Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

rASI domek - fotoretrodziennik - komentarze

rasia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 22,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No nie zdjęcia Filipa i Nitki mnie powaliły :lol: :lol: :lol:

Fajny narożniczek

Cześć Monia! :D Jak zdrówko? :roll:

tfu tfu się wylizuję :)

Rasieńko ja bardzo chciałabym podziękować za namiary!!!! Jutro przyjeżdża Pan Darek oblukać co, jak i za ile 8)

Możenie jest z najtańszej półki, ale za to najwyższej gatunkowo... 8) :D :D

Efekt wczorajszego wypadu do Ikei... :roll: :wink:

ta lniana sofa z wydłużeniem na nogi - dużo kosztowała ? taka zgrabna i skromna ... posądzałbym że to Ikea ale czucia nie mam...

Tak jest jak sie tylko obrazki oglada :wink: :lol:

Rasia napisala ze to ikea :D

a ja myślalem że to o lampkach świecących wszędy :) (obraziłem lampki?)

Nie obraziłeś, lampki to LM... :lol: A sofa niecałe 1,5 tys., ma pojemnik na pościel i jest rozkładana, więc chyba całkiem przyzwoicie...? :roll:

to chyba ten naroznik, który ja niedawno tapicerowałąm na szaro :D

Dobra Samarytanko;) to Ciebie miałam sie pytać o Pogłebiona i Bogata w Wiedzę o wycenę trawników. Ponoć jesteś po solidnym rozeznaniu co jak i za ile.Podzielisz sie tą informacją :lol: ?
12zł za metr kw. W to wchodzi: rozlanie randapu na stare chwasty. Po 2 tygodniach przywieżli 3 cm warstwę ziemi zmieszaną z mieszanką traw. Wszystkie cuda typu ubijania, czy tam wałowanie, podlanie i takie tam w tej cenie :)

to znaczy, ze moja wycena na 7 zł za metr jest ok? Nie wiem jeszcze czy mają trawę wybełtaną z ziemią, ale to chyba i tak dobra cena. dzięki wielkie :D. Zaprawdę posiadasz dobrą bazę informacji ;)

Dobra Samarytanko;) to Ciebie miałam sie pytać o Pogłebiona i Bogata w Wiedzę o wycenę trawników. Ponoć jesteś po solidnym rozeznaniu co jak i za ile.Podzielisz sie tą informacją :lol: ?
12zł za metr kw. W to wchodzi: rozlanie randapu na stare chwasty. Po 2 tygodniach przywieżli 3 cm warstwę ziemi zmieszaną z mieszanką traw. Wszystkie cuda typu ubijania, czy tam wałowanie, podlanie i takie tam w tej cenie :)

to znaczy, ze moja wycena na 7 zł za metr jest ok? Nie wiem jeszcze czy mają trawę wybełtaną z ziemią, ale to chyba i tak dobra cena. dzięki wielkie :D. Zaprawdę posiadasz dobrą bazę informacji ;)

Słuchaj, u mnei było tak: 7zł za posianie trawy na przygotowanym przez nas gruncie, 12 zł za to co już pisalam wczesniej, 20zł za trawe z rolki. A ponieważ nie dysponowaliśmy gruntem żadnym tylko ugorem to wzieliśmy opcję z ich ziemią za 12zł. ta za 2 dych juz ciut drogo wydawało nam się :)

Rasia, o ile dobrze pamiętam, to Ty masz lustrzankę?

Proszę, powiedz mi, jak Ci się spisuje?

Zastanawiam się nad nowym aparatem i nie wiem, czy brać lepszy kompakt czy tańszą lustrzankę. Jak możesz, to napisz, jaki to model aparatu i czy masz do niego tylko obiektyw kitowy, czy może dokupowałaś lepsze?

Pozdrówka :wink:

Słuchaj, u mnei było tak: 7zł za posianie trawy na przygotowanym przez nas gruncie, 12 zł za to co już pisalam wczesniej, 20zł za trawe z rolki. A ponieważ nie dysponowaliśmy gruntem żadnym tylko ugorem to wzieliśmy opcję z ich ziemią za 12zł. ta za 2 dych juz ciut drogo wydawało nam się :)

hm, całkiem możliwe, ze okaże się, ze nasza cena też pojdzie w góre, bo mamy kamien na kamieniu. Choliwka. Ale z 20 zł/metr zeby miec z rolki to pachnie to zielsko u mnie jak 30 000 złotych. :o Makabra, przy 12 zł to jest wydatek 18 tysi. tez niezle. Jest to jakby szok. Nie da się tego po kawałku jakoś zrobić?

Dario mam lustrzankę cyfrową nikona d40 za 1050 chyba złotych, ale nie kupowałam obiektywów, bo miałam ze starej zwykłej lustrzanki i o ile ten mniejszy 52mm pasuje, to większy juz nie łapie ostrości. Kiedyś sobie odbije

Ja sie kiedyś temu aparatowi Rasiowemu przyglądałam i w tym konkretnym porównaniu jej jest lepszy od mojego nieco, ale juz nie pamiętam dlaczego wyciągnełam te wnioski. chyba chodzi o szybkość sekwencji, czy też o czułość przy gorszym oświetleniu. Nie wiem jak z ceną.

a tu ktos sprzedaje uzywanego za 650 zł.Chyba taki jak mój.

http://allegro.pl/item962900647_nikon_d40.html

wg mnie lepiej kupic tanszą, a sprawdzoną lustrzankę cyfrową niż dobrą cyfrówkę. W cyfrówkę nie ma co ładować kasy, bo jest krótkożyciowa. No chyba, ze ktoś chce aparacik totalnie kieszonkowy to tylko cyfrówka wchodzi w grę

Hejka :)

przy kupnie używanych lustrzanek trzeba tylko uważać aby od jakiegoś fotografa nie kupować bo są na pewno na maxa zjechane

no i trzeba wybrać między Nikonem a Canonem - wśród moich znajomych fotografów wygrywa Nikon :)

a my mamy Sony, którą dostaliśmy do testowania i już u nas została i w sumie do użytku domowego może być :roll: ale i tak kiedyś kupię sobie taką profesjonalną zabaweczkę :)

Mysia, dzięki wielkie :D

Ja myślę o Sony A300 lub o Nikonie D3000, ale na obiektyw wtedy juz kasy mieć nie będę. Darek sie martwi, że lustrzanką nie będzie sie dało robić zwykłych zdjęć domowych :roll: A ja sie na tym absolutnie nie znam.

Miałam do czynienia ostatnio z takim kompaktem http://www.euro.com.pl/kompakty/opis-olympus-sp-590-ultra-zoom.bhtml#content_3c i jestem nim zachwycona. Robi super zdjęcia nawet przy zwykłej lampce nocnej, co moim starym aparatem nie jest możliwe. Ma 26x zoom, rewelacyjnie zbliża i nawet łapie spoko ostrość.

Ale jednak chyba lustrzanka jest lepsza. Tylko czy bez dokupowania lepszego obiektywu ma sens?