malka 04.01.2010 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 No i uwielbiam chaos dzikość i prostotę... ... to o mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 04.01.2010 22:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 Rasia to chyba ogród na wpół dziki bedzie robić, ale jakie ma pole do popisu wewnątrz w oranżerii, uuuu, tam dopiero można namotać Elfir,chętnie posłucham o tym ogrodzie, bo też mam prostą bryłe i się zastanawiam, czy mój projekt nie jest ciut przekombinowany w różnorodności roślin Na razie w oranżerii tak namotałam, że moje donice pochowałam... Myszonku, Ty masz taką dużą działkę, że możesz szaleć z różnorodnością... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 04.01.2010 22:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 No i uwielbiam chaos dzikość i prostotę... ... to o mnie Nieee.... o mnie... Ale Ciebie bardzo lubię, wiesz......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 04.01.2010 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 do mnie pasuje jedynie chaos ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 05.01.2010 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 malka to tak jak do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 05.01.2010 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Dzień dobry Dziewczynki! Efi, Ty i chaos? Nooo nieee.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 05.01.2010 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 ... Na razie w oranżerii tak namotałam, że moje donice pochowałam... nad czym strasznie boleję ale mam nadzieję, że wybrniesz z tego i to szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 05.01.2010 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Dzień dobry Dziewczynki! Dzień dobry Rasiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 05.01.2010 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 dzień dobry a bo to sztuka żeby ogród wyglądał jednocześnie na zaniedbany w sensie że niby samo sobie wszystko pieknie rośnie i zadbany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 05.01.2010 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 cze Rasia widziałam kuchnię.... nooo długo czekana ale i efekt świetny gratuluję po świętach widzę, ze humorki dobre... znaczy się, ze Panie nie przytyły.... czego po sobie powiedziec nie mogę, ale trudno buziaki zostawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 05.01.2010 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 cze Rasia widziałam kuchnię.... nooo długo czekana ale i efekt świetny gratuluję po świętach widzę, ze humorki dobre... znaczy się, ze Panie nie przytyły.... czego po sobie powiedziec nie mogę, ale trudno buziaki zostawiam... To nieprzytycie między bajki można włożyć... ... się nie da inaczej... ale humorki dopisujują mniamuśnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 05.01.2010 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 dzień dobry a bo to sztuka żeby ogród wyglądał jednocześnie na zaniedbany w sensie że niby samo sobie wszystko pieknie rośnie i zadbany Tego się właśnie obawiam... że będzie wyglądał jak zaniedbany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 05.01.2010 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Dzień dobry Dziewczynki! Dzień dobry Rasiu Magi, kiedy do mnie wpadniesz na kawkę po pracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 05.01.2010 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Rasia no kiedy takie sa najładniejsze kiedy każdy patrzy ło jak fajnie samo pięknie rośnie nie jest podzielone pod sznurek nie nasadzone od linijki taki naturalny ja sobie swojego nie wyobrażam żeby było powiedzmy kilka iglaków i trawnik chyba bym oszalała dla mnie musi kwitnąć musi żyć liście muszą się mieszać z igiełkami taka okiełznana nieco dżungla uwielbiałam ogród mojej babci fakt pracy kosztował ale cały rok coś kwitło nawet zimą cos tam spod śniegu przebijało ale było i miejsce i dla owocków i kwiatuszków i iglaczków i liściastych krzewików zaniadbany = naturalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 05.01.2010 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 No i uwielbiam chaos dzikość i prostotę... ... to o mnie Nieee.... o mnie... ja to rozsztrzygnę - to po prostu było o mnie! witam się z państwem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.01.2010 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Jak lubisz dzikośc to polecam ci miedzy twoje seosenki wpakować tylko kilka sztuk architektonicznych drzewek. "Architektoniczne" - o wyrazistym pokroju, będace rzeżbami w zielonym salonie ogrodu. Tłem ogrodu i tak bedzie las.A za to poszaleć sobie z bylinami, trawami i niewielkimi krzewami, sadząc je w nierównomiernych plamach ale w dziesiątkach i setkach sztuk w jednej grupie, by odziaływały kolorem czy fakturą. Takie grupy należy tak dobrać, by zakwitały po kolei. np.:krokusy w setkach sztuk pod krzewami (grupa niebieskich, dalej grupa zółtych, gdzie indziej białych)narcyze na trawnikachkosaćce syberyjskiepiwonieróże okrywowetawuły japońskierudbekieastrytrawy Albo cos w stylu zwycięzcy z Chelsea z 2007r :http://www.thinkingardens.co.uk/images/linnaeus2.jpgTylko, że to bardzo pracochłonny ogród. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 05.01.2010 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 humorki dobre... znaczy się, ze Panie nie przytyły.... tiaaaa jasne Cześć Rasiu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 05.01.2010 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Jak lubisz dzikośc to polecam ci miedzy twoje seosenki wpakować tylko kilka sztuk architektonicznych drzewek. "Architektoniczne" - o wyrazistym pokroju, będace rzeżbami w zielonym salonie ogrodu. Tłem ogrodu i tak bedzie las. A za to poszaleć sobie z bylinami, trawami i niewielkimi krzewami, sadząc je w nierównomiernych plamach ale w dziesiątkach i setkach sztuk w jednej grupie, by odziaływały kolorem czy fakturą. Takie grupy należy tak dobrać, by zakwitały po kolei. np.: krokusy w setkach sztuk pod krzewami (grupa niebieskich, dalej grupa zółtych, gdzie indziej białych) narcyze na trawnikach kosaćce syberyjskie piwonie róże okrywowe tawuły japońskie rudbekie astry trawy Albo cos w stylu zwycięzcy z Chelsea z 2007r : http://www.thinkingardens.co.uk/images/linnaeus2.jpg Tylko, że to bardzo pracochłonny ogród. to jest piękne.Nie chodzi juz nawet o dobór roślin, ale o całą kompozycję zachowaną w biel, o uporządkowanie przestrzeni przetykanie elementami powtarzalnymi. Takie kolorowe plamy: przebiśniegi, wrzosy macierzanka, barwinek to mam zaplanowany u siebie na wschodzie ogrodu, a południowa strona będzie taka właśnie poukładana i powtarzalna z bielą i błękitem. Jeszcze nie wiem, co te moje planowane rośliny powiedzą na swoje miejscówki Elfir tłumacz dalej, bardzo mi się twoje rozumowanie podoba. Dążysz w ogrodzie do tego, do czego dąży się tez we wnętrzach czyli do prostoty, ale bynamniej nie ubogości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 05.01.2010 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Hej, hej rasiu U mnie zdjecia sie otwieraja, moze nastepnym razem sie uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 05.01.2010 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Doberek Rasia. A Ty już ogród urządzasz..... Jak ja też już bym chciała........ i nie mam pojęcia jak... Ale róże bordowe na pniu muszą być Pozdrawiam cieplutko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts