Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

bansz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja swoje chińskie ghosty też lubię;)

Indywidualnosc wcale nie musi oznaczać kupowania bardzo drogich mebli ani renowacji antykow.

dlatego nie warto krytykować posiadaczy mebli z Ikea, bo kontrargumenty moga byc bardzo ciężkiego kalibru.:no:

da sie zauważyc mocny trend, że Ikea jest passe....... natomiast chińskie ghosty (bardzo popularne krzesło od jakiegoś czasu) już nie....hmmm

jeżeli całość wygląda ładnie - to moim zdaniem cel uświęca środki i rządzi niewidzialna ręka rynku;)

Nigdy nie próbowałam malować, ale kto wie :)

KA ma nową turkusową serię, ale póki co bez czajnika, za to jest wiele akcesoriów

http://indesigns.com.au/blog/wp-content/uploads/2012/06/Turquoise.png

1. Elmira Stove in Turquoise

2. IKEA Diod Tumbler
  3. Kay Dee Designs Oven Mitt Set
  4. Reston Lloyd Colander Set
  5. Vintage “Keep Calm & Make Coffee” Poster
  6. Dualit Toaster
  7. KitchenAid in “Ice” Artisan Design Series 5-Quart Tilt-Head Stand Mixer
  8. Industrial Pendant Lighting
  9. Zazen 16-Pc Dinnerware
  10. Calypso Basics 2.2qt Whistling Kettle
  11. Cuisinart Stick Blender
  12. Silicone Spatula
  13. Vintage Kitchen Clock
  14. Pantone Folding Chair
  15. Contigo 750ml Kangaroo Bottle
  16. Magenta Stacking Bowls

ich ceny przyprawiają o zawrót głowy, nawet nie wklejam :no:

A nr 10 to co? Czajnik jak nic! :D

fotobudowa.pl-logo.pngscreen1.jpgscreen2.jpgscreen3.jpg

Wszystkich chętnie dodających swoje zdjęcia chciałbym zaprosic do pomocy w rozkręceniu nowego portalu ze zdjęciami wnętrz, budowy, remontów itp.

http://fotobudowa.pl

Celem serwisu jest ułatwienie znalezienia zdjęć, w jednym miejscu, można dodawać zdjęcia prosto z innych stron, oczywiście zostaje zaznaczone źródło pochodzenie zdjęcia i jest grupowane źródłami.

Zielony Ogród tak jak pisałam, sama jestem posiadaczem mebli z IKEA i nie krytykuję dla samego krytykowania tylko przedstawiam swoje zdanie popierając je moim zdaniem argumentami.

wiem wiem, ja pisałam ogólnie, bo sporo osób krytykuje. nawet ostatnio oglądałam "dach nad gwiazdami" w TV i jakaś wątpliwa gwiazda (nigdy w życiu o niej nie słyszałam) stwierdziła, że nigdy w życiu nie kupiłaby nic w Ikei. och:sick:

a z tym złotym środkiem - tak byłoby najlepiej, ale wiele osób nie potrafi sie w tym wszystkim odnaleźć (ja też często niestety) i wtedy dobrze, że chociaż jest z czego kopiować. jest ta Ikea pospolita, oczywiście, ale chociaż przyjemna dla oka.

Edytowane przez Zielony ogród

Miszaki!

Przepiękne wnętrza... jak ktos słusznie zauważył całkiem skandynawsko! Wszem obecna biel, szarość i kropla mięty - mój ulubiony kolor. Cudownie to wygląda i jest ciepło i przytulnie. Ja mam ściany na korytarzach w kolorze waszej szafy i mój ojciec rozpowiada wszystkim, że mam piękne ZIELONE:) ściany, wszyscy są zdziwieni, że taki kolor we wnętrzu może tak fajnie zagrać.

Co do mebli z IKEI - wszystkie meble składalam osobiście z drugą połową - a troche ich mam i stwierdzam, że jestem wręcz zaskoczona jakością - trzeba było sobie złożyc jakieś polskie meble - to dopiero jest jazda :) - nic nie pasuje i rozpada się po roku...jak się wcześniej da złożyć oczywiście!

Wykańczanie wykańcza... finansowo, ale mnie w szczególności psychicznie. Jestem tak zmęczona po budowie, że ten niby najlepszy etap nastał, a mi sie nic nie chce. Ikea ma za to fajne pomysły, całkiem zgrabnie podrabia światowy design i jest cudownie dostępna cenowo!

Mam też inspirowane eamsy, bo nie stać mnie na oryginalne, a straszliwie mi sie podobają i nie widzę w tym nic złego. Jak kogoś stać to tak i tak kupi oryginalne, więc target na te produkty pozostaje constans, a my biedniejsze żuczki mamy tez coś dla siebie :)

Trudno, żeby Vitra popierała inspirowanie się ich designem ;) Ja Vitrze też bym sporo mogła powiedzieć o ich cenach za plastikowe krzesła. Jak kogoś stać i lubi mieć oryginały to bardzo proszę niech kupuje, mamy wolny rynek konkurencji i ja akurat wybieram te "inspirowane" :lol:

A ja mowie ze moje Eamsy pochodza z EKSKLUZYWNYCH RYNKOW WSCHODNICH:p-zawsze to lepiej brzmi niz PODROBA:lol2:

Kartell i Vitra nie zgodziliby się z tobą w kwestii chińskich, podrabianych "eamesów" i "ghostów" :)

Nie tak szybko... Skoro żaden z tych gigantów nie procesuje się z oficjalnymi producentami ich wzorów, tzn. że im licencję na te wzory sprzedali :) Za ciężkie pieniądze zapewne...