Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

bansz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

to mi się podoba - jak dla ciebie. tylko więcej błękitu dałabym:

http://www.timticks.com/wp-content/uploads/black-and-white-living-room-decoration.jpg

jakby nad tym popracować, to jest to śliczne - romantyczne i nowoczesne, i niedrogie w realizacji. podłoga ok, kanapa ok(tylko przestawić), stolik ok, z roletami się wstrzymać jeszcze. takie tkaniny sa w ikea, szaro-błękitna jedna ściana (przepiękne ciepłe błękity są w Benjamin Moore). nawet lampa stojąca jakoś by się wpisała może. taka lampa z czarny abażurem koniecznie, bo stanowi kropkę nad i.

Edytowane przez Zielony ogród

i jeszcze:

(chociaż to chyba nie ten wątek na inspiracje, zaraz nas okrzyczą:))

http://www.hometrendesign.com/wp-content/uploads/2011/11/Black-living-room-furniture-at-Combination-modern-and-traditional-house-style.jpg

ja osobiście uwielbiam wielkie kanapy, na których mogą leżeć dwie osoby - bez względu na wielkość pokoju!

Edytowane przez Zielony ogród

Dus dzieki za rady ;) Masz moze jakis pomysl na jaki kolor moglabym pomalowac sciany i dobrac tapete? O tapecie myslalam na tej scianie gdzie stoi szafka rtv ale najpierw musze sie zastanowic nad odpowiednim doborem kolorow. Zalezy mi zeby ten pokoj troche ocieplic ale nie chce wprowadzac zbyt duzej ilosci kolorow dlatego myslalam nad biela, czernia, bezem i jakim zywym kolorem w dodatkach. Niewiem tylko czy to dobra koncepcja...

hmmm... zdecydowanie szarości lub beże. może lekko złamane połyskiem...

wrzucam ci kilka propozycji, generalnie postawiłabym na prostotę i delikatność, a pozostałe ściany dobrała w podobnej tonacji, choć niekoniecznie dokładnie ten sam kolor. (zdjęcia ze strony makstudio, ceny totalnie różne, ale nie proponuję ci tutaj nic konkretnego, a raczej podrzucam kolorystykę, podpowiada jakieś wzory)

sweet luxe

4457-6277-thickbox.jpg

mandara

4907-7839-large.jpg

mystic mirrors

4871-7692-thickbox.jpg

glamour

809-993-large.jpg

(ten ostatni mało minimalistyczny, ale na ścianie wygląda super. coś w stylu 3 mają znajomi - efekt bombowy, 1 - jest prześliczna, 2 - no cóż drzewka za mną chodzą hehe)

mi chyba też naj 3 i 4. 1 jest ładna, ale chyba mimo wszystko zbyt spokojna - bez gry światłem (a ty na to za bardzo nie masz u siebie przestrzeni) nie wydobędziesz jej urody. spróbuj wrzucić nazwy tych tapet w googlową wyszukiwarkę grafiki - może ktoś, kto ma je u siebie, podzielił się publicznie jakimiś prywatnymi zdjęciami i będziesz mogła zobaczyć zdjęcie niekatalogowe.

Moni, nie jest źle. masz dobra bazę.

moim zdaniem minimalizm jest mocno przeceniany - sprawdza się raczej w salonach o powierzchni od 50 m2 w górę.

Pozwolę się nie zgodzić - wdziałam wiele małych mieszkań w takiej aranżacji, gdzie wyglądały rewelacyjnie. :)

Za to jest to styl bardzo wymagający:

- dyscypliny w utrzymaniu porządku - każdy nieprzewidziany projektem przedmiot (np. sterta papierów z pracy na stole) natychmiast tworzy wrażenie chaosu i bałaganu

- dyscypilny w dekorowaniu - jak ktoś ma upodobanie do eksponowania sentymantalnych drobiazgów to zniszczy wystrój minimalistyczny

W przypadku stylu shabby chic, angielskiego, wiejskiego (nawet pewnych odmian klasycznych) takie pierdułki nie rażą, wręcz budują nastrój (nawet papiery z pracy :) )

Pozwolę się nie zgodzić - wdziałam wiele małych mieszkań w takiej aranżacji, gdzie wyglądały rewelacyjnie. :)

Za to jest to styl bardzo wymagający:

- dyscypliny w utrzymaniu porządku - każdy nieprzewidziany projektem przedmiot (np. sterta papierów z pracy na stole) natychmiast tworzy wrażenie chaosu i bałaganu

- dyscypilny w dekorowaniu - jak ktoś ma upodobanie do eksponowania sentymantalnych drobiazgów to zniszczy wystrój minimalistyczny

W przypadku stylu shabby chic, angielskiego, wiejskiego (nawet pewnych odmian klasycznych) takie pierdułki nie rażą, wręcz budują nastrój (nawet papiery z pracy :) )

Elfir, tak, jest to możliwe jak najbardziej, ale wydaje mi się, że trudne. jeżeli ktoś ma małe mieszkanie, to jest to bardzo trudne, bo, jak, piszesz, wymaga dyscypliny.

piszę, że "się nie sprawdza", bo po latach obrastamy w rzeczy i nie ma gdzie się z tym podziać.

wg mnie minimalizm jest drogi (tanimi meblami się go nie zrobi) i trudny, ale jeżeli komuś zależy, to jasne, że da radę.

Oczywiście, że jest drogi, bo niewielka ilośc mebli zwraca na nie uwagę i muszą być najwyższej jakości.

A co do dysypliny - to potrzeba odpowiedniego charakteru. A charakter nie zmienia się wraz z powierzchnią pokoju.

Jak ktoś umie utrzymać porządek na 50 m2 to da radę na 15 m2 :)

Mnie się podoba wiele rzeczy (np. czarny lakier na wysoki połysk), ale wiem, że u mnie by nie zdały egzaminu, pomimo że pałam do nich nieodwzajemnioną miłością :D

Może i dobrze, bo przynajmniej ograniczam sobie paletę wyboru. Preferuję nowy, wymyślony preze mnie styl wnętrzarski "praktyczny leń"

o, to mój styl też tak można nazwać. nie mogę nigdzie stawiać żadnych ozdobnych mis, waz, w ogóle nic, bo zaraz w tym jest pełno karteczek, monet, kluczy, okularów, guzików, pilotów, ładowarek, cukierków itp. i nikt nie zadba, aby te rupiecie kolorem i fakturą wpisywały się w wnętrze, hołota u mnie mieszka po prostu. moim największym wnętrzarskim objawieniem jest zakup ładnej głębokiej tacy na stolik kawowy, w której wreszcie może leżeć cała sterta rzeczy poniewierających się wcześniej luzem i dzięki temu jest złudzenie porządku.

minimalizm to u mnie jedynie w lodówce czasami i w portfelu.