IZA30 12.11.2013 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Justyna P piękne wnętrza! Napiszesz mi skąd te białe wysokie donice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawkat 12.11.2013 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Justyna, wnętrza mają potencjał, chociaż nie są do końca w moim stylu, to w sumie nie można im nic zarzucić (może jakieś drobiazgi), ale interesują mnie te piękne białe donice. Zdradź gdzie je kupiłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justyna P 12.11.2013 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 (edytowane) donice - http://www.donicestalowe.pl - kupowałam je w sumie w bardzo okazyjnej cenie bo były uszkodzone, mąż je "wyklupał" i polakierował przy pomocy lakiernika Co do opinii nie tylko dla mnie są bardzo cenne, ps. firanki nie są błyszczące, są wręcz dość matowe - słońce i aparat zrobiły swoje. Stolik będzie - nawet przymierzałam się do zamówienia, ale odstraszyły mnie dzieciaki - które z pufą jeżdżą po całym parterze i wchodzą tam gdzie nie mają np. okazjonalnie - stół, parapet, częściej niska zabudowa, przeskakiwanie górą za sofy - tym sposobem znalazły się dalej środka. Pierwotnie stały ok 40cm od ścian - stąd u nas mebli stojących mało, mało odstających elementów - uchwyty, kominek, itp. Muszę ogarnąć dzieci i nauczyć ich zachowania w nowym domu. Stolik pewnie się pojawi bo nie ukrywam, że właśnie wizualnie mi go brakuje. Choć w ciągu dnia na środku salonu mam dość dużo zabawek więc nie jest tak pusto Stół będzie na pewno owalny, kolor orzech amerykański (jak stół jadalniany i wstawki w innych meblach), na wysokość 60cm lub trochę więcej. Piu od samego początku marzyły mi się bardzo kolorowe akcenty - typu pomarańcz ale nie mogłam znaleźć nic fajnego - tymczasowo mamy turkus - poduszki, podkładki, świeczki. Również myślałam o pomarańczowym fotelu - ale teraz przed nami inne inwestycje - pokój dla oczekiwanej córci - pilne, pierdułki do pokończenia. Więc pewnie w przyszłym roku coś się u nas i w salonie zmieni. Tylko jak ja wytłumaczę mężowi że chce kolorowy fotel Pewnie stwierdzi że po czasie mi się znudzi. Muszę wybrać taki kolor który przetransportuje np do pokoi synów w przyszłości bądź córci. PIU jeszcze jedno - marzą mi się od lat zdjęcia dzieci - ale takie profesjonalne - i na pewno uzupełnimy na wiosnę jak już będzie komplet dzieciaków 3 szt. One mają już miejsce i zagoszczą na pewno w przedpokoju na piętrze i w naszej sypialni. Na poddaszu mamy taki rodzinny azyl i on jest bardziej kolorowy - pokoje dzieci niebieski, zielony, malinowy - z drobnymi dodatkami szarości. Dół marzył mi się taki stonowany w kolorach mogących stanowić bazę dla kolorowych dodatków. Choć może tego koloru jest u nas na chwilę obecną mało bo nadal jesteśmy na etapie - zaopatrywania dom w dodatki - a czasu mało bo dzieci i mnóstwo formalności związanych z odbiorem domu, ogrodzeniem, podjazdem plus reklamacjami (kafelkarz, brukarz, stolarz). Ale chciałam poddać nasze wnętrza waszej ocenie bo może komuś te nasze wymiany opinii się bardzo przydadzą. Tak jak mi przed miesiącami. Na szczęście ile ludzi tyle opinii, ja wam się przyznam, że i tu na forum i u bliskich mi osób widziałam tyle pięknych wnętrz, piękne jest to że każde jest inne a zarazem wyjątkowe. Moim problemem było zawsze że podobają mi się wnętrza nowoczesne, skandynawskie, glamur, sylizowane, itp. Generalnie chaos stylistyczny jakby to wziąć wszystko na raz. A coś trzeba wybrać dla siebie. Edytowane 12 Listopada 2013 przez Justyna P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abarma 12.11.2013 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Ale chciałam poddać nasze wnętrza waszej ocenie bo może komuś te nasze wymiany opinii się bardzo przydadzą. Tak jak mi przed miesiącami. Moim problemem było zawsze że podobają mi się wnętrza nowoczesne, skandynawskie, glamur, sylizowane, itp. Generalnie chaos stylistyczny jakby to wziąć wszystko na raz. A coś trzeba wybrać dla siebie. Oooo to tak jak u mnie Dlatego odważyłam się prosić o pomoc. Dzięki otrzymanym radom trochę zaczęło mi się układać w głowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justyna P 12.11.2013 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 No właśnie chyba wiele osób tak ma - ja jak oglądam inspiracje, gazety, forum - to mam wrażenie że tak dużo wnętrz mi się podoba, tak odmiennych - chętnie odwiedziłabym te wnętrza bądź w nich zamieszkała - że trudno coś wybrać dla siebie i w dodatku żeby cały dom miał jakiś sens i był choć trochę spójny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 12.11.2013 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 Justynko ja nie mam profesjonalnych zdjęć, tylko zrobione moim obiektywem. Jest ich wszędzie mnóstwo i każdy kto przychodzi, to tylko nimi się interesuje we wnętrzach. Nie dziwne zresztą, skoro np. starsze dziecko studiuje, a na fotkach to jeszcze mały szczerbaty Łobuz w rajstopkach z grzyweczką jak od linijki I śmiechu jest co niemiara Co do mebli jak najbardziej rozumiem. Masz dwójkę alpinistów hihi. Stolik może IKEA Stockholm ? Tylko że to orzech włoski, chyba za jasny http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10239713/ http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/stockholm-stoliki--szt__0212223_PE362779_S4.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justyna P 13.11.2013 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2013 piu widziałam je - tak nie do końca identyczny kolorystycznie - ja myślałam co prawda myślałam o tym http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70239710/ ale okazał się na żywo zbyt niekształtny - długi i wąski. Stąd myślałam o takim na zamówienie z takimi nogami http://r.twenga.pl/g3.php?pg=VDs1NDY1ODgzMzI0NTY1MzcyMzk3OzU1MDIzMjc7aHR0cDovL3d3dy5saXYtYXJ0LnBsL2xhd3kvMTA0My1zdG9saWstcG9ueS1kcmV3bm8tb3J6ZWNoLmh0bWw7ZWIxNWVhMDRjNmJlMzA3Yjc5OTIzZTM5NmFmNDAzZDk%3D&dac=1 tylko nie zwężanymi u dołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzenaM. 16.11.2013 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 (edytowane) Cameo cudowny salon. Ogolnie piekne wnetrze, z gustem i smakiem wszystko dobrane Potrzebuje pomocy... Czy ktos moze posiada te wlasnie meble? Chcialabym zobaczyc je na zywo, bo niestety w zadnym salonie brw nie bylo ich na wystawie. W ogole co o nich sadzicie? Mam salon bardzo duzy, bo 43m2 i na dodatek zamkniety. Myslalam, zeby urzadzic go w bardziiej nowoczesnym stylu, nie za wiele mebli, tylko jakas rtvka, duzy tv, ale jednak to za duze pomieszczenie na tak niewiele mebli i ze wszystkich mebli te wydaja nam sie najlepsze. [ATTACH=CONFIG]222701[/ATTACH] Do tego ten naroznik i kolejna prosba... jaki kolor naroznika wybrac?? [ATTACH=CONFIG]222702[/ATTACH] Pomozecie? A moze te: Edytowane 16 Listopada 2013 przez MarzenaM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 16.11.2013 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Marzena - te czarne fronty będą strasznie niepraktyczne, natomiast ledowe podświetlenia półek są kiczowate, brrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adibu 16.11.2013 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2013 Marzenko Ja widziałam te meble w Agacie i moim zdaniem wyglądają b. ładnie.Sama wybrałam podobne z Pagedu też z czarną szybą a mam 3 dzieci,no cóż jak uciapią to przetrę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzenaM. 17.11.2013 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Ledy mozna wylaczyc, tym sie nie sugerujcie w wygladzie. A jak myslicie jaki kolor naroznika do takich mebli? czy w kolorze jasnegoecru bedzie pasowal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzenaM. 17.11.2013 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Fafelek bardzo przyjemny salon! Bardzo fajna mebloscianka- niespotykana! Kominek tez super. W tle widze piekna kuchnie! Pochwal sie tez nia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoaJon 17.11.2013 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Piękny salon a z ciekawości spytam jak macie lączone plytki w kuchni z panelami w salonie bo jestesmy na tym etapie i mamy dylemat wprawdzie kupilismy listwy zet ale nie jestem do nich przekonana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 17.11.2013 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Bardzo fajnie,też jestem ciekawa kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
duś1719506024 17.11.2013 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 a mi się nie podoba tak do końca ten panel - ładny kolor, ale wyszło bardzo cieżko. podobnie nie pasuje mi kanapa - ciężka w dodatku dosunięta na ciasno do ściany. wygląda na za dużą. do tego kulki i lampa z kulkami - za dużo szczęścia na raz. ogólne wrażenie nie jest złe, ale jednak mi to nie gra. styl jadalni też jakby zupełnie inny niż salonu. w tym ostatnim ciemno, ciężko, a jadalnia na lekko kryształkowo. mało spójnie. salon zapowiadałby styl klubowy, jadalnia - nowoczesny. wyszło ani jedno, ani drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 17.11.2013 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Piękny salon a z ciekawości spytam jak macie lączone plytki w kuchni z panelami w salonie bo jestesmy na tym etapie i mamy dylemat wprawdzie kupilismy listwy zet ale nie jestem do nich przekonana wlasnie mialam zapytac o to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 17.11.2013 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 fafalek trochę niefortunny plan salonu - vis a vis wypoczynku powinien być kominek i/lub TV, a u ciebie są mało atrakcyjne schody... Tylko jedna osoba może wygodnie oglądać TV, kominek trochę z boku.... Nie umiałabym umeblować tego wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-ula- 17.11.2013 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2013 Piu, z ust mi to wyjęłaś. Pal licho wystrój, jeśli się podoba właścicielom to OK, nie będę komentować. Ale jeśli wydaje się X kasy na budowę domu i ma się możliwość zaprojektowania go od podstaw, to układ funkcjonalny powinien być priorytetem. Tego nie da się później zmienić. Salon powinien być najbardziej reprezentacyjnym miejscem w domu a tu jest korytarzem, w którym postawiono kanapę. I jeszcze skrętu szyi można dostać oglądając telewizję. Fafelek, nie chcę Ci robić przykrości ale chcę zwrócić uwagę tym, którzy dopiero w fazie projektowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 19.11.2013 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 Fafelek.......................wracaj http://www.freesmileys.org/smileys/smiley-basic/what.gif obraziłeś się na nas i zabrałeś zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniula_bl 22.11.2013 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2013 ja to jak zwykle prześpię... fafelek uciekł i ślad po nim zaginął a tak jestem ciekawa aranżacji Waszych salonów, bo mój nieskończony... i stare kanapy:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts