żona m 10.03.2013 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 (edytowane) Co do salonu dziękuję, choć cały czas nie mogę osiągnąć "zen" przez ten tryptyk:bash: Podoba mi się u Was, tak an 80%. lubię takie klimaty, aczkolwiek ten nieszczęśliwy tryptyk kole w oczy. Jestem w stanie przymknąć oko na ściankę z karton-gipsu jak obiecasz, ze zamienisz tryptyk na coś innego. Szukałaś czegoś odpowiedniego w galeriach? faktycznie bo z 4 częsci jest chyba poliptyk:) Edytowane 10 Marca 2013 przez żona m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remika2 10.03.2013 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Podoba mi się u Was, tak an 80%. lubię takie klimaty, aczkolwiek ten nieszczęśliwy tryptyk kole w oczy. Jestem w stanie przymknąć oko na ściankę z karton-gipsu jak obiecasz, ze zamienisz tryptyk na coś innego. Szukałaś czegoś odpowiedniego w galeriach? faktycznie bo z 4 częsci jest chyba poliptyk:) Być może, że 4-częściowy nazywa się inaczej, fakt faktem, kolorystycznie pasuje ( i tym się pokusiłam, kupując go) ale jest trochę przerażający, zimny bez duszy..... Cały czas szukam...... znalazłam jeden idealny o którym pisałam wcześniej, ale jest raczej nieosiągalny. Zastanawiałam się też nad plakatem, grafiką.......... wziąż nie udaje mi się znaleźć tego idealnego:( Dlatego jeśli ktoś ma jakąś propocyzję... bardzo proszę o poradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 10.03.2013 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 remika poszukaj tutaj http://www.artpower.pl/galeria-sztuki-nowosci/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greywolf 11.03.2013 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Remika2, dobrze, że zdecydowałaś się pozbyć obecnego obrazu; jednocześnie rozumiem Twoje dylematy, bo wybranie odpowiedniego obrazu za rozsądne pieniądze, takiego, który dodałby wnętrzu charakteru, a nie zniesmaczył, to trudny wybór. Dlatego trzymam kciuki za poszukwiania, a ostatecznie można zaszaleć i spróbować własnej twórczości pasiasto-mazajowatej - efekt może zaskoczyć na plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolinka78 11.03.2013 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Witajcie, Nie chciałam potwierdzenia ze jest OK, bo sama wiem, ze nie jest OK inaczej nie szukałabym dekoracji na forum Wszystkie porady są dla mnie niezmiernie cenne. Tak jak pisałam, mieszkamy 4 miesiące, cały czas sie meblujemy, sporo jeszcze brakuje i dlatego zwróciłam sie do Was przed zakupami co dokupić czym udekorować, żeby mieć przytulny salon. Na stoliku pod telewizorem nie mam pierdół (świeczek , kamyczków, muszelek), mam tylko wazon z gałązkami i zdjęcie ślubne Półka regipsowa miała na celu zasłonić lodówkę i część kuchni, która jest otwarta na salon. Jest to jedyna półka w moim domu i tu akurat uważam, ze mając mało mebli w salonie fajna jest taka półka z figurkami np. …. tylko czy w kolorze białym?? czarnym?? a może jeszcze cos innego… Co do dywanu – myślałam również o jasnym dywanie i na pewno kupie, tylko jakos mi schodzi… Obraz nad kanapą tez chcę. Tryptyki mi się nie podobają, poza tym czytałam Wasze opinie na ich temat wiec nawet nie odważyłabym się Może macie jakieś pomysły jaki obraz, byście u mnie widziały Stolik kawowy kupowałam razem z witryną w szkle i stolikiem pod telewizor wiec myślałam, ze pasuje…. na razie nie będę go wymieniać… najwyżej cos na nim postawię Zona m a dodając trzeci kolor czarny co widzisz czarnego w moim salonie? Figurki w półce? ramki na zdjęcia? I trzeci temat poduszki, poszewki na naroznik w jakim kolorze byście widziały skoro juz nie beze i brązy …. Jako ze jestescie dluzej na forum moze podsuniecie mi jakies zdjecia salonu z ktorego moge podejrzec... Dzieki za pomoc i sorki za takie głupie pytania, ale jakos nie mam pomysłów do dekorowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remika2 11.03.2013 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 żono - dzięki, mają tam całkiem fajne obrazy, greywolf - również dzięki! wiolina78 - czarny faktycznie może przełamać beżową bazę, jednak nie daj go też za dużo, max dwie poduchy. Dywanik koniecznie jasny i włochaty. Książki na półce a KG jak najbardziej, mają kolorowe okładki i od razu pomieszczenie zrobi się weselsze. Jednak w przyszłości, kiedy będziecie odświeżać pomieszczenia, pomyśl o zmianie koloru ścian (szczególnie tej fioletowej). Ja polecam biały bo zawsze i wszędzie będzie pasował, albo coś jasnego b. delikatnego. Zobaczysz będzie Ci łatwiej dobrać dodatki, może nawet wprowadzisz jeszcze jeden kolorek oprócz czarnego, a samo wnętrze zyska na przytulności. POWODZENIA I GŁOWA DO GÓRY. Wszystko da się zrobić tylko małymi kroczkami. Trzymam kcukasy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolinka78 11.03.2013 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 żono - dzięki, mają tam całkiem fajne obrazy, greywolf - również dzięki! wiolina78 - czarny faktycznie może przełamać beżową bazę, jednak nie daj go też za dużo, max dwie poduchy. Dywanik koniecznie jasny i włochaty. Książki na półce a KG jak najbardziej, mają kolorowe okładki i od razu pomieszczenie zrobi się weselsze. Jednak w przyszłości, kiedy będziecie odświeżać pomieszczenia, pomyśl o zmianie koloru ścian (szczególnie tej fioletowej). Ja polecam biały bo zawsze i wszędzie będzie pasował, albo coś jasnego b. delikatnego. Zobaczysz będzie Ci łatwiej dobrać dodatki, może nawet wprowadzisz jeszcze jeden kolorek oprócz czarnego, a samo wnętrze zyska na przytulności. POWODZENIA I GŁOWA DO GÓRY. Wszystko da się zrobić tylko małymi kroczkami. Trzymam kcukasy! Dzieki Moze na zdjeciach widac jako fiolet, ale moje sciany to caffe late Dulux - ta jasna i babie lato Dulux ta ciemna z kominkiem i tv Sprobuje z czarnym na poczatek Bo ja juz myslalam, ze moze na wiosne jakas limonke dolozyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 11.03.2013 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 absolutnie nie limonkę, czarny ale też z umiarem i będzie całkowicie inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolinka78 11.03.2013 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Ok czyli kupuje dwie poszewki jakiez beze, kremy na te poduchy jakie mam, dokupuje dwie czarne... rozumiem ze w jakies jasniejsze wzory Czarne ramki na zdjecia a zaslony w jakim kolorze? I ten obraz w jakim stylu by pasowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarownicaaa 11.03.2013 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 duś podglądnełam na Top Design jak go wykonał. Zlewał farbę po płótnie w pionie, potem odwrócił o 90 stopni i już. Niby łatwe, ale jemu pięknie wyszło. Chyba będę próbować do skutku aż wyjdzie. Podkładka nie z h&y, kupiłam ją gdziś na giełdzie kwiatowej za grosze:) A jeśli chodzi o dywnik, oczywiście będzie to jasny popiel, zależało mi, żeby odciąć ciemną podłogę od stoliczka. czy możesz podac link do tego filmiku nie moge go namierzyc na stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remika2 11.03.2013 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 czy możesz podac link do tego filmiku nie moge go namierzyc na stronie oglądałam to na DOMO+ jakieś 2 miesiące temu:) Może trzeba znaleźć cały odcinek na Domo, albo na You tube... poszukam w wolnej chwili:) A tą lampę wisząca nad stołem wykonał z talerzyków jednorazowych. Przydałby się taki mężczyzna "złota rączka" w domu:rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.03.2013 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 (edytowane) Pochować wszystkie świeczki, kamyczki, muszelki w szklaneczkach zatopione w stearynie i dodać trochę życia w ten salon. Ustawianie takich "duperelek" świadczy o pewnej potrzebie otaczania się przedmiotami, z którymi jest się związanym sentymentalnie. Rada - "schowaj to wszystko" jest wbrew naturze i potrzebom osoby, która sobie coś takiego ustawiła. Nie każdy ma zacięcie do minimalizmu. Ja bym się raczej skupiła na tym, jak to ładnie wyeksponować. Ale też uważam, że ktoś, kto prosi o pomoc, mógłby się bardziej wysilić. Zadając pytania "co uwazacie, jak zmienić, co dokupić" nie uzyska odpowiedzi, o którą mu chodzi. Uzyska jedynie informację o naszych gustach. Uważam, że musi wkleić zdjecia wnętrz, które mu się podobają i do których stylu usiłuje nawiązać. Inaczej skąd mam wiedzieć o co mu chodziło? Jak mam wolną rękę, bez żadnych ograniczeń, bez jakiegokolwiek pomysłu właściciela, jest oczywiste, że zaproponuję coś, co ja uważam za słuszne i właściwe. A co może wcale nie spodobać się właścicielce wnętrza. Ponadto trzeba sobie zdawać sprawę, że architekci wnętrz prawie wcale tu nie zaglądają i nie bawią się w takie doradzanie. Wszystkich rad udzielają amatorzy. Edytowane 11 Marca 2013 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 12.03.2013 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 (edytowane) Elfir zgadzam sie z tobą - nie można dać sie owczemu pędowi i urządzac pokoju tak, jak robi to wiekszość wbrew swojej naturze. tym sposobem mamy mnóstwo niby-minimalistycznych wnętrz, w których stopniowo pojawiają się najpierw drobiazgi-pamiątki, potem serwetki, kwiatki, w końcu powstaje niezły misz-masz. trzeba sie pogodzic z tym, że niewiele osób naprawdę dobrze czuje się w minimalistycznych wnetrzach, wiekszosc z nas tak naprawdę kocha otaczać się przedmiotami. nie jestem ani za minimalizmem, ani za jakims glamourem czy inną prowansją. lubie normalne wnętrza.nie zróciłyście uwagi na pokój Alladyna - normalny przytulny pokój do mieszkania (zmieniłabym dywan - wprowadza zamieszanie i ma niedobry kolor i prosi sie o klimatyczne lampy). niewiele trzeba, aby stał się ciekawy. czy ktoś zwróciłby uwagę np. na taki pokój? (nie mój niestety)http://i1.fmix.pl/fmi1881/d6d12b2e0018a9085018e0a0/zdjecie.jpgnie nowoczesny nie staromodny, zwyczajny....tutaj chyba nikt nie miałby problemów, co gdzie postawić. Edytowane 12 Marca 2013 przez Zielony ogród Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 12.03.2013 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Zielony ogród af korz piękne fotele, poduchy, przełamanie klasyki nowoczesnościa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 12.03.2013 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Zielony ogród af korz piękne fotele, poduchy, przełamanie klasyki nowoczesnościa i w sumie prosty, no nie? żadnych drogich instalacji, zwykłe pomieszczenie bez cudów-sufitów-regipsów-podświetleń, łatwy do przearanżowania, są kwiaty, jest miejsce na rzeczy, rzucony nawet na kanapę koc czy ciuch nie będzie raził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 12.03.2013 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 oj, nie wiem, nie wiem, cena komody na pewno idzie w tysiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 12.03.2013 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 dokładnie Żono jeżeli to palisander z mebli indyjskich to drogi nie będzie to drewno nie jest jakościowo najlepsze (od sprzedawców na allegro, nie że sam palisander). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 12.03.2013 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 (edytowane) W większości prezentują Państwo piękne, nowoczesne wnętrza pełne równie pięknych i drogich:jawdrop: mebli. Naprawdę fantastyczne, ale ja wolę swoje starocie To kilka zdjęć jakie znalazłam na których widać moj salon..nawet choinka sie załapała Puki nie wygram w totka będzie tak jak jest Na zdjęciach nie widać jedynie naszej kozy, ale jeszcze jej nie obudowaliśmy. Nadrobię jak obuduję http://i782.photobucket.com/albums/yy110/alladyn71/DSC_8163_zps9d5f9d3f.jpg http://i782.photobucket.com/albums/yy110/alladyn71/DSC_8180_zpsdea6529e.jpg wprawdzie nie chciałaś rady, ale nie mogę się powstrzymać i cośkolwiek napyskuję. podoba mi sie drugie zdjęcie, pierwsze mniej. młode pokolenie oceni twój pokój jednoznacznie, ale moim skromnym zdaniem można tu wiele zrobić, aby było w twoim stylu, a jednocześnie współcześnie i stylowo. po pierwsze - zmiana koloru ścian. przy tak "ciepłym" umeblowaniu brzoskwiniowe ściany to wg mnie najgorszy mozliwy pomysł.takie meble pieknie prezentuja sie i bardzo zyskuja na tle neutralnym - khaki, szaroniebieski, szary, zaraz poszukam jakichs przykładów. zmiana byłaby elektryzująca. dywan - albo dywan, albo te kanapy. ja osobiście wolałaby zostawić te kanapy, a dywan koniecznie do zmiany. kanapy są ciepłe, dywan jest gorący, zagłuszają sie nawzajem zamiast sie uwydatniać, powstało wrażenie chaosu i zagracenia. lampy - są bez charakteru, a ta nad stołem wyjatkowo nie pasuje do klimatu. widze tu raczej cos w stylu lamp tiffany, lub moze jeszcze cos innego....trzeba pomysleć. tu np. rudy z szarym http://i2.fmix.pl/fmi2844/c96f7d1900292669502cc194/zdjecie.jpg Edytowane 12 Marca 2013 przez Zielony ogród Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 12.03.2013 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 oj, nie wiem, nie wiem, cena komody na pewno idzie w tysiące. myslę, że akurat tutaj wystarczy wyszperac jakiś staroć lub cos z mebli kolonialnych - ważny jest kolor i rozmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 12.03.2013 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 no właśnie Alladyn, przyłączę się do Zielonego Ogrodu i też napiszę Salon ma potencjał, chyba jest duży? Piękne przeszklenia. Drewniana podłoga i stół z krzesłami super Kolor ścian zmieniłabym na delikatniejszy, koniecznie zmieniła zasłony, nie wiem dlaczego tak dziwnie się układają (jedna zasłona ma tylko dwie przelotki? ) Dywan również coś bardziej spokojnego. Sofy można zmienić za niewielkie pieniądze (1 sofa = 1000 zł na zamówienie, uprzedzam: ja za tyle swoją zleciłam, więc nie rzucam słów na wiatr ). Bardzo podoba mi się kolor okien i podłogi Myślę, że małymi kroczkami możesz dążyć do doskonałości to tyle. Alladyn napisz proszę jaką Ty masz wizję, bo na realizację jak sama napisałaś potrzebujesz wygrać w totka więc coś na pewno wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts