aniula_bl 27.01.2013 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 mam sprawę do Was Dziewczęta:D otóż poszukuję dużej, najlepiej rozkładanej, a na pewno podnoszonej ławy o nowoczesnym wzornictwie do kanap też się przymierzam nowych, ale priorytetem jest ława:wiggle: mam w tej chwili taką wykonaną na sztukę przez stolarza, fornirowana, ale obiła się już rurą od odkurzacza w paru miejscach i lekko spuchła w miejscach gdzie podczas imprezy coś się wylało i nie było komu w porę wytrzeć no i stwierdzam, że u nas imprezy często przenoszą się z jadalni na kanapy do salonu, np. tak jak wczoraj goście przyszli o 20:00, a wyszli o 6:30 rano, to już na krzesełkach się wiercili i nie było tak wygodnie i do tej nowej ławy to kanapy to wstawię pewnie ze trzy i może starczy miejsca dla wszystkich a przykładowo coś takiego mi się podoba, bo ma ze wszystkich stron wygodne miejsce na ewentualne nogi i podnoszona jest. ale dokładnie nie wiem gdzie tego szukać i gdzie kupię coś takiego pomożecie? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 27.01.2013 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Aniula a to może na zamówienie? Ja wpisałam na allegro ława i klikałam tyle stron ile było i na ostatniej znalazłam swoją wymarzoną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 27.01.2013 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 jaki kolor Aniula, bo dużo jest takich ław, ale żadna nie jest taka ładna, jak ta ze zdjęcia (: diament meblarstwa 2013 quattro firmy HalexHubertus Hubertus aversaSignal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 27.01.2013 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 Przydałby się jeszcze zakres cen Piu ten model Matera super ! i bardzo podobny do tego co pokazała Aniula. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniula_bl 27.01.2013 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 zakres cenowy... oszczędzać nie mam zamiaru na niej jakoś szczególnie, ale może bez ekstremum kolor... ciemny brąz lub grafit, czarny też być może już patrzę co mi tam piu pokazać chciała:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniula_bl 27.01.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 a tak wygląda na dziś dzień mój salon:sick: wspomniana ława do wymiany i stare kanapy w spadku otrzymane, bardzo wygodne, ale mnie się wcale nie podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniula_bl 27.01.2013 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 chociaż co do jej koloru...hmmm to i tak mam zamiar zmieniać ławę razem z rtv-ką i kanapy, więc co do barwy może się wiele zmienić jeszcze:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 27.01.2013 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2013 (edytowane) hmmm, sofy wyglądają na wygodne, może warto tylko zmienić tapicerkę ? Np. na taką w szarościach z białymi obszyciami http://www.mti-furninova.pl/img/m_blues.jpg MTI Furninova ale może lepiej zaszaleć z kolorami w Mebelplaście jest 50% taniej na Walentynki Znalazłam .... http://pro-invest.net/img/lawy/normal/lawa_synchronic_glass_kwadrat2.jpg może być w różnych kolorach, rozmiarach i pokryta szkłem http://pro-invest.net/img/lawy/normal/lawostol_synchronic_rb_lift_duzy7.jpg Ta bardzo ciekawa, można schować wszystkie drobiazgi ! http://pro-invest.net/img/lawy/normal/lawa_space_duzy33.jpg http://pro-invest.net/img/lawy/normal/lawa_space_duzy2.jpg a tę podzielić na kawałki... http://pro-invest.net/img/lawy/normal/lawa_kwant_duzy.jpg http://pro-invest.net/index.php?d=lawy&lang=pl Edytowane 28 Stycznia 2013 przez piu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 28.01.2013 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 piu w tym problem, ze ja ją kupowałam pod pozorem oryginału po okazyjnej cenie. A złoty środek mnie ucieszył(nie miedziany) bo nawiązywał do lamp w salonie:) z czasem gdy zaczęłam studiować fotki w internecie doszłam do tego, ze to marna okazja była. Suma sumarum może i dobrze, bo mam zamiar ją zmienić i nie będzie szkoda wywalonej kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 28.01.2013 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 ''Spójrzcie, jak jest pięknie wykończony oryginał: a jak wygląda podróba:'' piu to celowe, stołki inspirowane muszą się czymś różnić od oryginału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 28.01.2013 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 żona m różnią się ...przede wszystkim jakością. Zobacz, jak to krzesło jest krzywo skręcone, już nie mówię o jakości materiałów. Zerknęłam na ceny podróbek, eames był po 350 zł , teraz 250 zł. W tym tempie faktycznie trafią niedługo do sklepu z miskami i spełni się idea tych plastikowych krzeseł Low Cost Furniture Design Mnie się już nie chce tych podróbek oglądać, wybaczcie. Miło się dyskutuje, choć często mamy różne poglądy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 28.01.2013 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Myślałam że to dotyczy tylko najbardziej popularnego towaru-krzeseł,ale nie.Wczoraj pod wpływem wątku przejrzałam allegro i np jajo jeszcze kilka miesięcy temu nie miało ceny niższej niż 2 tyś,a teraz już widzę ceny poniżej 1500 Chociaż te wzory chyba przeżywają przemiennie wzloty i upadki-pamiętam z dzieciństwa takie plastikowe okrągłe taborety,coś na kształt klepsydry-wtedy najtańsze i najbardziej dostępne,dziś ten wzór widuję tylko w droższych sklepach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.01.2013 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 piu - nie da się ukryć jednej rzeczy - takie firmy jak Vitra wypaczyły idee projektantów z lat 50-60-tych. Eames projektował meble "dostępne" z tanich materiałów (plastik, sklejka) dla szerokiego odbiorcy. Chciał by ładny design trafił "pod strzechy". A zrobiono z jego projektów towar luksusowy dla zamożnych.Uważam, że po 50 latach powinen wygasnąć patent (i prawa autorskie) na wzór przemysłowy. Podobnie jak z muzyką czy ksiązkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.01.2013 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 pamiętam z dzieciństwa takie plastikowe okrągłe taborety,coś na kształt klepsydry-wtedy najtańsze i najbardziej dostępne,dziś ten wzór widuję tylko w droższych sklepach To była NRDowska podróbka Kartellowskiego wzoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domanki 28.01.2013 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Myślałam że to dotyczy tylko najbardziej popularnego towaru-krzeseł,ale nie.Wczoraj pod wpływem wątku przejrzałam allegro i np jajo jeszcze kilka miesięcy temu nie miało ceny niższej niż 2 tyś,a teraz już widzę ceny poniżej 1500 Chociaż te wzory chyba przeżywają przemiennie wzloty i upadki-pamiętam z dzieciństwa takie plastikowe okrągłe taborety,coś na kształt klepsydry-wtedy najtańsze i najbardziej dostępne,dziś ten wzór widuję tylko w droższych sklepach dobrze dobrze, poczekam jeszcze z rok i bubble chair będzie za tysiaka, a wtedy go kupię i wcale nie będzie mi przykro, że to podróba :P żona m kupiłaś krzesła po 11 tys za sztukę czy ileś tam i na nich siedzisz???? :D Słaaaaabooooo miiiiii Za każde latałabym do Afryki raz w miesiącu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 28.01.2013 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 Domanki,obawiam się że jak bubble chair będzie kosztował tysiaka i trafi do sklepu z miskami to już nie będzie powszechnym obiektem pożądania i przestanie się tak podobać Pamiętam jak zagrzewałam rodziców do wyrzucania mebli z lat 70-ątych,a teraz grzebię po piwnicy-może jeszcze jakie krzesło zostało,może chociaż jakie nogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 28.01.2013 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 piu - nie da się ukryć jednej rzeczy - takie firmy jak Vitra wypaczyły idee projektantów z lat 50-60-tych. Eames projektował meble "dostępne" z tanich materiałów (plastik, sklejka) dla szerokiego odbiorcy. Chciał by ładny design trafił "pod strzechy". A zrobiono z jego projektów towar luksusowy dla zamożnych. Uważam, że po 50 latach powinen wygasnąć patent (i prawa autorskie) na wzór przemysłowy. Podobnie jak z muzyką czy ksiązkami. tylko że teraz już wszytko jest podrabiane i nawet Lounge Chair jest na allegro w cenie mojego Bizzarto Domanki,obawiam się że jak bubble chair będzie kosztował tysiaka i trafi do sklepu z miskami to już nie będzie powszechnym obiektem pożądania i przestanie się tak podobać http://forum.muratordom.pl/images/smilies/rotfl.gif Pamiętam jak zagrzewałam rodziców do wyrzucania mebli z lat 70-ątych,a teraz grzebię po piwnicy-może jeszcze jakie krzesło zostało,może chociaż jakie nogi http://forum.muratordom.pl/images/smilies/jumpy.gif racja, zdecydowanie lepiej coś wyszperać hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 28.01.2013 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 A bo człowiek to tak głupi,że zawsze chce tego co jest aktualnie poza jego zasięgiem-jak już w łapy dostanie,to jakoś szybko powszednieje Albo jak się za dużo czegoś naogląda.Nie wiem czy zauważyliście że u nas ta grupa przedmiotów inspirowanych jest jakaś taka żelazna.Namnożyło się tych sklepów(nawet do tak tradycyjnych jak Agata to wsadzają),w necie sklep na sklepie,allegro zawalone i cały czas dokładnie te same wzory foteli,krzeseł.lamp,sof,stołów,a przecież jest się jeszcze czym inspirować. Od samego oglądania w kółko tego samego odechciewa się kupować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domanki 28.01.2013 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2013 marynata mnie kręci jego wisząca wersja i będzie mnie kręcić po wsze czasy choćby było miską dla rosomaka Bo wisi, uwielbiam zwisy wszelakie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 29.01.2013 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2013 A bo człowiek to tak głupi,że zawsze chce tego co jest aktualnie poza jego zasięgiem-jak już w łapy dostanie,to jakoś szybko powszednieje Albo jak się za dużo czegoś naogląda.Nie wiem czy zauważyliście że u nas ta grupa przedmiotów inspirowanych jest jakaś taka żelazna.Namnożyło się tych sklepów(nawet do tak tradycyjnych jak Agata to wsadzają),w necie sklep na sklepie,allegro zawalone i cały czas dokładnie te same wzory foteli,krzeseł.lamp,sof,stołów,a przecież jest się jeszcze czym inspirować. Od samego oglądania w kółko tego samego odechciewa się kupować. w tej chwili na allegro: na hasło ghost wyrzuca 94 pozycje w dziale krzesła, ceny począwszy od 179 zł, na hasło eames wyrzuca 74 pozycje w dziale krzesła, począwszy od 199 zł. na hasło taboret sosnowy wyrzuca 39 pozycji....wnnioski nasuwaja sie same;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts