artureski 24.03.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Najważniejsze że nie poleje się wrzątek po plecach przy baterii termostatycznej, a chwilowy zimny prysznic zdrowiu się przysłuży. Przy prysznicu nie widzę innego rozwiązania, nawet jeśli kupić te najtańsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 25.03.2009 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 dzieki zbigmor,no to nie bedzie chyba zle z tym wyborem...poki co nie wiem jeeszcze bo musimy zrobic plukanie rur po wymianie zasuwy głownej, (płukanie bedzie od zasuwy do wodomierza)tylko zastanawiam sie czy nie za wczesnie przykrecilismy ta baterie, bo chyba powinno sie zrobic i plukanie rur ktore sa za wodomierzem a prowadza do tej bateri?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 25.03.2009 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 dzieki zbigmor, no to nie bedzie chyba zle z tym wyborem... poki co nie wiem jeeszcze bo musimy zrobic plukanie rur po wymianie zasuwy głownej, (płukanie bedzie od zasuwy do wodomierza) tylko zastanawiam sie czy nie za wczesnie przykrecilismy ta baterie, bo chyba powinno sie zrobic i plukanie rur ktore sa za wodomierzem a prowadza do tej bateri?? Jeśli jest powód do płukania rur to jak najbardziej sensownie jest zdemontować baterię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 25.03.2009 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 oj jest,...jak zlewalismy 5+ 3wiadera to leciało: metna woda-kolor od gliny,a w kolejnych jak bylo juz jasniejsze to byly male delikatne zwirki, kamyczki, wkoncu stwierdzialam ze wiadrami to nie poradizmy,bo te kamyczki to wyleca dopiero jak bedzie pelne cisnienie i to przez pare minut, a zlewanie do wiadra to wiadomo, co odkrecimy ostroznie to za chwile trzeba zamykac bo wiadro pełne,teraz zakupimy i podłączymy długi wąż i wode pod pełnym ciśńieniem wylejemy na zewnąrz - i tak z 5min. powinno wszystko zleciec!? mam nadzieje,..tylko zaczelismy sie zastanawiac i nad przepłukaniem za licznikiem-bo wiadomo, ze montaz, ze moze jakies opilki albo cos wpadlo, a słyszałam ze takie baterie sa b. wrazliwe?!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 25.03.2009 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 oj jest,... jak zlewalismy 5+ 3wiadera to leciało: metna woda-kolor od gliny, a w kolejnych jak bylo juz jasniejsze to byly male delikatne zwirki, kamyczki, wkoncu stwierdzialam ze wiadrami to nie poradizmy, bo te kamyczki to wyleca dopiero jak bedzie pelne cisnienie i to przez pare minut, a zlewanie do wiadra to wiadomo, co odkrecimy ostroznie to za chwile trzeba zamykac bo wiadro pełne, teraz zakupimy i podłączymy długi wąż i wode pod pełnym ciśńieniem wylejemy na zewnąrz - i tak z 5min. powinno wszystko zleciec!? mam nadzieje,.. tylko zaczelismy sie zastanawiac i nad przepłukaniem za licznikiem-bo wiadomo, ze montaz, ze moze jakies opilki albo cos wpadlo, a słyszałam ze takie baterie sa b. wrazliwe?!! Zależy jeszcze z czego instalacja za licznikiem. Ja mam stalową i musisałem przepłukać. Przy tworzywie sztucznym raczej nie powinno być problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biologro 20.03.2010 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2010 ponieważ temat poruszany był już dosyć dawno, proszę Was o opinie na temat baterii bezdotykowych. Kto ma? Jakie wrażenia?Póki co używałam zawsze takiej baterii tylko w miejscach publicznych i wydaje mi się to świetnym rozwiązaniem.czy fotokomórka w tych bateriach ma możliwość regulacji? (chodzi mi o czas wyłączania wody) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 21.03.2010 02:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 W dobrych bateriach jest możliwość regulacji czasu otwarcia i temperatury wody. pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igrek 10.05.2010 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 ponieważ temat poruszany był już dosyć dawno, proszę Was o opinie na temat baterii bezdotykowych. Kto ma? Jakie wrażenia? Póki co używałam zawsze takiej baterii tylko w miejscach publicznych i wydaje mi się to świetnym rozwiązaniem. czy fotokomórka w tych bateriach ma możliwość regulacji? (chodzi mi o czas wyłączania wody) WItam, zakupiliśmy 2szt do naszej łazienki z myślą o pociechach które zapominają zakręcać wodę - kupiliśmy http://allegro.pl/item1017346010_bateria_z_fotokomorka_bezdotykowa_02_wys_0zl.html z tym że z mieszaczem - te na aukcji są bez - z mieszaczem mają z boku regulację zimna ciepła (chodziło mi o pokazanie samego wyglądu takiej) od początku jedna szwankowała (nazwijmy ją nr1), po około 3 miesiącach druga także (nr2) - włączają się samoczynnie i woda sobie leci, Byłem już 3 razy z reklamacją - po ostatniej wizycie nr 2 na razie działa, nr 1 już raz się załączył i dopiero żona po godz 16 ją wyłączyła po powrocie do domu. Przyznam że zbieram się do oddania obu i zarządam zwrotu kasy - czekam tylko jak nr2 się posypie po raz kolejny.,(sprzedawca zapewnia że dopóki mam części dopóty będzie je naprawiał - ciekawe) Nijak się ma argument że były tanie. acha i jeszcze kwestia regulacji temp wody wymaga cierpliwości - czasem po prostu jest niemożliwe ustawienie ciepłej wody (albo letniej!) - to tak jakby ten mikser do mieszania wody kompletnie nie działał. Podsumowując sam pomysł jak najbardziej ale chyba należy zainwestować w markowy sprzęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonetka 25.05.2010 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Witam właściwie to zajrzałam do tego działu ze względu na pralkę ( myślę jaką sobie kupić ) ale skoro Ktoś pyta to odpowiem Ja mam 6 szt ...w dwóch domach .... jestem bardzo zadowolona ...kupiłam ze względu na oszczędnośc wody którą moi Panowie mogli lać i lać . Mnie i moim domownikom odpowiada . Natomiast jedna rzecz ...nie mówię że jest zła ( nie próbowałam więc się nie wypowiadam ) ale jest różnica w cenie miedzy np. Orasem a taką polską i to duża . Kiedyś Oras ten większy ( Elektra 6250 F ) kosztował około 1600 zł http://www.sklepecoheat.pl//galerie/b/bateria-umywalkowa-stoja_2995.jpg .co prawda one miały baterię w srodku ( spokojnie 3 lata wytrzymywały ) ale trzeba było rozbierać żeby wymienić baterię na nową , teraz są mniejsze ( Elektra 6120 F ) . http://www.luxbat.pl/images/ORAS/6120F.jpg .i baterię mają w takim pojemniczku pod umywalką ....wymienia się spokojnie samemu ..( kosztuje około 800 zł ) To jednak woda i jesli już wolałabym taką co nie popsuje się jak mnie nie ma w domu . Z tymi ( mam 2 sztuki większych i 4 mniejszych ) nie miałam żadnych kłopotów ( raz bateria się wyczerpała w dużej i trochę pofiglowała ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartek158 20.11.2010 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Mam pytanie czy ktoś wie czy są takie baterie w których można ustawić temperature poniżej 20 stopni ? np 15 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 01.12.2010 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Ja mam od prawie 10 lat baterię prysznicową z termostatem Grohe i nigdy więcej nie dokonam takiego zakupu. Jak tylko skończy się gwarancja na termostat 3 lata... psuje się (zawsze mnie to ciekawi jak oni ustalają długość gwaranacji)... właśnie wymieniłam już trzeci raz termostat - koszt jednorazowej takiej przyjemności 313zł plus usługa pana serwisowego 130zł (pan wymieniał to przez pół godziny), czyli musicie wkalkuować 400zł raz na 3 lata.... nie wiem co lepsze, kupić tańsza baterię i wymieniać co kilka lat czy płacić co 3 lata 400zł za wymianę pierdółki.... Ja już chyba zrezygnuje następnym razem z takich wynalazków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek_796 02.12.2010 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Jest pewien problem z tymi bateriami. Nie przewidziałem tego przy robieniu instalacji wodnej - nie wiedziałem. Rura z ciepłą wodą jest przeważnie znacznie dłuższa i opory przepływu tu są większe, szczególnie przy bojlerze, który nie stoi "po drodze". Skutkuje to tym, że ciepła woda ma niższe ciśnienie niż zimna. Muszę do kąpieli podnosić znacznie temperaturę w bojlerze, aby termostat w ogóle dał się przekręcić. Niezaplanowany szybki prysznic więc odpada.Bateria była droga (firmy nie pamiętam), poddtynkowa. Po tym podgrzaniu wody i skręceniu zimnej prawie zero działa bez zarzutu, ale kłopot jakiś jest.Podejrzewam, że te termostaty różnych firm nie mają jakoś szczególnie różnej konstrukcji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkii 07.12.2011 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Jest pewien problem z tymi bateriami. Nie przewidziałem tego przy robieniu instalacji wodnej - nie wiedziałem. Rura z ciepłą wodą jest przeważnie znacznie dłuższa i opory przepływu tu są większe, szczególnie przy bojlerze, który nie stoi "po drodze". Skutkuje to tym, że ciepła woda ma niższe ciśnienie niż zimna. Muszę do kąpieli podnosić znacznie temperaturę w bojlerze, aby termostat w ogóle dał się przekręcić. Niezaplanowany szybki prysznic więc odpada. Bateria była droga (firmy nie pamiętam), poddtynkowa. Po tym podgrzaniu wody i skręceniu zimnej prawie zero działa bez zarzutu, ale kłopot jakiś jest. Podejrzewam, że te termostaty różnych firm nie mają jakoś szczególnie różnej konstrukcji. Pozdrawiam To nie to. Te baterie mają jedną wadę. Nawet wyłączone mogą powodować cofkę zimnej wody do ciepłej. Powinno się na ciepłej przed baterią montować zawór zwrotny. W przeciwnym razie jak odkręcasz inną baterię to pozostałe robią za mieszacz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jean70 26.01.2012 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Czy jest sens montowania takiej baterii w łazience, jakie są wsze doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.01.2012 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 proszę o używanie wyszukiwarki! Łączę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 31.01.2012 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 No my nie wyobrażaliśmy sobie innej baterii w łazience niż termostatycznej. My mamy tylko przy wannie. W zeszłym mieszkaniu mieliśmy przy prysznicu. W starym mieszkaniu Oras, teraz Tres. Żadnych zwykłych baterii do wanien i pryszniców, tylko termostatyczne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 31.01.2012 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Jeśli jeszcze raz zobaczę reklamę ORAS od kogoś, kto ma mniej niż kilkanaście postów (nie na ten temat), to nie odpowiadam za siebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 31.01.2012 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 No rozumiem i mam nadzieję, że mój post zostanie (jako nie raklama). Na dowód mogę pokazać zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 31.01.2012 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 (edytowane) Monika, przecież napisałam, że chodzi o małopostowców W ostatnim miesiącu zbanowaliśmy chyba 10 reklamiarzy tej firmy Edytowane 15 Lutego 2012 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ed12 12.02.2012 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2012 (edytowane) [usunięto - reklama debiutanta] Edytowane 12 Lutego 2012 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts