Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TAPETA, FOTOTAPETA, GRAFIKA - drzwi, meblE, oklejanie drzwi tapetą - wątek zbiorczy

IZYCH

Recommended Posts

• Odpowiedzi 60
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

wysłałam zapytanie o cenę naklejenia tapety winylowej na drzwi szafy pod adres ze strony podanej przez commora, i dostałam odpowiedź, że oklejenie drzwi tapetą raczej odpada , gdyż na drzwi , płyty , szkło , używa się tapety wydrukowanej na folii samoprzylepnej, naklejenie tapety winylowej może na drzwiach po prostu nie wyjść :cry:

• 2 months później...
mam zamiar w sypialni zamówić u stolarza słupek szafek od sufitu do podłogi składający się z pięciu zamykanych półek - fronty chciałam pokryć fototapetą ze zdjęciem - czy ktoś ma coś podobnego w mieszkaniu ? gdzie można zamówić takie fototapety , a może to jest folia przyklejana ?

• 2 weeks później...
  • 2 months później...

http://www.weranda.pl/domy-i-ogrody/mieszkania/klasyczne/7806-mieszkac-jak-w-kurorcie

interesuje mnie rozwiązanie - drzwi szafy oklejone tapetą - jak w powyższej galerii (sypialnia),

Mimo, że w galerii jest zbiżenie drzwi, to wiele z niego nie wynika - chodzi mi o wykoończenie narożnków - miejsca, gdzie kończy się tapeta a zaczyna płyta drzwi - dla mnie miejsce najbardziej narażone na odrywanie się tapety i jej zniszczenie.

Widziałam gdzień na ekspozycji typowe drzwi suwane typu komandor, tyle, że skrzydło drzwi w takim wypadku ma zawsze obramówkę w postaciu profilu, który jednocześnie jest uwchytem, ale ja nie mogę mieć suwanych drzwi musza być uchylne....

Jeśli znacie rozwiązanie, będę wdzięczna za wszelkie uwagi!

witam. Jak widzę nie tylko ja myślę o czymś takim. Mam tylko pytanie jak podeszliście od strony naklejania tapety na drzwi suwane z profilem- zaczynaliście tam gdzie zaczynał się profil czy był prześwit płyty???

Jeżeli nie macie prześwitu to w jaki sposób to zrobiliście bo mnie coś trafi gdyż mam za grube paluszki jak na mój profil. A i czy płytę macie z rowkami czy musi być koniecznie gładka?

Ja myślałam o oklejeniu szafy slim system Komandora piękną fototapetą tylko też nie wiem jak to zaimpregnowac;/

Mała7x,

przyznam, że nie rozumiem Twojego pytania... Od czego szafa w sypialni ma się zabrudzić, żeby stanowiło to problem? Płyta laminowana jest taka sama, jak w meblach sporej części firm ;) i postępowanie analogiczne, tapetę przecieram (jeśli trzeba) suchą szmatką i tyle - znów: metodologia postępowania, jak przy tapecie na ścianie. Szafa właśnie obchodzi pierwsze urodziny i gruntownie była czyszczona chyba tylko przy okazji sprzątania po wykończeniu mieszkania :)