Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

bansz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziekuję za miłe słowa :) Salon to tak naprawdę kacik wypoczynkowy - ponieważ stanowi on część pomieszczenia na planie prostokąta - w którym jest równiez otwarta kuchnia i jadalnia. (Jadalnia jeszcze w powijakach :)) Jeszcze brakuje nam sporo rzeczy - ale wolę juz czasem poczekać, wyszukać coś - co mi sie podoba niż kupować przypadkowo - bo juz później trudniej wymienić :) Dywan to ostatni nabytek, lampa też w sumie niedawno kupiona. Cały salon z kuchnia i jadalnią ma 50 metrów plus połączony jest z holem - jakieś 18 metrów no i jest wysoki - ponieważ ma belki stropowe i odkryty trochę dach. Wklejam parę fotek - pokazujący jak to mniej więcej wygląda - chociaż już nie najnowszych i moze juz sie delikatnie zmieniło.

IMG_9792.jpg

IMG_9803.jpg

IMG_9811.jpg

P1130359.jpg

Marzena2000 - to chyba drugi salon po jakimś chyba sprzed stu stron, który mi się naprawdę podoba. jest prosty, ale oryginalny i indywidualny. są kolory, są proporcje, jest miejsce do normalnego życia, czyli meble wygodne w użyciu, a nie na pokaz. normalne ściany bez wymysłów, które bedą dobrze wyglądały również przemalowane za 10 lat, bo nie ma tam "ekscesów modowych"

ten pierwszy salon, który mnie zauroczył to salon MagdyWojtka ze strony 52 tego wątku.

Edytowane przez Zielony ogród

marzena2000

Jesteś okrutna Kobieto! Jaaaaaakie belki!! Mogłabym od razu usiąść na kanapie z drutami i wydziergać Ci poduszkę, godzinami patrząc na ten sufit :)

Piękna przestrzeń choć wiem po sobie, ile się trzeba napracować, by był porządek, kiedy wszystkie pomieszczenia stanowią jedną całość :)

Salon pewnie tylko wystylizowany do zdjęcia, jak w magazynach wnętrzarskich. Zawsze mam ubaw z ludzi na Onet.pl, którzy krytykują wnętrze (onet ma zakładkę mieszkaniową), bo "nie ma w nim życia", "jest sterylne". Tak, jakby nigdy w domu porządków nie robili i nie chowali dupereli, które zwykle leżą na wierzchu :D

Elfir

salon Marzeny pokazuje, że tu nie o chowanie dupereli chodzi i o porządek, ale ogólnie o stworzenie wnętrza, które jest jak DOM, z indywidualnym rysem, ale nie jak wystylizowana przestrzeń , w której dołożenie paru zwykłych przedmiotów burzy całe wrażenie

Marzena, pięknie! Napiszesz skąd dywan?

szukałam takiego dywanu dla jednej z forumowiczek i jest ich spory wybór - patrz na "trellis carpet"

np. - wysyłka jest darmowa plus ogromne świąteczne promocje (były tez na WESTWING, ale sporo drożej)

http://www.rugsusa.com/rugsusa/rugs/rugs-usa-moroccan-trellis/beige-blue/200HJHK03A-P.html

Edytowane przez joliska

Piu, dzięki. A ściągnięcie tego z USA nie jest problemem? Jakiegoś cła się nie płaci?

W ogóle jakoś strasznie tanio wychodzi. Dywan o powierzchni 7'6 na 9 kosztuje 200 dolarów.

To chyba jkiś spory rozmiar? Orientuje się ktoś w tych wymiarach?

Edytowane przez jjana

Marzena po zaprezentowaniu całości , widzę piękny , duzy salon z cudownymi belkami. Jednak fotka i jej zaprezentowanie ma ogromne znaczenie. cudnie u Was. I napiszę jak ZO, że to chyba jeden z nielicznych salonów w którym widać Was samych, widac człowieka a nie bezduszne wnętrze katalogowe, zrobione na wzór salonów z katalogów.

jezu jakie piękne dywany na tej stronie, zamawia ktoś?

Zobaczcie co mają

http://www.rugsusa.com/rugsusa/furniture/rugs-usa-knitted-round-pouf/grey/200FRHMCO1C.html

:wave:

Edytowane przez joliska