Zielony ogród 12.03.2013 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 (edytowane) zdjęcia kolorów dla Aladynki http://items.olioboard.com.s3.amazonaws.com/1277023_286x286.jpg http://i1.fmix.pl/fmi1175/cd263ba30002bf505018e05f/zdjecie.jpg http://i1.fmix.pl/fmi1120/f8431cc70028a269513f0c0f/zdjecie.jpg widzę u znajomych, że powszechny jest zwyczaj robienia pomieszczeń "na kolor", np. na niebiesko - wtedy wszystko, łącznie z meblami, jest w przeróżnych przypadkowych odcieniach niebieskiego i że to niby ma do siebie pasować. tak samo "na różowo", "na beżowo-brązowo" itp. najgorzej dla mnie chyba wygląda łączenie mebli z bardzo ciepłych odcieni drewna (typu czereśnia) z podobnym kolorem farby na ścianach - brzoskwiniowym, pomaraczonym, ciemnożółtym. Edytowane 12 Marca 2013 przez Zielony ogród Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zeberr 12.03.2013 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Venus, to nie personalnie do Ciebie, bo co jakiś czas się przewijają podobne stwierdzenia: nie znoszę tekstu - za niewielkie pieniądze można coś tam zrobić, po czym pada konkretna kwota. Ludzie, dla jednych 1000 zł to bzdura niewarta uwagi, a dla innych pół pensji! Jeden kupuje lampę czy dywan za 700 zł i pisze, że tanio kupił, a inny zastanawia się, jak z tych pieniędzy zapłacić rachunki i utrzymać rodzinę. Na forum Muratora są nie tylko bogacze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 12.03.2013 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 (edytowane) Venus, to nie personalnie do Ciebie, bo co jakiś czas się przewijają podobne stwierdzenia: nie znoszę tekstu - za niewielkie pieniądze można coś tam zrobić, po czym pada konkretna kwota. Ludzie, dla jednych 1000 zł to bzdura niewarta uwagi, a dla innych pół pensji! Jeden kupuje lampę czy dywan za 700 zł i pisze, że tanio kupił, a inny zastanawia się, jak z tych pieniędzy zapłacić rachunki i utrzymać rodzinę. Na forum Muratora są nie tylko bogacze! Aladyn pisała, że jej się podoba, więc przypuszczam, że nie zechce wymieniac sof. nie są faktycznie teraz modne, ale nie są też jakieś tandetne. jakiś styl sobą reprezuntują (to, że nie mój styl, to akurat nieistotne), i wyglądają na wygodne. taniej będzie wyminic lub po prostu usunac dywan, bo on tu najwięcej broi. mysle, że ten dywan nie byłby zły pod stołem z krzesłami, pod warunkiem, że ściany zostana przemalowane na neutralny chłodniejszy kolor. ja, nie mając pieniędzy czy też chęci na duże zakupy, przemalowałabym tylko ściany, zmieniłabym ten dywan, zasłony pewnie też (tak jak radzi Venus) i koniecznie lampę nad stołem. jadalnia to tutaj duzy atut (ładna), a lampa to niweczy. piękna lampa zrobi tutaj cuda. co do bogaczy - ja zrobiłam przemianę pokoju córki za 1500 zł, z kilkoma meblami i z dobrą farbą BM. ograniczenia finansowe są moim chlebem powszednim, ale się nie poddaję. trzeba to nadrobić kolorem, pomysłem. Edytowane 12 Marca 2013 przez Zielony ogród Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 12.03.2013 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Zeberr wiem o czym piszesz, pamiętam jak ja w pierwszej pracy zarabiałam 700 zł miesięcznie a czesne za studia płaciłam 400 zł Mnie bardziej chodziło o podkreślenie, że wymiana sof to nie musi być duży wydatek jak np 2 sofy każda za średnio 2-3 tysiące czy więcej. Takie wpisy były i będą, nic na to nie poradzisz. Ja sporo szukam, wcale nie przepłacam i zawsze chętnie podzielę się moim namiarem. Poza tym można odkładać przez dłuższy lub krótszy czas, zależy jakie kto ma możliwości, można też spróbować zostać bohaterem we własnym domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zeberr 12.03.2013 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Zgadza się, ale jest to wkurzające. Ludzie kupują także sofy poniżej 1000 zł, wystarczy wejść do sklepu meblowego w małym miasteczku.Mnie generalnie dużo bardziej podobają się wnętrza, gdzie widać, że się ktoś narobił, nakombinował, często sam, one przynajmniej mają duszę. Przyjemnie też popatrzeć na superodstawione domy z wnętrzami najczęściej od projektantów, za grube miliony, ale, chyba przyznacie mi rację, one są często tak do siebie podobne... Szczerze mówiąc, jak widzę kolejny salon tutaj - piękny - nie powiem, ale: z tymi samymi lampami, krzesłami, dywanem, to myślę - cudnie, ale gdzie tu jakaś indywidualność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 12.03.2013 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 U mnie w rodzinnym miasteczku sofy za poniżej 1000 nie uświadczysz już nie mówiąc na zamówienie, ja swoją zleciłam na bazarze w Słomczynie O stylu każdy decyduje sam, jak się ktoś dobrze czuje w takim powielanym wnętrzu to co nam do tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 12.03.2013 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 U mnie w rodzinnym miasteczku sofy za poniżej 1000 nie uświadczysz już nie mówiąc na zamówienie, ja swoją zleciłam na bazarze w Słomczynie O stylu każdy decyduje sam, jak się ktoś dobrze czuje w takim powielanym wnętrzu to co nam do tego? święte słowa, Venus_m, święte słowa.... jeden lubi mieć tak jak w gazecie a inny lubi samemu robione półeczki na kwiatki. grunt, by każdy czuł się u siebie w domu dobrze, bo po to je budujemy hmm ja też w małym miasteczku nie uswiadczyłam sofy poniżej 1000 zł... a szkoda:( 'moją' kuchnię a co najmniej zestawienie kolorów, widziałam już w wielu domach tutaj na forum i jakoś mi nie przestała się przez to podobac... i nadal jest 'moja' indywidualna, przeze mnie wymyslona (z błędami, ale moimi:) i świetnie mi się w niej gotuje i żyje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zeberr 12.03.2013 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 (edytowane) No cóż, przyznam się, że i ja mam kuchnię powieloną Zaprojektowałam ją sobie sama, błędy też są i odradzane pomysły także. Dobrze mi w niej amglad, wlazłam do Twojej galerii - hehehe, tak mi się śmiać chce - ta przejściowa szafka z Twojej łazienki chyba stoi u mnie )) Edytowane 12 Marca 2013 przez Zeberr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 12.03.2013 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 U mnie w rodzinnym miasteczku sofy za poniżej 1000 nie uświadczysz już nie mówiąc na zamówienie, ja swoją zleciłam na bazarze w Słomczynie O stylu każdy decyduje sam, jak się ktoś dobrze czuje w takim powielanym wnętrzu to co nam do tego? wiele osób tak pisze - że co nam do cudzego gustu. ale myślę, że jesli ktos zamieszcza zdjęcie na forum, to robi to świadomie w celu poddania się opiniom przeróżnych osób i musi byc gotowy na wszystko. jeżeli nie chce byc oceniany - to wystarczy, aby nie zamieszczał zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.03.2013 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 (edytowane) Elfir zgadzam sie z tobą - nie można dać sie owczemu pędowi i urządzac pokoju tak, jak robi to wiekszość wbrew swojej naturze. tym sposobem mamy mnóstwo niby-minimalistycznych wnętrz, w których stopniowo pojawiają się najpierw drobiazgi-pamiątki, potem serwetki, kwiatki, Bardziej mi chodzi o to, by dostosowywać rady to tego, co się już znajduje w domu. Jak ktoś przedstawia zdjęcie swojego małego salonu w ciepłych barwach, z niedrogimi meblami z okleinie, nie można, jako inspiracji wskazywać aranżacji z ogromnym, pustym pomieszczeniem, które ma ściany wykończone betonem a na środku stoi jedno designerskie biale krzesło. Ok, wnętrze śliczne, tylko jak się ma do wnętrza osoby, który prosi o radę? Edytowane 12 Marca 2013 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 12.03.2013 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 No cóż, przyznam się, że i ja mam kuchnię powieloną Zaprojektowałam ją sobie sama, błędy też są i odradzane pomysły także. Dobrze mi w niej amglad, wlazłam do Twojej galerii - hehehe, tak mi się śmiać chce - ta przejściowa szafka z Twojej łazienki chyba stoi u mnie )) Zeberr, miło Cię gościc:) przejściówka była boska;) zasila teraz garaż, może na niej postawię głowę afrykańskiej bogini????;) z monstera też nie jestem zadowolona, do poprawki... pozdrawiam i przepraszam za Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 12.03.2013 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Zielony Ogród mnie nie chodziło o nie komentowanie wcale ja komentuję i pozwalam aby inni też ocenili moje wypociny (chociaż część miałam projektowaną). Niektórzy nie są odważni i nie zrobią sobie kuchni w kolorze majtkowy róż tylko skopiują daną realizację i będą się w niej dobrze czuć. Trzeba to uszanować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 12.03.2013 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Bardziej mi chodzi o to, by dostosowywać rady to tego, co się już znajduje w domu. Jak ktoś przedstawia zdjęcie swojego małego salonu w ciepłych barwach, z niedrogimi meblami z okleinie, nie można, jako inspiracji wskazywać aranżacji z ogromnym, pustym pomieszczeniem, które ma ściany wykończone betonem a na środku stoi jedno designerskie biale krzesło. Ok, wnętrze śliczne, tylko jak się ma do wnętrza osoby, który prosi o radę? też prawda..... a na tym białym designerskim krześle ma się toczyć życie rodzinne rodziny z dwójką dzieci;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 12.03.2013 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Zielony Ogród mnie nie chodziło o nie komentowanie wcale ja komentuję i pozwalam aby inni też ocenili moje wypociny (chociaż część miałam projektowaną). Niektórzy nie są odważni i nie zrobią sobie kuchni w kolorze majtkowy róż tylko skopiują daną realizację i będą się w niej dobrze czuć. Trzeba to uszanować. uszanować trzeba wszystko, komentarze nawet mocno negatywne chyba nie muszą świadczyc o braku szacunku. czy kopiowanie jest złe? chyba nie......mnie tylko czasami męczy, jak już jest naprawdę bardzo masowe. ja też kopiuję, bo sama jakos nic nie mogę wymyślić. ale staram się brac pod uwagę również zdrowy rozsądek, czyli np. wpływ kolorów na psychikę, zasady ergonomii, jakieś zasady ponadczasowe dotyczące kolorów, proporcji rozmiarów itp. W tych sprawach trzeba naśladować, tutaj wszelkie oznaki "indywidualizmu" zawsze kończą sie porażką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 12.03.2013 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Zielony Ogród może nie ciągnijmy tego tematu bo mam wrażenie że ja chcę powiedzieć jedno, a Ty to odbierasz inaczej Taki urok internetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 12.03.2013 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zeberr 12.03.2013 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Gdybym wiedziała, że dyskusja znowu pójdzie w stronę, co komentowaći jak komentować, to bym się nie odezwała Może by ktoś pokazał dla odmiany jakis salon? :D;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 12.03.2013 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Może by ktoś pokazał dla odmiany jakis salon? :D;D No właśnie Zeberr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 13.03.2013 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 to ja pokażę swój 'salon'. nie jest spory i w kształcie raczej przedziału tramwajowego (4x8m) nie ma wiele mebli- ale ja nie lubię mebli, nie ma bibelotów - ale ja nie lubię bibelotów, jedyne co lubię, to kwiatki, żal mi było wywalać gwiazdy betlejemskie, bo kwitną jak szalone, niech sobie pożyją jeszcze troszkę... rogówka będzie (kiedyś???) inna,myślimy o szarej takiej jak krzesła przy stole.... ostatnio kupowałam krzesła...chciałam eamsy białe, nawet wygodne są, ale ja mam jakieś wewnętrzne opory jeśli chodzi o plastik na salonach, szukaliśmy dalej - znależliśmy nilsy w ikea, są baaardzo wygodne, a u nas dużo się przy stole siedzi i chcieliśmy, by było komfortowo. nie są za piękne te nilsy, być może nie bardzo pasują do całości ( kuchnię mam czarno-białą) ale są bardzo wygodne...wygrała wygoda nad dizajnem i nie żałuję... na razie w takim otoczeniu jest nam dobrze, spokojnie, odpoczywamy tu i całe życie toczy się w kuchni i tym 'salonie' jak jest lato to jest jeszcze piękniej, bo ogródek nam włazi do salonu... (być może słowo ogródek jest na wyrost, ale co tam nie mamy sąsiadów wokół, działka duuuża pozdrawiam część jadalniana http://img248.imageshack.us/img248/1873/13032013937.jpg http://img607.imageshack.us/img607/2929/13032013936.jpg http://img594.imageshack.us/img594/4135/13032013935.jpg część kanapowa (kable pod projektor) http://img341.imageshack.us/img341/8642/13032013934.jpg http://img89.imageshack.us/img89/3710/13032013933.jpg i jeszcze zimowy obrazek w ramkach http://img849.imageshack.us/img849/6327/21022013848.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remika2 13.03.2013 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 amglad - salon bajka, przestrzeń, okna - ile światła dziennego:) Piękna okolica!!!! Domek prześliczny, byłam przed chwilą w Twojej galerii - baaardzo mi się podoba! Jasno i przytulnie. GRATULUJĘ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts