stefula 04.01.2009 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Mam w projekcie domu, w salonie, 2 okna: - pierwsze- podwójne 180x180 cm -drugie 90x180cm (50 cm od podłogi) zaprojektowana jest w nich poprzeczka na wysokości 60 cm, nie wiem czy lepiej zrobic tę poprzeczkę jako atrapę (i takie wysokie skrzydla 180cm będą rozwierno-uchylne), czy podzielic okna na 2 części i z dołu zrobi fixy 60 cm (lub moze zrobic 50cm) wyskokości a górną częśc otwierana (czyli ruchoma czesc będzie miała 120 cm wysokosci na 90 szerokosci.) Co będzie się ładniej prezentowało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 05.01.2009 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 czy to duże masz zamiar otwierać, aby przez nie wychodzić na przykład na taras?Pomyśl o myciu tych stałych elementów, których nie będziesz mogła otwierać do środka. Raczej mycie z zewnątrz albo przechylając się przez górną część. Jak daleko są te okna od siebie. Jeżeli są blisko jak bym zrobił tak, aby to 90x180 podzielić na dwa po 90x90. A w tym dużym zrobić poprzeczkę tak, aby spasowała się z dolną krawędzią tego mniejszego okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 05.01.2009 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Ja bym w ogóle nie dzieliła - po co? Znaczy to większe na pół, żeby były dwa takie same jak mniejsze 90x180... Nie panikujmy, teraz są takie okucia, że dużo większe skrzydła tarasowe 200x230 można otwierać jednym palcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.01.2009 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 tez bym nie dziliła - latwiej umyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts