Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

bansz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Amglad widoki super :) Bardzo podoba mi się kominek i kosze na drewno :yes: Narożnik też jest bardzo fajny, krzesła Nielsen pasują, ja bym dodała jeszcze 2 na szczyty. Razi mnie tylko lampa nad jadalnią, sam pomysł fajny, ale lampa jakaś taka....mało szlachetna :rolleyes:

fakt, bo to tymczasowa lampa z ikea;)

będą dwa na szczyty, ale jak sie trochę kasy nazbiera....

dziękuję:)

Remika, dzięki:) my z tych światłolubnych..

Mnie podoba się i lampa i kanapa (co z nią jest nie tak?) :) Przeszklenia bajer, a najbarrrrdziej podoba mi sie to, że i do wnętrza sporo roślinek zostało przemyconych :) Kurde, Amglad, mam prośbę - co kilka miesięcy wrzucaj, proszę, fotki z salonu - jestem bardzo ciekawa, jak widoki zmieniają sie wraz z porami roku :yes:

amglad chwaliłam już Twój dom w Twoim wątku, ale wart jest powtórzenia się :yes:

Salon jest CUDOWNY. Przepiękne okna i światło, kominek, krzesła pasują super, nigdy bym nie powiedziała, że to IKEA i nie żebym miała coś do IKEI, to mój ulubony sklep obecnie :) (po Castoramie i Leroy Marlin - wcześniej :D)

Po prostu Twój salon mógłby być moim salonem:yes:

Dziękuję Wam za miłe słowa - faktem jest, że same okna są tak piękne, że nic więcej nie trzeba w tym salonie, także nie napracowałam się 'wnętrzarsko';)

pozdrawiam

Żono, mam drabinę wysoką i na kijku teleskopowym myjkę do okien...nie daje to idealnych efektów - nie ma to jak 'kobieca' dłoń ze szmatką myjąca okno:cool: - ale na razie ok. myślę o takich składanych rusztowaniach aluminiowych, ale to w przyszłości....

Dziękuję Wam za miłe słowa - faktem jest, że same okna są tak piękne, że nic więcej nie trzeba w tym salonie, także nie napracowałam się 'wnętrzarsko';)

pozdrawiam

Żono, mam drabinę wysoką i na kijku teleskopowym myjkę do okien...nie daje to idealnych efektów - nie ma to jak 'kobieca' dłoń ze szmatką myjąca okno:cool: - ale na razie ok. myślę o takich składanych rusztowaniach aluminiowych, ale to w przyszłości....

przepiękny salon !! Ale też od razu chciałam zapytać, jak sobie radzisz z takimi przeszkleniami, bo ja zrezygnowałam. Nie znoszę myć okien, zimą z zewnątrz umyć się nie da wcale, a latem z kolei robi się taka sauna i światło razi po oczach, że zwykle i tak wszystko się zasłania. I kolejna sprawa - przeszklenia to trudno ustawny metraż i trzeba mieć go sporo więcej, a każdy m2 to kilka dodatkowych tysięcy zł.

Jednak jak widzę takie salony jak Twój, to wzdycham :)

przepiękny salon !! Ale też od razu chciałam zapytać, jak sobie radzisz z takimi przeszkleniami, bo ja zrezygnowałam. Nie znoszę myć okien, zimą z zewnątrz umyć się nie da wcale, a latem z kolei robi się taka sauna i światło razi po oczach, że zwykle i tak wszystko się zasłania. I kolejna sprawa - przeszklenia to trudno ustawny metraż i trzeba mieć go sporo więcej, a każdy m2 to kilka dodatkowych tysięcy zł.

Jednak jak widzę takie salony jak Twój, to wzdycham :)

Piu, dziękuję bardzo:)

projektu, który spełniałby większość naszych wymagań długo szukaliśmy. no i żeby miał to coś;) jak ten się pojawił na rynku, nie było ani jednej realizacji, (chyba jesteśmy pierwszymi laurami, jakie sie wybudowały - teraz już jest więcej chętnych na laury) ale zachwycił nas od początku...właśnie ze względu na okna. a nasza działka sprzyja takim projektom, gdyż jest duża i na razie sąsiadów brak(oby jak najdłużej) więc widoki fajowe. po12 latach w mieszkaniu marzyły nam się wielkie okna i wchodząca zieleń do domu.. ja też nie przepadam za myciem i nie robię tego często - wbrew pozorom nie brudzą się tak strasznie te okna

co do słońca - taki był nasz zamiar, by było go jak najwięcej...w sumie to my tu na północy słońca mamy naprawdę niewiele a i klimat dość ostry, więc temperatury nie są powalające (u nas upał to 25 stopni i wiatr, który jest prawie zawsze). nawet tak ustawiliśmy dom, by salon był oświetlony od rana do wieczora...

fakt, salon nagrzewa się - teraz mam oszczędności na prądzie - bo pompa nie pracuje ostro, a latem - mam chłodzenie z pompy, także się nie martwię, bo jest ok - już jesteśmy po jednym lecie

nie żałuję i nigdy nie będę, że mam same okna - dla mnie jest fajowo:cool:

amglad, ale latem bez klimy ani rusz.;)

Żono, nie mamy klimy (nie czuję się najlepiej w klimatyzowanych wnętrzach) jest tylko to chłodzenie z pompy - nie wiem za bardzo o co w tym chodzi technicznie, w każdym razie jestem szczęśliwa, że udało mi się do tej opcji przekonać mojego małżonka, bo rzeczywiście potrafi być w salonie jak w akwarium - ciepełko.....

poza tym można wszystkie te urządzenia mechaniczne wyłączyć i otworzyć okna na przestrzał - wentylacja gwarantowana, jako że wiatry u nas prawie codzień... no taki klimat tu jest i tyle....nie zmienię tego, więc się muszę dostosować, jak chcę (a bardzo chcę) tu żyć... przez te wiatry to mi roślinki niechętnie rosną w ogródku - zimą i jesienią jest po prostu paskudnie, jak chłód i wiatr piździ to wrażenie zimna jest zwielokrotnione... każde miejsce ma swoje plusy dodatnie i plusy ujemne:cool:

ale jak sobie zasiądę w salonie, odpalę kominek i popatrzę na zewnątrz - nie do opisania uczucie:D ale pewnie wiesz, o co mi chodzi:yes: