Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

rASI domek - fotoretrodziennik - komentarze

rasia

Recommended Posts

Mam membramę pod dachem, nie mam deskowanego dachu i nie mam papy... ale pytam się o tą żółtą paroizolacyjną czy dawać?

Czy deski nie będą gniły... i czerniały tak jak teraz na suficie... Fakt, było mokro po tynkach, nie było wentylacji i cała woda weszła w deski a nad deskami była żółta folia... i deski zaczęły gnić... To czym prędzej zdjęłam folię i teraz zaczęły schnąć....

• Odpowiedzi 22,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To może na ciemno tylko legary pomalować, a resztę na biało... i ściany też złamaną biel... jak u Efilo w jadalni...

Deski się wykorzysta na podłogę na strychu... i tak bym musiała kupić....

A myślałam żeby dać 30cm wełny, a może 40? Tylko czy to nie jest już przesada :roll:

To tak właśnie pisałam... i minimum 30 wełny... :)

jak po całości to 30 cm wełny to swiat i ludzie, tylko ja nie rozumiem, czy tą wełne to kładziesz na legary nad sufitem, czy pod dachem?

Mysza... No bo to jest tak... Dom do tej pory to tylko parterówka ze stropem nieużytkowym miała być i miałam dać 30 wełny pomiędzy i nad legary.... Ale, że otworzę salon na dach... to nad salonem muszę dać wełnę pod dach Na suficie czy w skosy ... jak kto woli i jeszcze docieplić ściankę pomiędzy strychem a salonem... ta która powstanie w wyniku otwarcia salonu....

Czy dobrze rozumuję i czy dokładnie wytłumaczyłam....?

Kurcze przepraszam Rasia, że to u Ciebie ta dyskusja... Ale poniekąd to przez Ciebie :wink:

dobry wieczór

ja mam Nikona D60 i pomimo że stukam tylko standardowe ustawienia to i tak go kocham niech żyje lustrzanka :lol:

Rasiula nie szło musiałam se na googlu konto założyć :( ale warto było :lol:

Wusia, moja siostra ma D90 i jest boski, planuję kupić taki sam ... kiedyś... :wink:

A wogle cześć, co słychać? wiosna idzie, czujecie to w powietrzu?

jak po całości to 30 cm wełny to swiat i ludzie, tylko ja nie rozumiem, czy tą wełne to kładziesz na legary nad sufitem, czy pod dachem?

Mysza... No bo to jest tak... Dom do tej pory to tylko parterówka ze stropem nieużytkowym miała być i miałam dać 30 wełny pomiędzy i nad legary.... Ale, że otworzę salon na dach... to nad salonem muszę dać wełnę pod dach Na suficie czy w skosy ... jak kto woli i jeszcze docieplić ściankę pomiędzy strychem a salonem... ta która powstanie w wyniku otwarcia salonu....

Czy dobrze rozumuję i czy dokładnie wytłumaczyłam....?

Kurcze przepraszam Rasia, że to u Ciebie ta dyskusja... Ale poniekąd to przez Ciebie :wink:

Aaaa czyli jednak robisz sufit katedralny, bo myślałam, ze troche inaczej. To jak tak robisz to juz kumam. :D