Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co mi schrzanili z tym dachem?

mieczotronix

Recommended Posts

• Odpowiedzi 306
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wszyscy tu narzekacie na RR, chcecie bojkotować tą firmę itd. Nie ma to najniejszego sensu. Nie zmniejszy się sprzedaż w firmie, która ma taaaaakich przedstawicieli handlowych :wink: :wink:

Wczoraj umówiłem się na podpisanie umowy z facetem od blachy dachowej. Zaprosiłem go do mieszkania, bo jako że pracuję w domu, to jest mnie w nim najłatwiej spotkać. (...) Nagle zadzwonił dzwonek do drzwi. Pomyślałem sobie, że zapomniał zatelefonować i od razu przyszedł. (...) Otwieram drzwi i co się okazuje? Że cały otwór drzwiowy wypełnia ten facet od blachy dachowej. Ależ on wieeeelki! Patrząc na wprost widziałem tylko jego długopis w kieszeni marynarki. Zaprosiłem go kryjąc zmieszanie do środka. Wtedy dopiero mnie olśniło! No bo jakże inaczej miałby niby wyglądać facet od dachów? Chłop jak drabina, to każdy dach sprzeda!

Mieczu - nie chciałbym, byś mnie sklasyfikował jako swojego osobistego wroga. W pełni Ciebie popieram, a na pewno w walce z niechlujstwem. Nie chcę intensywniej się udzielać, bo kiedyś zawodowo zmuszony byłem do ostrego potraktowania finansowego firmę RR. Nie chcę (może to już nawet są uprzedzenia) doświadczeń zawodowych rozciągać na Forum, operujące wśród innych odbiorców.

Ale goń ich, Mieczu - goń !

_ZBYCH_ to był inny układ, inne czasy: przed paroma laty, bardzo daleko od Warszawy- obecne woj. podkarpackie (czyli nie ci ludzie, co u Miecza), o ile wiem odpowiedzialny za sprawy człowiek po korowodzie z nami odszedł z firmy (może zwolniono go).

Zarzut najogólniej - nieterminowe dostawy niechlujnie wykonanego materiału (ściennego). Stąd moja niechęć, ale też i niechęć do rozciągania przeszłych pretensji na teraźniejszość.

Rozumiem. Inny temat, inne miejsce, inny czas i inni ludzie. Mieczowi byś i tak nie pomógł (zanim zdecydował się na RR).

W chwili obecnej historia Mieczotronixa, to skuteczne ostrzeżenie dla innych inwestorów mających na uwadze krycie dachu blachą (szczególnie płaską firmy RR).

małe święto!

w sobotę przykryli mi wreszcie cały dach na domu. Od poniedziałku mają zabrać się za pozostałe detale i poprawianie tego co im wyszło krzywo

Zastanawiam się tylko, co się będzie działo z dachem, jak zaczną schnąć łaty. Do tej pory przez 2 miesiące leżały "na dworze". Nie mam pojęcia jak się będą zachowywać dalej. Czy się poskręcają? Jeśli tak, to może być problem, bo z dotychczasowych bojów z dachem wynika, że blacha falowała się tam, gdzie łaty nie trzymały płaszczyzny.

Nareszcie

Właśnie zadzwonił do mnie Sales-Rep z Rautaruukki i powiedział, że ekipa skończyła prace.

Niestety na razie to ich wersja wydarzeń.

Teraz muszę pojechać na budowę i zobaczyć czy rzeczywiście tak jest, czego nie zrobili i co będzie jeszcze do poprawienia.

No więc chyba skończyli

http://www.penet.pl/~mieczu/budowa/TN_DSC04428.JPG http://www.penet.pl/~mieczu/budowa/TN_DSC04429.JPG

http://www.penet.pl/~mieczu/budowa/TN_DSC04430.JPG

Dostali jakiegoś spida przed świętami. I popoprawiali to, co im kazałem.

Dziś podpisałem papier odbioru.

Odsetki karne zapłacą za miesiąc opóźnienia.

A rachunek zysków i strat jest taki:

ZYSKI:

- mam super sztywną więźbę (usztywnił ją dodatkowo producent więźby w ramach gwarancji - na początku całęgo zamieszania)

- super gęsto nabite łaty (co 17 cm)

- połać wyrównaną do 5 mm

- grubszą blachę (0,6 zamiast 0,5 i 15 lat gwarancji zamiast 10-ciu)

- w końcu ładny dach

STRATY:

- nerwy i czas

- spleśniała więźbę (miejscami)

- no i niestety niezbyt ładne wykończenie okolic wyłazu - ale naszczęście od tyłu domu.

Witam,

Mieczu czy w calej tej historii pomogla lub interweniowala Redakcja Muratora?. Gratulacje z zakonczenia tego koszamru.

Pozdrowienia

Zaoferowali, że przeprowadzą oględziny dachu przez ich dekarza z jakiegoś cechu dekarzy polskich, czy jakoś tak, ale do tej pory to nie nastąpiło.