Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

bansz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Adriado,

cudowne wnętrza!!!!!

Dopracowane, jasne, nieprzeładowane, nowoczesne, lekkie, funkcjonalne - no, nie opędzisz się od słów zachwytu, pochwał, i pytań!!!:D

Na podłodze masz deski bielone/ olejowane?

Też chętnie poczytam o funkcjonalności żaluzji nad oknem balkonowym - lamelki mają 2.5 cm, czy 5 cm?

ALE, ALE, PROSZĘ CIĘ, POKAŻ W CAŁEJ OKAZAŁOŚCI KUCHNIĘ!!!!!!!! - WIDAĆ, ŻE JEST FENOMENALNA!!!!

Edytowane przez Sharlotka

Dziękuję :)

Zaluzje na oknie tarasowym rozsuwnym składaja się z 2 części, każda po 155 cm. Szerokośc lameli to 5 mm, zamawiane w lokalnej firmie.

Aby wyjsc na taras muszę je podciągnąć do wysokości osoby wychodzącej. Nie musze podciągać do samej góry, bo drzwi są rozsuwne.

Na podłodze to jesion bielony lakierowany.

Wrzucam kuchnię na chwilę, bo to nie wątek na kuchnie.

DSC00544.jpg

Duśka,

też dostrzegłam od razu KA:)

Adriado,

przyłączam się do pytań KINKI - jakie masz wymiary wyspy i przejścia obok niej?? Na zdjęciu wygląda bardzo przestronnie.

PRZEPIĘKNIE!!!!!!

Kuchnia jak z najlepszych światowych salonów wnętrzarskich!

Co z resztą pomieszczeń?

Pokażesz????

Zaluzje na oknie tarasowym rozsuwnym składaja się z 2 części, każda po 155 cm. Szerokośc lameli to 5 mm, zamawiane w lokalnej firmie.

Aby wyjsc na taras muszę je podciągnąć do wysokości osoby wychodzącej. Nie musze podciągać do samej góry, bo drzwi są rozsuwne.

super te żaluzje, ja mam okno 180 cm szerokie i otwierane...zastanawiam się jak to rozegrać: rolleyes:

Kuchnia super, chętnie tez bym zobaczyła resztę...może jakaś łazieneczka ??

Proszę o pomoc, a właściwie nie ja a moja teściowa a ja za jej pośrednictwem :wiggle:

Teściowa wyburzyła ścianę między pokojami i w ten sposób połączyła salon i jadalnię. Ściany wszędzie kremowo-białe, drzwi + meble brązowe, kanapa w salonie skórzana ruda.

Teraz jest na etapie zamawiania stołu + krzeseł do jadalni.

I padło pytanie: czy obicie/tapicerka krzeseł lepiej zamówić jaśniutkie jak ściany czyli kremowo-białe czy dobrać pod kanapę czyli rude? :confused:

Co radzicie?

ja w sprawie tej piękniej kuchni :)

...[ATTACH=CONFIG]217936[/ATTACH]...
czy możesz mi powiedzieć ile cm wystaje zabudowa w kuchni od tej szarej ścianki?? :confused:

no i widzę, że nie masz oświetlenia nad wyspą tylko nad "korytarzykami" czy to wystarcza?? nie świeci punktowo z góry jednak, czy nie jest zbyt ciemno podczas gotowania?? :confused:

Dziewczyny mixer kupiony podczas wakacji w USA w sklepie online za niecałe 300$. Jeżeli ktoś się wybiera za ocean i chce mixer przewieżć w walizce, to sklep mogę polecić i podać link.

Szerokość kuchni przed zabudowa to ok 335 cm.

Wymiary wyspy po blacie 92 x 224 cm.

Zabudowa wystaje od scianki 10 cm.

Nad wyspą brakuje okapu (choć wcale mi go nie brakuje i zastanawiam się czy warto kupowac), a oświetlenie jest halogenowe i naprawdę nie jest ciemno, jest bardzo jasno i oświetla wyspę. Oczka w halogenach są regulowane i ustawione na blat wyspy. Zdjecie zrobione jest w dzień , dlatego zasłoniłam okno zaluzjami, bo fotka wychodziła ciemna.

Na podłodze to jesion bielony lakierowany.

Wrzucam kuchnię na chwilę, bo to nie wątek na kuchnie.

[ATTACH=CONFIG]218049[/ATTACH]

Cuowna kuchnia, IDEAŁ. Nie tylko piękna, ale i funkcjonalna :)