Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

no to mam po sylwestrze...

madd

Recommended Posts

• Odpowiedzi 60
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

...siedziałem sobie wieczór spokojnie, ale przyszedł spokojnie szwagier i obaj siedzieliśmy spokojnie...

I spokojnie czytaliście książkę :)

to pewnie ze dwa tomy byly opasłe, skoro taki zmęczony sie położył :lol:

niestety, trzy...

A ja spokojnie usnąłem w drodze z pokoju do sypialni.

na progu? :roll: :D

na dywaniku przed wersalką..., ale gdy się obudziłem, to wszystkie wirusy leżały obok - otrute.

Dlatego jak wstałem, to się tylko otrzepałem i ... po chorobie.

moja siostra (doświadczony lekarz) zawsze mówi, ze chorobę trzeba wypocić. A jak do potów doprowadzić, to większego znaczenia nie ma. Dlatego kiedyś nasze babki stosowały grzane piwo. Wypić i... pod pierzynę.

Ja z kolei mam swoje sposoby na pozbycie się wiarusów i drugich riketsji... :lol:

Wyslalam blagalnego SMSa z bramki smsowej do mamy - Przywiez cos do jedzenia i wyludz w aptece dla chlopa antybiotyk.

Mam nadzieje, ze dojdzie

no ale chłopu juz raczej nie i nawet nie trzeba bylo zbytnio namawiać :wink:

zresztą takich lekarzy, co to na grypę przepisują antybiotyk powinno się paść nimi codzień, tak profilaktycznie :roll:

madd, gorączka to objaw tego, że organizm walczy, nawet nie należy jej zbytnio zbijać, chyba że przekracza dopuszczalbe granice.

Wróciłam niedawno od siostry z Holandii, akurat jej niespełna 3 letnia córeczka chorowała na jakąś wirusówkę. Miała 40 st temp, kaszel, klatar i obłożoną jame ustną. Lekarz nie przepisał niczego, absolutnie niczego. Kazał tylko dac paracetamol jeśli temp przekroczy 40 st. Mała po 3 dniach zdrowa jak ryba. Tam to jest normalne postępowanie i dzieciaki prawie nie chorują.

Moje dzieci i nas (rodziców) traktuję podobnie, najważniejsze to wyleżeć się, nie przemęczać, a organizm już sam zwalczy infekcję. Antybiotyk to ostatecznośc, jeśli sa jakies powikłania bakteryjne. Kiedy patrzę, jak dzieci znajomych przechodzą z jednego antybiotyku na drugi, jak chorują na okrągło rok cały to aż mi żal tych biednych dzieciaków.

Sorki za offtopic :)