duś1719506024 10.03.2013 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 ej ja też chce taki obraz - ten w niebieskościach! jak go zrobić!? a nie chcesz jasnego dywanika? żeby się bardziej skontrastował z czarnym stołem, szarą kanapą i szarą podłoga? (ta podstawka pod świece to h&y?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.03.2013 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 W tej chwili półka regipsowa jest pusta, szafka pod telewizorem tez, ale nie kupuje nic, bo nie chce bez sensu kupowac Książki tam postaw. IMHO TV wisi za wysoko i naprawdę nie trzeba nic stawiać na szafce RTV. Trochę sino wygląda ta ściana z kominkiem w okolicy "wenge" i beżów. Ława ma jakieś nawiązanie do jakiegokolwiek innego elementu w salonie? **** Ja bym zaczęła z całością od początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remika2 10.03.2013 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 ej ja też chce taki obraz - ten w niebieskościach! jak go zrobić!? a nie chcesz jasnego dywanika? żeby się bardziej skontrastował z czarnym stołem, szarą kanapą i szarą podłoga? (ta podstawka pod świece to h&y?) duś podglądnełam na Top Design jak go wykonał. Zlewał farbę po płótnie w pionie, potem odwrócił o 90 stopni i już. Niby łatwe, ale jemu pięknie wyszło. Chyba będę próbować do skutku aż wyjdzie. Podkładka nie z h&y, kupiłam ją gdziś na giełdzie kwiatowej za grosze:) A jeśli chodzi o dywnik, oczywiście będzie to jasny popiel, zależało mi, żeby odciąć ciemną podłogę od stoliczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 10.03.2013 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 (edytowane) Jako, że wypłynął temat czytelniczy, a w naszym życiu książki są niezbędne, odważę się pokazać swój pokój dzienny. Mieszkanie w bloku, więc do salonu temu pokojowi daleko PS. Książki mają jedną wadę - znacznie trudniej się je przeprowadza niż taki np. telewizor. Bardzo fajny salon...no i oczywiście krzesło .... I bilety też. Nawet w ramki oprawiam. .... SSUPER! pomysł A oto nasz salon Wykończanie domu potraktowaliśmy jako swoistą psychoterapię, więc wszystkim zajęliśmy się we dwójkę (ja, mąż i zero "fachowców"). Oto efekty: Bardzo fajny i klimatyczny salon. Ładnie obudowana koza W większości prezentują Państwo piękne, nowoczesne wnętrza pełne równie pięknych i drogich:jawdrop: mebli. Naprawdę fantastyczne, ale ja wolę swoje starocie To kilka zdjęć jakie znalazłam na których widać moj salon..nawet choinka sie załapała Puki nie wygram w totka będzie tak jak jest Na zdjęciach nie widać jedynie naszej kozy, ale jeszcze jej nie obudowaliśmy. Nadrobię jak obuduję http://i782.photobucket.com/albums/yy110/alladyn71/DSC_8163_zps9d5f9d3f.jpg http://i782.photobucket.com/albums/yy110/alladyn71/DSC_8180_zpsdea6529e.jpg Edytowane 10 Marca 2013 przez alladyn71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.03.2013 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Co w tym drugim wnętrzu Miszaki jest "drogim meblem"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 10.03.2013 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 piu szkoda, ze pyta teraz a nie przed wykonczeniówką. Teraz to musztarda po obiedzie, bo przeciez nie zlikwiduje ścianki z półkami z k-g.........której tak bardzo pragnęła. Jakby nie patrzeć to są koszta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alladyn71 10.03.2013 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Co w tym drugim wnętrzu Miszaki jest "drogim meblem"? Pisałam o tych których nie skomentowałam Większość wnętrz które oglądnęłam (poszłam kilkanaście stron w tył) to wnętrza wyszukane i drogie. Piękne, ale drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.03.2013 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Pisałam o tych których nie skomentowałam Większość wnętrz które oglądnęłam (poszłam kilkanaście stron w tył) to wnętrza wyszukane i drogie. Piękne, ale drogie. Nie sądzę by wszystkie były drogie. Przykładowo najpopularniejsze krzesła: pantony, eamesy, ghosty. Oryginał rzeczywiscie kosztuje nie mniej niż 2000 zł, ale chińska podróbka nie więcej jak 300 zł. To nie kwestia ceny mebli, ale prawidłowo zastosowane zasady aranżacji wnętrz dają takie wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjap 10.03.2013 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Remika2 a co to za kanapa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniula_bl 10.03.2013 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 nie ma to jak zrobić półkę regipsową a potem martwić się co tam postawić. Osobiście uważam,ze robię półkę, kupuję, zamawiam u sotolarza, gdy jest mi nizbęda, np: na pamiętki z podróży, ksiażki, fotografie, gdy ktoś lubi. Ale robić je tylko po to, aby była a potem zastanawiać sie co tam postawić i radzić się do tego w tej dziedzinie obcych ludzi to jest dopiero bez sensu. Sorry, ale nie lubię jak ludzie na etapie wykończeniówki przestają racjonalnie myśleć, a zaczynają powielać ''tryndy'' ależ Ty umiesz czasem pojechać z komentarzem! ! ! ale co racja to racja, tyle że ja bym się tak nie odważyła komuś dosadnie powiedzieć taka bezsensowna moda na te półki gipsowe, a potem kłopot czym je wypełnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remika2 10.03.2013 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 (edytowane) Remika2 a co to za kanapa? To narożnik Max living NOVA. Aniula_bl sama mam ściankę ażur z KG i nie uważam, żeby była bezsensowana:) Faktem jest, że aby mieć z niej korzyść (wizualną) to w momencie decydowania sią na nią trzeba mieć już sprecyzowane, co chciałoby się na nią położyć. Czy książki, czy inne dekoracje. Problem polaga na tym, że mając kilka półek trzeba się nieźle napocić żeby znaleść tyle dekoracji, które raz: będą wyglądać fajnie na poszczególnych półkach, a dwa: będą razem komponować się w jedną całość i kolorystycznie i pod kątem kształtów... Uważam, że to baaaardzo trudne. Ja zmieniam ozdoby na półce wraz z kolorystyką reszty dodatków w salonie i jadalni/kuchni ew. przy okazji np. świąt. Jedno jest pewne im więcej półek tym większy problem. Ale sam pomysł z takimi półkami, ściankami wg mnie jest w porządku jeśli nie ma się innych mebli na których możnaby postawić jakieś gadżety. U mnie było to celowe. Edytowane 10 Marca 2013 przez Remika2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 10.03.2013 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 aniula, jak mawiają moi znajomi, albo się mnie kocha, albo nienawidzi. Zawsze mówię wprost co myślę, i tego samego oczekuję od innych. Zołza jestem i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolinka78 10.03.2013 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 nooooo, troche się zdziwilam....Zastanawialam się kilka miesięcy czy poprosic o rade jak udekorowac dom i jak sie zdecydowalam to teraz trochę żałuję.Nie liczylam na jakies ochy i achy tylko porade jaki trzeci kolor wprowadzic np bieznikow, poduch, obrazka.... moze cos na kominku zawiesi,c bo tez mi sie lysy wydaje itdNie mniej bardzo dziękuję za rady, poszukam fajnego dywanu, duzego obrazu, dokupie poduch, poszewek na te dwie, tylko tu mam problem jaki trzeci kolor dodac, zeby to fajnie wygladalo a juz nie chce bezow.Upiecia zdjelam, zaslony tez dokupie i mam nadzieje ze bedzie w miare okWprowadzilismy sie 4 miesiace temu i caly czas cos przestawiam, dokupuje, dom jest niewykonczony.Karniszy nie bede przewiercac wyzej, musza tak zostac, a telewizor chcemy kupic 46 cali to bedzie lepiej wygladac.Na razie zawiesilismy 32, ktory mielismy w bloku .Milego wieczoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 10.03.2013 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 ''Nie liczylam na jakies ochy i achy tylko porade jaki trzeci kolor wprowadzic np bieznikow, poduch, obrazka.... moze cos na kominku zawiesi,c bo tez mi sie lysy wydaje itd'' no ale chyba troszkę krytyki się spodziewałaś, skoro fotki wstawiłaś? Wydaje mi się, ze szukałaś potwierdzenia, ze tak jak teraz jest ok i nic zmieniać nie trzeba. W chwili gdy ludzie zaczęli radzić co zmienić, jakie firany, dywan, ze stolik zły, ze półka k-g zbędna, fotki zabrałaś. Jak dziecko w piaskownicy. Trzeci kolor wprowadziłabym czarny, zmieniła kanapę, bo wszystkie palce na niej widać jak na zamszu, stolik jak już ktoś napisał do wymiany, bo nie pasuje do reszty. Jeśli nie, to nakryj choć fajną narzutą, pledem. Pochować wszystkie świeczki, kamyczki, muszelki w szklaneczkach zatopione w stearynie i dodać trochę życia w ten salon. Teraz po prostu jest nijaki. Równie dobrze mógłby należeć do babci, cioci etc. może fotografie dzieci, oprawione w czarne ramy różnej wielkości, najlepiej w sepii. Nad kominkiem nic nie wieszaj, ona ma być ozdobą samą w sobie. Jeśli chodzi o obraz, to tylko nie tryptyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 10.03.2013 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Jeśli nie możesz sobie pozwolić na zlikwidowanie zabudowy kartonowej, zrób gęściej półki , bo teraz są zbyt szerokie odstępy i pookładaj tam książki, czasopisma, albumy. Robienie półki dla samych świeczek i flakoników mija się z celem i jest dość drogim rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 10.03.2013 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Nie sądzę by wszystkie były drogie. Przykładowo najpopularniejsze krzesła: pantony, eamesy, ghosty. Oryginał rzeczywiscie kosztuje nie mniej niż 2000 zł, ale chińska podróbka nie więcej jak 300 zł. pantony, ghosty, do 1000 zależy gdzie zamawiane. Można nawet za 800 upolować. Eames w zależności od nóg czy płozy, drewno czy druciaki, od 800 do 1800. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 10.03.2013 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Remika bardzo fajny salon Duży obraz będzie na pewno lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oszolom 10.03.2013 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Remika2 - mam pytanie o te schody za kominem.Takie mi się marzą lekkie, nie rzucające się w oczy.Możesz coś o nich napisać?, kto, co i ewentulalnie za ile? A tak w ogóle bardzo ładny stonowany salon, w takim można zaznać relaksu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remika2 10.03.2013 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 (edytowane) Remika2 - mam pytanie o te schody za kominem. Takie mi się marzą lekkie, nie rzucające się w oczy. Możesz coś o nich napisać?, kto, co i ewentulalnie za ile? A tak w ogóle bardzo ładny stonowany salon, w takim można zaznać relaksu.... Schody nazywają się "dywanowe". Nie należa do najtańszych, ale to zależy od ilości stopni, rodzaju drewna..itd. Faktycznie wydaje się jakby wisiały w powietrzu:) Ale ja uważam, że powinno się je eksponować, a u nas niestety musiały schować się za kominkiem:) Bardzo polecam. Nasze akurat wykonywała firma z Kalisza. Co do salonu dziękuję, choć cały czas nie mogę osiągnąć "zen" przez ten tryptyk:bash: Edytowane 10 Marca 2013 przez Remika2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zeberr 10.03.2013 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Alez Ty nie masz tryptyku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts