zaletą jest to iż dom jest z poddaszem użytkowym, żaden z pokoi na piętrze nie ma skosów a jednocześnie każdy pokój ma swoją garderobę i tak naprawdę właśnie to zdecydowało o naszym wyborze. Zmieniliśmy w nim raczej niewiele: 1. wydłużyliśmy schody o 1 stopień a jednocześnie zlikwidowaliśmy skośny stopień, 2. trzeba przenieść okno w łazience bardziej w stronę strychu bo inaczej może go zalewać woda z kosza dachu, 3. zlikwidowaliśmy okna w garderobach, bo uważamy iż nie są tam potrzebne (gdyby zostały to pewnie też pasowałoby je odsunąć spod kosza), 4. w kotłowni chcieliśmy mieć nieco więcej miejsca na opał dlatego zamieniliśmy miejscami okno i drzwi, 5. w kotłowni przesunęliśmy nieznacznie ściankę pomiędzy kotłownią a garażem aby powiększyć kotłownię, 6. zmniejszyliśmy okno w salonie tak aby było tej samej wielkości co w gościnnym, 7. kuchnia jest niewielka, dlatego w spiżarce będziemy trzymać rzadziej potrzebne wyposażenie kuchni (również przez to że ściana będzie ogrzewana przez kominek) a właściwą spiżarkę umieścimy pod schodami na piętro (nie wymaga żadnych zmian w projekcie), 8. komin w salonie można zrobić np. firmy Schiedel i tak umieścić przewody wentylacyjne aby komin był krótszy a szerszy (zamiast 131x26 (1 rząd z 4 przewodami) otrzymamy 89x39 (2 rzędy z 2 przewodami) – bardziej kwadratowy, dużo mniej zawadza w pokoju na piętrze). Tak samo można uczynić z kominem w kotłowni. Trzeba tylko pomyśleć o tym wcześniej i wylać fundamenty odpowiednio szersze i krótsze, 9. co do balkonu nad wykuszem, może i fajnie to wygląda, ale po prostu obawialiśmy się że kiedyś może zacząć przeciekać woda. Pozdrawiamy wszystkich Edytowane 11 Marca 2011 przez Kapucha i Ptaszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta 474 06.03.2011 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 (edytowane) Witam wszystkich !Dodaję aktualne zdjęcia z aps183 . Pozdrawiam http://img821.imageshack.us/img821/1258/53938305.jpg http://img848.imageshack.us/img848/5035/33353287.jpg http://img849.imageshack.us/img849/3940/58585896.jpg Edytowane 6 Marca 2011 przez aneta 474 ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniagp 09.03.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Witam budujących APS 183 Mam prośbę, czy możecie podać ile wyniosły Was dotychczasowe koszty budowy? Wiosną rozpoczynamy budowę i zastanawiamy się czy kwota 450 tyś. zł starczy na realizację pod tzw. klucz.PozdrawiamAniagp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts