Gość Leonardo 02.12.2003 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2003 Czytam o tym dachu juz od paru tygodni i nie mogę się nadziwić 1. Cierpliwości mieczotronika, 2. absolutnej ignorancji firmy.Czy firma taka jak RR uważa ze mały inwestor ( kilkadziesiąt tysięcy )to dla nich osobnik nie warty zachodu?Rozumiem ze pracownik to absolutny ignorant ( dla zwykłej przyzwoitości powinien być już dawno odsunięty od tej sprawy) , ale przeciez o całej sprawie wie dyrekcja i co i nic.? Ludzie takie firmy powinno się eliminować z rynku a kto ma to zrobić , właśnie Wy którzy budujecie.Dla tej firmy nie liczy się nic nawet ekonamia, bo gdyby umieli liczyć to by policzyli ilu potencjalnych klientów stracili . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 02.12.2003 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2003 Czytam o tym dachu juz od paru tygodni i nie mogę się nadziwić 1. Cierpliwości mieczotronika, 2. absolutnej ignorancji firmy. Mieczotronix, a jakby tak przetłumaczyć Twoje opowieści na np. angielski i wysłać do centrali RR ? Albo do jakichś angielskojęzycznych forów budowlanych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 02.12.2003 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2003 ja już pisałem do RR w Finlandii, na razie do działu technicznego. To odniosło pewien skutek, bo moją budową zainteresowali się top-eksperci z Rautaruukki. W wyniku tego dostałem od nich grubszą blachę (trochę musiałem dopłacić). Na razie poczekam na rezultat 3-ciego podejścia do krycia mojego dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czakur 02.12.2003 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2003 Mieczu,śledzę z zaparciem twoją walkę z tą firmą i muszę powiedzieć że mi imponujesz ja jużchyba bym się poddał i zmienił firmę.Ale trzymam za ciebie kciuki i życzę powodzenia.jakoś nie piszesz jak dalej działa Redakcja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.12.2003 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2003 redakcja - nie oszukumy sie bedzie miala dylemat.Albo dokladnie opisze gehenne Mieczitronixa i starci kilkadziesiat zl z reklam albo.....wezmie pieniadze i napisze co RR zechce......To jest biznes drodzy Panstwo niestety ;-((A Mieczotronixowi uklony za cierpliwosc - ja bym juz byla na wojnie;-)))pozdrawiamMonia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.12.2003 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2003 Mieczotrinik , co słychać na dachu ? kiedy przewidujesz koniec , chyba się nie załamałęś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 03.12.2003 14:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2003 jakoś nie piszesz jak dalej działa Redakcja? no bo na razie nic się nie dzieje. Redakcja zaproponowała mi wizytę zaprzyjaźnionego dekarza specjalisty "ze zjednoczenia". Poprosiła "zjednoczenie" o wizytę i na razie czekamy. Więźby to mi już raczej nie zdążą obejrzeć (a mieli właśnie to zrobić), to może przynajmniej pomogą mi odebrać dach... ... który właśnie powstaje... ...powoli... robi go aż 2 (słownie: dwóch) dekarzy... Rozumiem, że nie chcą się spieszyć i chcą wszystko teraz bardzo starannie zrobić, dlatego pewnie tłok na dachu by im przeszkadzał (he he). Na razie wysyłam na budowę pełnomocników, żeby znowu nie było awantury z dekarzami jak ostatnie 2 razy - klientowi się nie podoba? No to my schodzimy. Nie będziemy tu robić skoro skutek niewiadomy, a inne roboty mamy. Pełnomocnicy (dziś to był ojciec) donoszą, że ta nowa blacha to znowu aż taka prosta nie jest.... mmmm.... Ale ojciec to malkontent, więc może nie jest osatecznie tak źle. Tym razem muszę poczekać z opinią do momentu, gdy przykryją mi cały dach. Wcześniej grzecznie zwracałem im uwagę "- wydaje mi się, że marnujecie sobie Panowie blachę - bo coś źle wychodzi". Przez to, że chciałem być dla nich uprzejmy, lojalnie wskazując wady, których sami nie widzieli, do dziś nie mam dachu. No to teraz nie będę wychodził przed szereg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 03.12.2003 14:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2003 kiedy przewidujesz koniec , chyba się nie załamałęś? na moje oko to jeszcze ze dwa tygodnie. Samą blachę kładzie się dość szbyko, ale zostały im jeszcze obróbki: dwóch wiatrownic, kominów, kalenic na garażu i domu. Poprawienie rynny, bo zrobili wylew nie w tym miejscu gdzie trzeba. Nieszczęsne czapeczki na kominy, które zrobi mi RR, ale inna ekipa. Muszą jeszcze zamalować rysę na rynie (i wszędzie tam, gdzie jeszcze coś porysują) i przedłużyć jedną rurę spustową, bo na razie kończy się 1 m nad ziemią. Pozaklejać folię od spodu "specjalną taśmą do zaklejania folii od spodu". A potem jeszcze tylko zamontują drabinki i jeden kominek wentylacyjny i fajrant. No i jak pisałem wcześniej robi to teraz dwóch facetów. To im będą ręce do blachy przymarzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Filo 03.12.2003 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2003 Witam, Co to za specjalna taśma - napisz coś więcej (własności, cena, producent) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alexsoft 03.12.2003 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2003 Pewnie to jest taśma COROBAND (ok. 40PLN rolka)..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 03.12.2003 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2003 Mieczu, nie zapomnij zweryfikować, czy pojedyncza rura spustowa od rynny z tyłu domu wystarczy na tak dużą połać dachu. Ich tłumaczenie, że "przy ulewnym deszczu, to i tak wszystko przelatuje poza rynną" jest dla mnie kretyńskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 03.12.2003 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2003 spox Zbychupytałem mojej architektki - mówi że liczyłapowiedziała też że jedna rura spustowa starcza do 300 m2 dachu.Mój dach, którego ciągle nie mam, na domu i na garażu ma mieć te 300 m2 - ale w sumie tą powierzchnię obsłużą 4 rury. Czyli spory zapas zostaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 07.12.2003 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2003 dobrze, że dziś pojechałem zobaczyć mój dach garaż im się nawet udało zrobić i wygląda ładnie (pewnie też próg tolerancji znacznie mi się obniżył), ale nie tam będę mieszkał. Na domu ułożyli 1/2 jednej połaci. Na początku szło im ładnie, a potem tak się rozpędzili, że znowu kicha. Widać, że chłopaki wyrównały powierzchnię więźby, ale zapomnieli ją zrównać z deską okapową. Deska ta opada, opada, i opada i co? I robi się znowu garb.Jutro dzwonię do szefostwa, bo to jakaś paranoja. http://www.penet.pl/~mieczu/budowa/TN_3ci-raz-1.jpgTo jest widok ogólny http://www.penet.pl/~mieczu/budowa/TN_3ci-raz-2.jpgA tu widać, jak się blacha ugina na ostatniej łacie. http://www.penet.pl/~mieczu/budowa/TN_3ci-raz-3.jpgI tu też. Nie będę wspomnał o tym, że wszystko, co nie przykryte (3/4 dachu domu) przysypał śnieg. Mam nadzieję, że w poniedziałek się roztopi i spłynie (na moją spleśniałą więźbę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilbo 07.12.2003 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2003 tragiczny wybór z tą Rautaruuki Mieczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 07.12.2003 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2003 O rany, Mieczu, dlaczego ich jeszcze nie pogoniłeś na cztery strony świata??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 07.12.2003 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2003 tragiczny wybór z tą Rautaruuki Mieczu bilbo Nie dobijaj go. Mieczu Czy oni już kładą grubszą blachę? Może trzeba zatrudnić na chwilkę ruskich, co by ich zepchnęli z dachu. Może wtedy zakichana firma Rautaruuki przyśle fachową ekipę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 07.12.2003 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2003 O rany, Mieczu, dlaczego ich jeszcze nie pogoniłeś na cztery strony świata??? Bo mają jego 9 tyś. zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YEYO 07.12.2003 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2003 A ja sobie czytam i myslę, że oni próbują zrobić coś czego nie da się zrobić, tylko że o tym nie wiedzą. Może do tego rodzaju blachy potrzebna jest inna konstrukcja dachu? A może inne ułożenie samych łat. Bo jak pomyślę logicznie to na łatach ułożonych jak u Miecza nie da się położyć praktycznie prostego arkusza blachy. Zawsze będą nierówności. No chyba, że blacha będzie tak twarda jak Mieczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 07.12.2003 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2003 Mieczu Czy oni już kładą grubszą blachę? Może trzeba zatrudnić na chwilkę ruskich, co by ich zepchnęli z dachu. Może wtedy zakichana firma Rautaruuki przyśle fachową ekipę uehehehehe he ! tak, teraz kładą tą grubszą blachę. Na garażu im całkiem nieźle wyszło. Oczywiście są na nim fałdy ale takie, niewielkie i nie zwracające uwagi. Firma RR teraz się bardzo stara (he he). W trakcie jak tą blachę teraz kładli (cały tydzień) ze dwa konsylia z udziałem ich najwyższych ekspertów odbyły się na moim dachu - mierzli, pstrykali foty - naradzali się, itede... Pojechali, a ekipa znowu swoje... Dziś od mojego sales repa (którego musiałem przy niedzieli poinformować o wyniku dzisiejszych oględzin) dowiedziałem się, że nawet w fabryce zrobili sobie kawałek dachu i go kryli tą blachą żeby zobaczyć kiedy się fałdy robią i co i jak... Może się chłopaki czegoś nauczą w końcu... he he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilbo 07.12.2003 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2003 No już pisałem, że sie u Ciebie uczą...Powinni też zacząć płacić Ci wreszcie za konsultacje.Bo sami widać ślepi są i nie widzą jak blachę kładą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts