Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

bansz

Recommended Posts

a pokażesz jak wygląda ta ściana, na której są pozostawione kabelki na kinkiety?

przypuszczam, że tam jest gdzieś wejście (z tej perspektywy robisz foto stołu :)) i w zależności od tego "ile tej ściany" pozostaje albo tą komorę postawiłabym właśnie pod kinkietami albo za jedną z kanap.

zgadzam się z przedmówczyniami, ze kanapy powinny wyjść z narożnika - uwielbiam układy równoległe, fantastycznie sprzyjają rozmowie, więc z tego bym nie rezygnowała, ale pokręćcie tymi kanapami - może lepiej będzie ustawić jedną pod kinkietami, a drugą jakby tyłem do stołu? (zastanawiam się który układ da więcej przestrzeni - jedyny mankament tego roboczego zdjęcia, to dla mnie właśnie nadmierne ścieśnienie).

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

duśku - jedna z sof stoi plecami do wejścia, to zdjęcie zrobiłam stojąc w wejściu do salonu z wiatrołapu:

Obraz%2520609.jpg

tutaj widać rzeczony wiatrołap i wejście:

Obraz%2520010.jpg

poganiam dziś męża, poprzestawiamy te sofy i wrzucę zdjęcia.

Ten narożnik nie jest duży: ściana z oknem o którą opierają się plecy jednej z sof do zasłony ma 260cm, sofa 208, zaś ściana z przewodami na kinkiety (ta do której sofy stoją bokiem) - 305. Sama widzisz, że poszaleć to tu raczej nie można.

Edytowane przez Sylwia_LBN

to możesz suwać meblami do woli :)

Dusia - mnie już pół rodziny i znajomych współczuje. Bo wiadomo: nie ma TV to nie wiadomo w którą stronę sofę ustawić :rotfl:

Gumiśku, jeśli nic nie pokićkałam to za 10l płaciłam 320zł. Malowałam dwa razy.

Ścianka ma 43,5cm :)

dopisek dla Gumi

Sylwio, pęknie! Nie mogę się napatrzeć :)!!! Powiedz, czy ta farba wpada w niebieski lub fioletowy? Poszukuję czystego szarego do pokoju dziecięcego.

mam dokładnie ten kolor, co sylwia, więc pozwolę sobie zabrać głos.

w świetle słonecznym - ta szarość zbliża się do białego, nastomiast w podchmurny dzień to taki szaro-niebieski gołąbek. (jestem nim zachwycona)

milady - duś prawdę mówi, kolor zachwyca :) Ten kolor kupiłam tylko do salonu i holu, pomalowałam jedną ścianę i... skończyło się na pomalowaniu nim całego domu (oprócz sypialni).

Choć ja nad tą kroplą niebieskiego bym się zastanowiła :D Mnie się zdaje, że on w nic nie wpada - bardzo zwracałam na to uwagę bo właśnie wpadania w inny odcień chciałam uniknąć. Gdzieś już pisałam, że ten kolor to mieszanka tylko bieli i czerni.

żono - czy wyrazisz akceptującą zgodę na pokazanie go przed świętami kiedy już będzie nowe ubranie miał? :D

Teraz stoi tam komoda z pokoiku córki, wieszak ze starego mieszkania, jakaś mikro szafeczka z podręcznymi gratami, maleńki taborecik do zakładania butów Hani i krzesło. I uwierz - to wszystko się tam mieści! No chyba, że o samą wielkość wiatrołapu Ci chodzi. Machnąć Ci?

milady - duś prawdę mówi, kolor zachwyca :) Ten kolor kupiłam tylko do salonu i holu, pomalowałam jedną ścianę i... skończyło się na pomalowaniu nim całego domu (oprócz sypialni).

Sylwio, siostro ty moja nierodzona

:rotfl:

(kolor wybrałam początkowo tylko do kuchni i salonu. przy pierwszej nadarzającej się okazji przemalowałam resztę)

(oprócz sypialni)

Sylwio, siostro ty moja nierodzona

(kolor wybrałam początkowo tylko do kuchni i salonu. przy pierwszej nadarzającej się okazji przemalowałam resztę)

(oprócz sypialni)

Dusia - :hug::lol2:

Ja wiem, że Ty nie z tych co pokazują, ale może jak ładnie poproszę to dasz na priv namiar na ten tajnos agentos album ? ( już kiedyś miałam prosić ale się trochę krępowałam)