Gwoździk 05.01.2010 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 cześć .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 05.01.2010 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Doberek Rasia. A Ty już ogród urządzasz..... Jak ja też już bym chciała........ i nie mam pojęcia jak... Ale róże bordowe na pniu muszą być Pozdrawiam cieplutko.... Ty to się masz z tymi bordowymi rózami. To tak jak ja ze storczykami.Cały czas myśle, jakby tu posadzic je w ogrodzie i chyba kiedyś nabede kępę storczyków ogrodowych. W arboretum koło mojego rodzinnego domu w maju zakwita nimi cała łąka. Są bajeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 05.01.2010 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 a tak nawiasem, to Rasia ma boską glebę dla storczyków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 05.01.2010 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Doberek Rasia. A Ty już ogród urządzasz..... Jak ja też już bym chciała........ i nie mam pojęcia jak... Ale róże bordowe na pniu muszą być Pozdrawiam cieplutko.... Ty to się masz z tymi bordowymi różami. To tak jak ja ze storczykami.Cały czas myślę, jakby tu posadzić je w ogrodzie i chyba kiedyś nabędę kępę storczyków ogrodowych. W arboretum koło mojego rodzinnego domu w maju zakwita nimi cała łąka. Są bajeczne W domu mam kilka storczyków w różnych odmianach i kolorach... Są prześliczne... Moja wiązanka do ślubu była ze storczyków i do cywilnego z czerwonych pachnących groszków... A w ogrodzie muszą być róże... ja już chyba tak mam i nie zmienię tego... Niesamowicie mi się one podobają, jak jeszcze mają wielkie kwiaty i pachną, to mi nogi miękną... W domu storczyki.... Dlatego w łazienkach są okna - na storczyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.01.2010 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Szkółka Majewskiego specjalizuje się w roslinach chronionych, m.in. storczykach krajowych.Ale uwaga - taki obuwik wymaga podłoza wapiennego, o co zwykle cięzko w sosnoych borach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 05.01.2010 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 mi przy przeprowadzce zmarzło ponad 20 sztuk storczyków-mąz zapomniał ze ma ich nie ładować do auta i musiałam poobcinac wszystkie pędy.Teraz stoją bidaki na górze i płakać mi się chce jak na nie patrze, ale widzę ze prędzej czy póxniej dojdą do siebie, tylko ze dwa-3 cykle wzrostu minie.A wszystko kwitło. I mam sporo pachnących odmian i jedną cambrię co ma kwiaty wielkie jak dłon, echhh. A teraz sobie patrze na stronach i szukam cattleyi, bo zawsze chciałam mieć.Swiatła mam ogrom w całym domu więc pewnie jej się spodoba. I vandę musze kiedys do domu przytachać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 05.01.2010 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Szkółka Majewskiego specjalizuje się w roslinach chronionych, m.in. storczykach krajowych. Ale uwaga - taki obuwik wymaga podłoza wapiennego, o co zwykle cięzko w sosnoych borach. Elfir dzięki. Zawsze możemy zrobić odpowiednie podłoże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 05.01.2010 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Szkółka Majewskiego specjalizuje się w roslinach chronionych, m.in. storczykach krajowych. Ale uwaga - taki obuwik wymaga podłoza wapiennego, o co zwykle cięzko w sosnoych borach. ale czego się dla niego nie zrobi .Zerkne sobie do tej szkółki.Te odmiany co znalażłam w necie to z reguly lubią kwaśne i lekkie podłoże. Szkoda, ze cymbidum nie rośnie u nas w glebie.Swoją drogą to dziwne, bo sąsiadka opowiadała mi ze jak mieszkała w Australii to uprawiała je w ogrodzie i zeznawała, ze zimy były tylko nieco łagodniejsze niż te u nas.No nie wiem.Moze chodzi o długotrwałe zejscie temperatury w dół, a nie tylko o skok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 05.01.2010 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 No i na pewno sąsiadka oglądała w tej Australii śnieg? Dlatego jej rosły, bo nie było aż tak zimno, a w Polsce też rosną na łąkach storczyki, dobrze, że ludzie tego nie wiedzą, bo by je powyrywali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 05.01.2010 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Śnieg to tam abstrakcja, ale jednak jakoś nie widzę swojego cymbidum w +5 stopni.A ludzie jak ludzie przejdą obok storczyka w lesie czy na łące jak obok chwasta, ale gdyby tylko wiedzieli i chwała, ze nie wiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 05.01.2010 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2010 Śnieg to tam abstrakcja, ale jednak jakoś nie widzę swojego cymbidum w +5 stopni.A ludzie jak ludzie przejdą obok storczyka w lesie czy na łące jak obok chwasta, ale gdyby tylko wiedzieli i chwała, ze nie wiedzą Dokładnie tak Mysia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malutka_ 06.01.2010 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 dzień dobry, miłego nieco cieplejszego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 06.01.2010 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Wiesz co Rasia ... wyczarowałaś świetny dom! Chociaż to tak zwane "nie moje klimaty" ale Twój dom i wnętrza baaardzo mi się podobają!! Gratuluję świetnej roboty!!! Miłęgo dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 06.01.2010 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 dzień dobry a nas napadła obiecana śnieżyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 06.01.2010 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 Nas tez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 06.01.2010 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 a u nas zero stopni i sniegu tez juz nie widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 06.01.2010 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 U nas też pada ale ja wiem czy to aż taka śnieżyca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 06.01.2010 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 U nas też była śnieżyca.... Auto odśnieżałam 20 min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 06.01.2010 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 dzisiaj po południu, to się okropnie jeździło po W-wie Z Bemowa do siebie jechałam ponad godzinę, a nie były to godziny szczytu i powinnam normalnie wyrobić się w 30 min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamyk68 06.01.2010 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2010 a Raśke zasypało po same uszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts