maysee 19.01.2013 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 Maysee przytulnie, ale jak dla mnie za dużo IKEA To prawda, IKEA rzadzi gdy pieniedzy brak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domanki 19.01.2013 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 Za dużo ikea? Eeeeeeeeee Cóż poradzić, że ikea ma atrakcyjne meble Gdzie indziej można kupić za rozsądną cenę sofę ze zdejmowanymi pokryciami? Albo wysoką bibliotekę, którą można do bólu rozbudowywać? Albo stół i krzesła za 400 zł? Akurat za te rzeczy ikeę wielbię i niezależnie od zasobności portfela to bym wybrała Wręcz przedłożyłam Billy nad robioną bibliotekę na zamówienie- właśnie ze wzgl na rozbudowywanie. No może sofę bym wybrała obszerniejszą - ale znów- ubrudzi się to jadę do ikei i kupuję nowe pokrycie za 200 zł, w porywach do 600. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JACUŚ1719504074 19.01.2013 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 kanka, napisz prosze jakie to sofy i czy wygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ba-sia3 19.01.2013 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 oceńcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 19.01.2013 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 Smutnawo Dziwnie wysoko podpięcie firan jest zamontowane... Nie podobają mi się też: wisząca szafka nad tv i te trzy kubiki na brunatnej ścianie - to lampki gipsowe? Na tę ścianę aż się prosi jakiś nowoczesny obraz w tonacji biało-szarej (z dominacją tej pierwszej) i kroplą koloru, który można by powtórzyć np. poduszką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 19.01.2013 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 podpisuję się pod joliską, z naciskiem na wystrój okien. Jak dla mnie średni, no ale o gustach się ........itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 19.01.2013 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 Firany są podpięte, bo właścicielka kocha kwiaty Mnie się podoba, jedynie ta jedna ściana jak dla mnie za ciemna, pewno z podświetleniem wygląda ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 19.01.2013 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 kanka, napisz prosze jakie to sofy i czy wygodne. To firma SITS . jak dla mnie wygodne i jestem bardzo z nich zadowolona ale one mają niskie oparcia a niestety nie każdy takie lubi więc najlepiej wcześniej usiąść sobie na takiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 19.01.2013 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 Piu, nie chodzi o to, że są podpięte, ale na jakiej wysokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 19.01.2013 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 piu nie można kochać kwiatów bez podpiętych zasłon/firan? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 19.01.2013 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 Ba-sia a mnie bardzo podobają się meble: i stolik kawowy i komoda i szafka pod tv:)Kupowałaś w sklepie (jak tak to możesz podac producenta) czy zamawiałaś u stolarza? I ogólnie całość też przyjemna:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 19.01.2013 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 Maysee co racja to racja Domanki, nie chodzi o to, że IKEA to zło, sama mam szafę oraz meble do sypialni i pewnie jeszcze nie jedną rzecz u nich kupię. Chodzi o to, że za mało dla mnie indywidualności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ba-sia3 19.01.2013 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 (edytowane) z tą brązową ścianą rzeczywiście mnie poniosło i mam zamiar ją przemalować ale na jakiś mniej dołujący kolor, obraz też w zamyśle jeszcze nie wiem jaki jestem na etapie wyboru. co do firan mnie się podobają wpuszczają dużo światła, a jak zauważyłyście o gustach się nioe dyskutuje. ;) podpięcie jak podpięcie nie bardzo rozumiem o co chodzi, że do samego karnisza jest podwiązane???? meble robione na zamówienie, zdjęcia robiłam moim znienawidzonym telefonem, aparat zepsułam osobiście i teraz cierpię bo telefon robi kiepskie zd ecia ale co tam trzeba wyobraźnię uruchomić. Edytowane 19 Stycznia 2013 przez ba-sia3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miszaki 19.01.2013 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 A oto nasz salon Wykończanie domu potraktowaliśmy jako swoistą psychoterapię, więc wszystkim zajęliśmy się we dwójkę (ja, mąż i zero "fachowców"). Oto efekty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ba-sia3 19.01.2013 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 chciałaby się odnieść do mebli z ikea są ładne, funkcjonalne, praktyczne ale niestety nie są niestety trwałe. wiem z własnego doświadczenia, chyba że moje dziecko wyjątkowo niszczy napotkane rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domanki 19.01.2013 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2013 (edytowane) Być może powinnam się stuknąć, ale walnęłabym tam parę fikuśno-nowoczesnych dodatków w kolorze avatara żony_m - z geometrycznym wzorem. Albo wyszłabym totalna katastrofa albo zupełnie ciekawe wnętrze Miszaki mogłabym mieszkać w Twoim salonie. Jest cudny. Czy meble ikei nietrwałe? Hmm w ciąży będąc kupiłam sofę - chyba najpopularniejszą na świecie- ektorp- rozkładaną- żeby oszczędzić miejsce w pokoju. Od 5 latu 2 razy dziennie jest składana. Raz na dwa miesiące piorę pokrowce. Jestem szalenie zadowolona z niej. Mogłaby być obszerniejsza do leniuchowania. Co jeszcze? Łóżko córki- metalowe- wiecie które- ale tam nie ma co się psuć chyba I najtańszy stół z krzesłami- pojechałam po krzesła same, ale zestaw był tańszy niż krzesła to wzięłam zestaw. I do nowego mieszkania jadą właśnie te rzeczy z ikea. Bo są tak bardzo neutralne, bo pasują wszędzie. W tym mieszkaniu mam mnóstwo staroci, które uwielbiam- typu dębowe stare meble, dorabiane do nich przez cudnego stolarza inne dębowe (prześliczne!) meble. Tylko, że są na tyle specyficzne, że nijak nie pasują do stylu, w którym chcę mieszkać i muszą zostać tu. Bo mają mnóstwo miejsc, gdzie zbiera się kurz, a głównym celem, który mi przyświecał przy robieniu nowej chatki było unikanie miejsc do sprzątania. W każdym razie zmierzam do tego, że jedyną rzeczą, jaką mam do zarzucenia ikei jest jej popularność. Bo nie oczekuję wybitnej trwałości po hmmm powiedzmy stoliku z papieru... Edytowane 19 Stycznia 2013 przez domanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 20.01.2013 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Miszaki przepiękny, skandynawski salon!! Domanki nie wiem dlaczego ze stwierdzenia "mało indywidualności" robisz wywód o trwałości z IKEA, dla mnie to są meble jednorazowe (czyt. raz skręcone nigdy nie rozkręcone). Każdy urządza się tak jak lubi, ja wolę szperać w różnych sklepach niż kupić prawie wszystko od A do Z w jednym, no ale ja to nie wszyscy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domanki 20.01.2013 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 dlatego, że Basia stwierdziła, że są nietrwałe, a akurat mam nieco inne doświadczenia z tymi, które mam u siebie. Może nie jest ich wiele ale są ) Po prostu polubiłam ikeę- kilka lat temu psioczyłam na nią i zarzekałam się, że 'nigdy tej masówki nie kupię' - ot jak się zmienia podejście do wielu spraw Moich 'antyków' też raczej nie będę rozkręcać No to wyjaśniłam genezę mojego wywodu. Lepiej? Każdy urządza się tak jak lubi, ja wolę szperać w różnych sklepach niż kupić prawie wszystko od A do Z w jednym,] oczywiście, ale 'kilka rzecz' nie znaczy 'wszystkie' Niestety faktycznie coś tak dużego jak sofa i biblioteka rzuca się oczy dość intensywnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 20.01.2013 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Lepiej Sofa, biblioteka, fotel, zasłony, lampy to wszystko sprawia że nie widzę żadnych innych mebli tylko Ikea, ale właścicielom tak się podoba i to najważniejsze. Ja podczas skręcania mebli z Ikea zawsze na nie psioczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maysee 20.01.2013 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2013 Lepiej Sofa, biblioteka, fotel, zasłony, lampy to wszystko sprawia że nie widzę żadnych innych mebli tylko Ikea, Ale sofa nie, sofa nie z Ikei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts