Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

rASI domek - fotoretrodziennik - komentarze

rasia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 22,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Doberek Rasia.

A Ty już ogród urządzasz.....

Jak ja też już bym chciała........

i nie mam pojęcia jak...

Ale róże bordowe na pniu muszą być :wink:

Pozdrawiam cieplutko....

Ty to się masz z tymi bordowymi rózami. To tak jak ja ze storczykami.Cały czas myśle, jakby tu posadzic je w ogrodzie i chyba kiedyś nabede kępę storczyków ogrodowych. W arboretum koło mojego rodzinnego domu w maju zakwita nimi cała łąka. Są bajeczne

Doberek Rasia.

A Ty już ogród urządzasz.....

Jak ja też już bym chciała........

i nie mam pojęcia jak...

Ale róże bordowe na pniu muszą być :wink:

Pozdrawiam cieplutko....

Ty to się masz z tymi bordowymi różami. To tak jak ja ze storczykami.Cały czas myślę, jakby tu posadzić je w ogrodzie i chyba kiedyś nabędę kępę storczyków ogrodowych. W arboretum koło mojego rodzinnego domu w maju zakwita nimi cała łąka. Są bajeczne

W domu mam kilka storczyków w różnych odmianach i kolorach... Są prześliczne...

Moja wiązanka do ślubu była ze storczyków i do cywilnego z czerwonych pachnących groszków...

A w ogrodzie muszą być róże...

ja już chyba tak mam i nie zmienię tego... Niesamowicie mi się one podobają, jak jeszcze mają wielkie kwiaty i pachną, to mi nogi miękną...

W domu storczyki....

Dlatego w łazienkach są okna - na storczyki :wink:

mi przy przeprowadzce zmarzło ponad 20 sztuk storczyków-mąz zapomniał ze ma ich nie ładować do auta i musiałam poobcinac wszystkie pędy.Teraz stoją bidaki na górze i płakać mi się chce jak na nie patrze, ale widzę ze prędzej czy póxniej dojdą do siebie, tylko ze dwa-3 cykle wzrostu minie.A wszystko kwitło. I mam sporo pachnących odmian i jedną cambrię co ma kwiaty wielkie jak dłon, echhh. A teraz sobie patrze na stronach i szukam cattleyi, bo zawsze chciałam mieć.Swiatła mam ogrom w całym domu więc pewnie jej się spodoba. I vandę musze kiedys do domu przytachać

Szkółka Majewskiego specjalizuje się w roslinach chronionych, m.in. storczykach krajowych.

Ale uwaga - taki obuwik wymaga podłoza wapiennego, o co zwykle cięzko w sosnoych borach.

ale czego się dla niego nie zrobi :D .Zerkne sobie do tej szkółki.Te odmiany co znalażłam w necie to z reguly lubią kwaśne i lekkie podłoże. Szkoda, ze cymbidum nie rośnie u nas w glebie.Swoją drogą to dziwne, bo sąsiadka opowiadała mi ze jak mieszkała w Australii to uprawiała je w ogrodzie i zeznawała, ze zimy były tylko nieco łagodniejsze niż te u nas.No nie wiem.Moze chodzi o długotrwałe zejscie temperatury w dół, a nie tylko o skok