Elfir 26.03.2013 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Swoja drogą - szkoda, że pytasz na tym etapie, bo starczyło przesunac kominek i telewizor nie musiał być wciśnięty w kąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efi26 26.03.2013 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Podłoga jest biała z lekkimi maznięciami - zdjęcie przekłamane. Kolor na ścianach jest w jasnym beżu. Wstawki czarno-białe są ok, podobają mi się. Ta grafika na ścianie bardzo mi się podoba. Podaj namiary. Zasłony są brązowe.Jaki kolor ścian chcę? myślałam o jasnej ciepłej bieli ale jestem otwarta na propozycje. A powiedz mi co na tej pustej ścianie? masz jakiś pomysł na kominek? - obudowa totalny niewypał - nie wspomnę ile nerwów mnie kosztowała szarpanina z wykonawcą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.03.2013 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 myślę o antresolce i nad nią obrazek. i. Podejrzewam o czym myslałaś, ale na pewno nie była to antresolka Konsole pasują do klasycznych i stylizowanych wnętrz. A do tego stylu nie pasują kanapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efi26 26.03.2013 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Swoja drogą - szkoda, że pytasz na tym etapie, bo starczyło przesunac kominek i telewizor nie musiał być wciśnięty w kąt. Elfir myślałam o tym przy rozpoczęciu budowy ale... gdybyśmy przesunęli w prawo - kominy byłby w garażu, w lewo - bardzo daleko od kalenicy, już teraz jest dość wysoki żeby wystawał ponad kalenicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.03.2013 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Ta grafika na ścianie bardzo mi się podoba. Podaj namiary. Paint na moim komputerze Jaki kolor ścian chcę? myślałam o jasnej ciepłej bieli ale jestem otwarta na propozycje. A powiedz mi co na tej pustej ścianie? masz jakiś pomysł na kominek? - obudowa totalny niewypał - nie wspomnę ile nerwów mnie kosztowała szarpanina z wykonawcą. Czyli jesteś gotowa na przebudowę? Może łatwiej będzie jak powiesz co ma zostać Kominek można przesunąc nie zmieniając położenia komina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efi26 26.03.2013 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 hehe masz rację - konsolka, dopiero teraz przeczytałam ze zrozumieniem zaraz poprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efi26 26.03.2013 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Paint na moim komputerze Czyli jesteś gotowa na przebudowę? Może łatwiej będzie jak powiesz co ma zostać Kominek można przesunąc nie zmieniając położenia komina. Kominek musi zostać tam gdzie jest. Zostają meble - ze względów finansowych oczywiście Oświetlenie, zaslony i rolety mogą być do wymiany. Resztę mogę dokupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.03.2013 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Na ścianie między wejściem do salonu a wejściem do kuchni może lustro powiększające przestrzeń:http://cdn27.muratordom.smcloud.net/t/photos/26530/nowoczesny_dom_zdjecia_wnetrz.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efi26 26.03.2013 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Na ścianie między wejściem do salonu a wejściem do kuchni może lustro powiększające przestrzeń: Hmm o lustrze nigdy nie myślałam raczej obraz zawsze mi chodził po drodze ale w ciągu 3 lat na żaden nie mogłam się zdecydować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 26.03.2013 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Efi na poczatek - co bardzo rzuca sie w oczy - szafka z tv wiem, ze nie wymienisz, ale gdybys ja postawila na tej scianie co kominek ?? nie bylby ten mebel tak oddzielony i rzucajacy sie w oczy, jakby nie pasowal, sprobuj przestawic, zrob zdjecie i zobaczysz, czy jest roznica i czy bedzie lepiej zaslony jasniejsze, jednolite, odcien zblizony do podlogi no i wlasnie - inne lampy, np http://www.lekea.pl/sklep/1053-1438-thickbox/jara-klosz-szary-sr-45-cm-wys-295-cm.jpg by rozswietlic salon mozna "ubrać" krzeselka, czerwone kanapy wystarcza ale oczywiscie wszystko zalezy od stylu jaki chcesz utrzymac, od tego bedzie tez zalezal rodzaj konsolki czy obrazu/grafiki powodzenia w metamorfozie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efi26 26.03.2013 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Przestawię i zobaczę, zastanawiam się tylko czy mi tam wejdzie ale zobacze Lampy nad stół bardzo mi się podobają ale co nad stolik kawowy? Planowałam zachować styl bardziej nowoczesny ale chyba się pogubiłam. Dzięki dziewczyny za zaangażowanie i pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 26.03.2013 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Mnie zastanowiło dlaczego stół stoi w tym miejscu a kanapy na środku.Może dosuń go do tej pustej ściany,a kanapy w tył do okna,wtedy na środku zrobi się nieco przestrzeni,lub druga opcja to stół koło kominka w miejsce palmy dosunięty do okna (nie znam wymiarów).Pomysł z lustrem też by się sprawdził,a jeśli chodzi o dodatki nie podobają mi się zasłony i roleta,są za ciemne razem z ramami okna przytłaczają,powinny być jasne i lekkie,bo kolor czerwony jest dominujący.Jakie są wymiary salonu dł/szer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efi26 26.03.2013 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Mnie zastanowiło dlaczego stół stoi w tym miejscu a kanapy na środku.Może dosuń go do tej pustej ściany,a kanapy w tył do okna,wtedy na środku zrobi się nieco przestrzeni,lub druga opcja to stół koło kominka w miejsce palmy dosunięty do okna (nie znam wymiarów).Pomysł z lustrem też by się sprawdził,a jeśli chodzi o dodatki nie podobają mi się zasłony i roleta,są za ciemne razem z ramami okna przytłaczają,powinny być jasne i lekkie,bo kolor czerwony jest dominujący.Jakie są wymiary salonu dł/szer? Salon ma wymiary ok. 4,3x7,3 stół się nie zmieści przy tej pustej ścianie. Postawiłam go tam ze względu na kuchnię, która jest zaraz za przejściem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 26.03.2013 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 nad stolik kawowy moze byc podobna lampa - one maja klosze roznej wielkosci i chyba w 3 kolorach tak mysle (ale z gory mowie, ze nie wiem, jak rozplanowana jest reszta domu) - na tej scianie przy kuchni nie moze zawisnac tv ?? to kwestia chyba elektryki, ale wiele mozna zrobic w scianach kanapy ustawilabys inaczej, a tam gdzie teraz tc moglaby stanac jakas fajna witrynka, czy komoda plus lustro najlepszy bedzie plan, bo trudno doradzac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efi26 26.03.2013 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 Mówisz o tej pustej ścianie między przejściami? żeby tam powiesić tv? Kanap za bardzo nie da się przestawić, chyba ze jedna będzie tyłem do komina ale nie widze tego rozwiązania. Salon niby 31 m2 ale nie jest za duży a możesz podać namiary na lampy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 26.03.2013 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 (edytowane) Właśnie na zdjęciu nie widać tej powierzchni,wydaje się mniejszy.Telewizor zawieś koło kominka a z jego drugiej strony może jakieś półeczki,a na tej pustej ścianie jakaś grafika ewentualnie lustro. Edytowane 26 Marca 2013 przez kinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 26.03.2013 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 E & K fajne wnętrze, bardzo lubię takie jasne meble obicia mojej białej sofy się zresztą właśnie piorą A kwiatków jak dla mnie to nawet za mało - ale ja mam zboczenie zawodowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 26.03.2013 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 (edytowane) Dziewczyny pomocy!! od 3 lat nie mogę wykończyć salonu. Wizja padła, nie mam pomysłu, może Wy mi pomożecie? Nie chcę wymieniać mebli bo są nowe. Myślę raczej o dodatkach. A co z ta pustą ścianą między przejściami? chciałam tam powiesić obraz, potem był pomysł na fototapetę a teraz myślę o konsolce i nad nią obrazek. Zdjęcia nie są najlepszej jakości, robiłam je wieczorem z komórki. Salon jest bardzo słoneczny: południowo-zachodni. moim zdaniem kominek prosi sie o mebelki po obu jego stronach, a po jednej ze stron może stanąc tv (byleby był na tle, które go "zamaskuje", aby nie wysuwał się wizualnie na pierwszy plan przed kominek). ogólnie dla mnie jest ok, jakies lampy i obrazy i będzie dobrze, jedyne co bardzo razi to ten tv postawiony skosem w rogu wysoko nad niska szafką. czasmi tez bardzo dobrze wyglądaja tv nad kominkiem - ale nie zawsze jest to wykonalne http://www.houzz.com/photos/living-room/p/16 (2 przedostatnie zdjęcia, nie umiem ich tu zamieścić) Edytowane 26 Marca 2013 przez Zielony ogród Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 26.03.2013 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 ja ci nie doradze bo sie nie znam, ale na fotkach widać dokladnie, jak meble wenge zaciemniają salon. Strasznie ponuro. Jasne zasłony w konach, proste trochę by rozjaśniły optycznie ten pokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 26.03.2013 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2013 ]ja ci nie doradze bo sie nie znam' date='[/b'] ale na fotkach widać dokladnie, jak meble wenge zaciemniają salon. Strasznie ponuro. Jasne zasłony w konach, proste trochę by rozjaśniły optycznie ten pokój. Hmmm a to ciekawe... każde zdjęcie od dłuższego czasu krytykujesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts