Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

bansz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nikt tu nie sugeruje włascicielowi dworku i antycznych mebli wywalenie wszytskiego na śmieci. Albo wielbicielowi ciepłych kolorów przemalowania pokoju na szarość.

Byle do antycznych mebli nie robić halogenków i LED RGB. I odwrótnie: do minimalistycznego wyposażenia nie dobierac stylizowanych lamp.

Pomijam tu zrobienie z wyczuciem stylu eklektycznego. Ale wbrew pozorom ten styl jest bardzo trudny i wcale nie polega na wstawieniu jednego "starocia" do nowoczesnego wnęcza i na odwrót.

Rady tutaj umieszczane dotyczą rzucającego się w oczy elementu, na którym mozna oprzeć resztę kompozycji. Albo skupiają sie na krytyce elementu, który do reszty wystroju po prostu nie pasuje.

halogeny...salon, wnętrza domu, Lublin, meble, kanapy, oswietlenie, InneMeble.pl.jpg i to jaka wygoda :) nie trzeba kurzu ścierać, cały sufit mam usłany halogenami (dyskretnie czysto )

ja mam w całym domu na maxa

plus klasyczne oświetlenie oczywiście

każdy lubi co innego

słabe zdjęcia , ale co nieco widać (światło jest :yes:)

tylko metamorfoza mi nie wyszła (zmieniłam kanapy i kilka elementów, ale o tym już pisałam )

wnętrza mieszkania, domów, bezowe, naturalne kolory, kanap, Lublin, Soul, unikaty, Inn.jpgwnętrza mieszkania, domów, bezowe, naturalne kolory, kanap, Lublin, Soul, unikaty, Inn.jpgwnętrza mieszkania, domów, bezowe, naturalne kolory, kanap, Lublin, Soul, unikaty, Inn.jpg

Dzieki temu forum ,a przede wszystkim fajnym ludziom ,ktorzy wrzucaja zdjecia swoich wnetrz upewnilam sie ze nie chce stolarki bialej i grafitowej ,nie chce scian szarych , pojedynczych i stylizowanych zwisow , bialej cegly,schodow ze szklana tafla pod porecza , roznych typow krzesel przy jednym stole i na pewno nie chce wszelakich antykow,styl eklektyczny odpada,minimalizm odpada.Moze byc made in Ikea ,nowoczesnie i cieplo.Sciany pastelowe w kolorze piaskowym badz bezowym i stone taupes na podloge. Nie czuje sie dobrze w niebieskim , zielonym i rozowym.Kocham trawertyn ,piaskowiec, bazalt , lupek i duzo drewna. Kolor szary tylko w kamieniu badz w dodatkach ,bo praktyczny .Koniecznie sufity podwieszane wszedzie i duzo oswietlenia halogenowego,uwielbiam gre swiatlem.Dziekuje Wam za wstawiane zdjecia bo to bardzo pomaga podjac decyzje .

Czyli z halogenami nie jest aż tak źle :), a w praktyce są bardzo przydatne jako źródło światła przy oglądaniu telewizji....

a to już kwestia bardzo indywidualna :)

przecież od lamy się wymaga przede wszystkim, żeby świeciła

nie musi być ładna, choć może

Edytowane przez katu

[/quote

Chcesz cos do przeslaniania okien , czy ozdoby?

Moze tiulowe firanki i zaluzje

Raczej funkcja użytkowa - przesłanianie okna w dzień ( na noc mam rolety). Choć nie ukrywam. że użytkowa ozdoba byłaby trafieniem w punkt.

Wykusze sa fajnym wizualnie rozwiazaniem ,ale wtedy gdy nie sa przesloniete gestymi firanami ,bo traca zupelnie swoje przeznaczenie .No i nie ukrywam ze wiekszosc znanych mi osob ma problem z okraszeniem ich czymkolwiek .Ja osobiscie u Ciebie nie widze nic poza zaluzjami poziomymi, bardzo blisko okna masz kinkiet wiec jakiekolwiek zaslony wleza CI na niego .W moim odczuciu rowniez nieciekawie w wykuszu tuz nad oknami wygladaja karnisze , no chyba ze wpuszczone w sufit .Na drzwi dalabym rowniez te same zaluzje i zaslony po bokach dla ocieplenia salonu i pozbycia sie poglosu.

AnnaMM - bardzo ciepły i przyjazny salon, gratki!

Chcę Wam pokazać kominki w pewnym bardzo ładnym wnętrzu z filmu. Jeden kominek w kolorze podłogi (trochę słabo widać, ale tylko takie migawki były):

m1.jpg

i drugi w tym samym wnętrzu otwarty w kolorze ściany, widać tylko fragment:

ment.jpg

I jeszcze kawałek wnętrza dla inspiracji, bo jest piękne:

men2.jpgm11.jpgment1.jpg