Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

bansz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Podłoga jest biała z lekkimi maznięciami - zdjęcie przekłamane. Kolor na ścianach jest w jasnym beżu.

Wstawki czarno-białe są ok, podobają mi się. Ta grafika na ścianie bardzo mi się podoba. Podaj namiary.

Zasłony są brązowe.

Jaki kolor ścian chcę? myślałam o jasnej ciepłej bieli ale jestem otwarta na propozycje.

A powiedz mi co na tej pustej ścianie? masz jakiś pomysł na kominek? - obudowa totalny niewypał - nie wspomnę ile nerwów mnie kosztowała szarpanina z wykonawcą.

Swoja drogą - szkoda, że pytasz na tym etapie, bo starczyło przesunac kominek i telewizor nie musiał być wciśnięty w kąt.

Elfir myślałam o tym przy rozpoczęciu budowy ale... gdybyśmy przesunęli w prawo - kominy byłby w garażu, w lewo - bardzo daleko od kalenicy, już teraz jest dość wysoki żeby wystawał ponad kalenicę.

Ta grafika na ścianie bardzo mi się podoba. Podaj namiary.

Paint na moim komputerze :D

Jaki kolor ścian chcę? myślałam o jasnej ciepłej bieli ale jestem otwarta na propozycje.

A powiedz mi co na tej pustej ścianie? masz jakiś pomysł na kominek? - obudowa totalny niewypał - nie wspomnę ile nerwów mnie kosztowała szarpanina z wykonawcą.

Czyli jesteś gotowa na przebudowę?

Może łatwiej będzie jak powiesz co ma zostać :D

Kominek można przesunąc nie zmieniając położenia komina.

Paint na moim komputerze :D

Czyli jesteś gotowa na przebudowę?

Może łatwiej będzie jak powiesz co ma zostać :D

Kominek można przesunąc nie zmieniając położenia komina.

Kominek musi zostać tam gdzie jest.

Zostają meble - ze względów finansowych oczywiście ;)

Oświetlenie, zaslony i rolety mogą być do wymiany.

Resztę mogę dokupić.

Efi na poczatek - co bardzo rzuca sie w oczy - szafka z tv

wiem, ze nie wymienisz, ale gdybys ja postawila na tej scianie co kominek ?? nie bylby ten mebel tak oddzielony i rzucajacy sie w oczy, jakby nie pasowal, sprobuj przestawic, zrob zdjecie i zobaczysz, czy jest roznica i czy bedzie lepiej

zaslony jasniejsze, jednolite, odcien zblizony do podlogi

no i wlasnie - inne lampy, np

http://www.lekea.pl/sklep/1053-1438-thickbox/jara-klosz-szary-sr-45-cm-wys-295-cm.jpg

by rozswietlic salon mozna "ubrać" krzeselka, czerwone kanapy wystarcza ;)

ale oczywiscie wszystko zalezy od stylu jaki chcesz utrzymac, od tego bedzie tez zalezal rodzaj konsolki czy obrazu/grafiki

powodzenia w metamorfozie :)

Mnie zastanowiło dlaczego stół stoi w tym miejscu a kanapy na środku.Może dosuń go do tej pustej ściany,a kanapy w tył do okna,wtedy na środku zrobi się nieco przestrzeni,lub druga opcja to stół koło kominka w miejsce palmy dosunięty do okna (nie znam wymiarów).Pomysł z lustrem też by się sprawdził,a jeśli chodzi o dodatki nie podobają mi się zasłony i roleta,są za ciemne razem z ramami okna przytłaczają,powinny być jasne i lekkie,bo kolor czerwony jest dominujący.Jakie są wymiary salonu dł/szer?

Mnie zastanowiło dlaczego stół stoi w tym miejscu a kanapy na środku.Może dosuń go do tej pustej ściany,a kanapy w tył do okna,wtedy na środku zrobi się nieco przestrzeni,lub druga opcja to stół koło kominka w miejsce palmy dosunięty do okna (nie znam wymiarów).Pomysł z lustrem też by się sprawdził,a jeśli chodzi o dodatki nie podobają mi się zasłony i roleta,są za ciemne razem z ramami okna przytłaczają,powinny być jasne i lekkie,bo kolor czerwony jest dominujący.Jakie są wymiary salonu dł/szer?

Salon ma wymiary ok. 4,3x7,3

stół się nie zmieści przy tej pustej ścianie.

Postawiłam go tam ze względu na kuchnię, która jest zaraz za przejściem.

nad stolik kawowy moze byc podobna lampa - one maja klosze roznej wielkosci i chyba w 3 kolorach

tak mysle (ale z gory mowie, ze nie wiem, jak rozplanowana jest reszta domu) - na tej scianie przy kuchni nie moze zawisnac tv ?? to kwestia chyba elektryki, ale wiele mozna zrobic w scianach ;)

kanapy ustawilabys inaczej, a tam gdzie teraz tc moglaby stanac jakas fajna witrynka, czy komoda plus lustro

najlepszy bedzie plan, bo trudno doradzac

Dziewczyny pomocy!!

od 3 lat nie mogę wykończyć salonu. Wizja padła, nie mam pomysłu, może Wy mi pomożecie?

Nie chcę wymieniać mebli bo są nowe. Myślę raczej o dodatkach.

A co z ta pustą ścianą między przejściami? chciałam tam powiesić obraz, potem był pomysł na fototapetę a teraz myślę o konsolce i nad nią obrazek.

Zdjęcia nie są najlepszej jakości, robiłam je wieczorem z komórki.

Salon jest bardzo słoneczny: południowo-zachodni.

moim zdaniem kominek prosi sie o mebelki po obu jego stronach, a po jednej ze stron może stanąc tv (byleby był na tle, które go "zamaskuje", aby nie wysuwał się wizualnie na pierwszy plan przed kominek).

ogólnie dla mnie jest ok, jakies lampy i obrazy i będzie dobrze, jedyne co bardzo razi to ten tv postawiony skosem w rogu wysoko nad niska szafką.

czasmi tez bardzo dobrze wyglądaja tv nad kominkiem - ale nie zawsze jest to wykonalne

http://www.houzz.com/photos/living-room/p/16

(2 przedostatnie zdjęcia, nie umiem ich tu zamieścić)

Edytowane przez Zielony ogród

]ja ci nie doradze bo sie nie znam' date='[/b'] ale na fotkach widać dokladnie, jak meble wenge zaciemniają salon. Strasznie ponuro.

Jasne zasłony w konach, proste trochę by rozjaśniły optycznie ten pokój.

Hmmm a to ciekawe... każde zdjęcie od dłuższego czasu krytykujesz...