Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

bansz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Materiały zasadniczo pasują, ale... Drewno na suficie i ława są z innej bajki niż reszta, zwłaszcza okładzina z piaskowca (w niej najbardziej mi przeszkadzają rozpraszające linie siatki)... No i są jeszcze plecione krzesła przy stole :( Za dużo grzybków w barszczu ;)

Kolorystyka za to bardzo mi się podoba :yes: A kuchnia - wow!

Agi75- bez zachłystu- trochę u Ciebie jak w przedsionku basenu/Spa. Chociaż fotel świetny :)

Agi- salon jak dla mnie przyjemny. Co prawda to nie moj styl i moze bym tam cos pozmieniała ( jak każdy pod swój własny gust) ale jestem przekonana ze jest przytulny a w zimowe, śnieżne dni z napalonym kominkiem wychodzić sie spod kocyka nie chce:) co do osób ktore sie tu odzywają- proszę nie miej mi tego za złe (agi:)) ale niektórym tylko ikea sie podoba:) a z tego co pamietam było napisane ze ława jest tymczasowa wiec nie rozumiem jak ma pasować do reszty...

Agi, to Twój salon i dom i wazne, byście Ty i Twoja Familia tam się dobrze czuli. :) salon przyjemny ale dla oka - ale według mnie za duzo kolorów i faktur i jakbys nie mogła sie zdecydować, czy ma być nowocześnie czy nie... ja nie lubie takich połączeń, wole zdecydowanie i konsekwencję, ale to moje zdanie i moja opinia. Wnetrze jakby stylowe jakies miało być a kominek nowoczesny...i białe meble pod tv - jakies dla mnie to niezdecydowane i nie przemawia zupełnie.Poza tym bardzo nie podoba mi się to cos na ścianach - najpierw myslałam, że to beton tylko w zachodzącym słońcu i dlatego taki ma dziwny kolor.... do tego - jak dla mnie - zamieszanie w płytkach na podłodze...nie wiem, może mi monitor przekłamuje kolory ale to cos na ścianie nijak sie ma do koloru podłogi na przykład ani do żadnego innego tam - ale ja znowu nie lubię zbyt duzo kolorów, bo mnie to meczy. Nie wiem, jaka jest wysokość pokoju, ale te belki na suficie optycznie go obniżają i tak nisko jakos się robi....

Pamietaj, że ilu ludzi tyle opinii a najwazniejsze, że Tobie tam dobrze:)

pozdrawiam:bye:

edit: - doczytałam, że podobno jest wszystko w jednym kolorze- to na ścianie i płytki na podłodze....po prostu tego nie widać na zdjęciach... zupełnie nie widać;)

Edytowane przez amglad1

Może więc dostanę Kochani od was jakieś konstruktywne propozycje zmian.Bardzo byłabym ciekawa Waszego świeżego spojrzenia na pomieszczenie , które ja oglądam na co dzień.

Ale co byś tam chciała zmieniać? Przecież desek z sufitu rwać nie bedziesz bo ktos uważa ze zaniża pomieszczenie albo piaskowiec mu sie nie podoba a nawet nie wie co to jest. Jesli planowalas wymienić ławę to ja wymień na taka ktora ci sie podoba i po sprawie:)

piaskowiec mu sie nie podoba a nawet nie wie co to jest.

a po co te złosliwości koktajl??? co to ma za znaczenie, że to piaskowiec???? mogłoby to byc szczere złoto równie dobrze, a mi sie po prostu nie podoba i tyle. \to jest moja opinia na temat tego wnetrza i Twoje złosliwości nic do tematu nie wnoszą oprócz niesmaku

Nie chciałam wywołać tu takiego zamieszania...I nie chcę zrywać sufitu ani piaskowca ze scian , bo to był mój pomysł od samego początku i nawiązanie do tego co na elewacji budynku. i tak już zostanie. Chodzi mi raczej o propozycje zakupu ławy, dodatków czy ewentualnie elementów , które można zmienić...

Amglad tak jestem złośliwa a to dlatego ze opinie przez was tutaj wypisywane nie sa lepsze. Twoim zdaniem i tu cała litania tego co jest wg was nie tak- ale po co to komu? Przecież agi ma juz zrobiony salon i co z tego ze jakiejś osobie której nie zna, na oczy nie widziała cos sie nie podoba? Rozumiem ze gdyby dopiero zaczynała projekt i pokazała wizki- ok, mozna powiedzieć to i tamto zeby zmienic- podłogi nie zerwie, sufitu tez nie mebli nie wywali. Mówisz ze choćby to było szczere złoto to i tak by nie pomogło? Ale jak słuchać rad od kogoś kto nawet nie wie co to piaskowiec? W takim razie jakie moze miec pojęcie o wnętrzach i materiałach? No raczej żadne- tak jak większość samozwańczych "projektantów" z fm. Agi co do zamieszania:) nie przejmuj sie- w tym wątku wybucha ono nagminnie. A co do ewentualnych zmian to musisz zmienic wątek bo ten sluzy tylko do pokazywania gotowych wnętrz:) pozdrawiam :)

Iza 30 może się zdziwisz ale nie sa to rolety a żaluzje aluminiowe w kolorze szary mat. Mam je na całym parterze włącznie z kuchnią.

Agi mam OGROMNĄ prośbę :D Zrób zdjęcie z bliska :D A najlepiej takie z zasłoniętym oknem. Aha powiedz mi jak Cie to wyszło cenowo ,właśnie w tych oknach salonowych.

Amglad tak jestem złośliwa a to dlatego ze opinie przez was tutaj wypisywane nie sa lepsze. Twoim zdaniem i tu cała litania tego co jest wg was nie tak- ale po co to komu? Przecież agi ma juz zrobiony salon i co z tego ze jakiejś osobie której nie zna, na oczy nie widziała cos sie nie podoba?

no zupełnie nic, tu masz rację, nikomu nic do tego. Ale skoro Agi pokazuje salon nie u siebie w dzienniku tylko na wątku pokażcie swoje salony - to spodziewa się oceny wnętrza. Dopiero w którymśtam poście później zapytała co można w nim zmienić- napisałam swojego zanim przeczytałam tamten, odniosłam się tylko do zdjęć, które zaprezentowała i przedstawiłam swoja opinię. sama prosiła o świeże - moja ocena może nie jest zbyt świeża, przyznaję;) -spojrzenie na Jej salon. Rozumiem o co Ci chodzi koktajl - ale moja ocena tego wnętrza - choć nie jestem specjalistą i sporadycznie tu zaglądam - jest jaka jest. I wiele osób przede mną wypowiadało się w sposób ogólny - co się podoba a co nie. Poza tym nie uważam, by w jakimkolwiek stopniu moja ocena była złośliwa - jak piszesz w pierwszym zdaniu swojej wypowiedzi. I po ostatnie -może nie doczytałaś ale ja nie udzielam żadnych rad, gdyż nie czuję się do tego upoważniona. Absolutnie nie uważam się za góru dizajnu:) Ja tylko oceniłam zdjęcia salonu - nie oceniłam ani Agi, ani Jej gustu ani nic innego. Najważniejsze jest to, że Jej się podoba. A jeszcze się taki nie urodził, by wszystkim dogodził i całe szczęście. Jak dla mnie, to nie do tej osoby - czyli do mnie-swoje złośliwości kierujesz. I jak dla mnie EOT.

A mnie podoba się cały salon, choć nie kupiłabym szafki pod TV na wysoki połysk, no ale ja nie znoszę mebli na wysoki połysk (chyba, że z lat 50-60 tych ub. wieku) . Jedyne co mam w swoim domu na wysoki połysk to lakier na moich paznokciach... :p Do tego salonu kupiłabym stolik kawowy z blatem drewnianym w kolorze sufitu z czarnymi metalowymi nogami nawiązującymi do tych lampek na suficie.

przydałaby się umiejętność patrzenia na wnętrza nie przez pryzmat osobistego gustu, a zasad. gust nie gust, jakaś kompozycja i harmonia, ład i proporcje obowiązuja w każdym wnętrzu, i nowoczesnym, i pałacowym, i skromnym i bogatym.

u AGi jedyne, co mi się rzuciło w oczy to mała chuda lampka na komodzie telewizyjnej - jakaś taka nieszczęśliwa tam stoi i psuje mi cały widok. poza tym na ten salon patrzy mi się bardzo dobrze (staram się tu zapomniec o moim prywatnym tzw. guście lub bezguściu:))

A mnie podoba się cały salon, choć nie kupiłabym szafki pod TV na wysoki połysk, no ale ja nie znoszę mebli na wysoki połysk (chyba, że z lat 50-60 tych ub. wieku) . Jedyne co mam w swoim domu na wysoki połysk to lakier na moich paznokciach... :p Do tego salonu kupiłabym stolik kawowy z blatem drewnianym w kolorze sufitu z czarnymi metalowymi nogami nawiązującymi do tych lampek na suficie.

Też pomyślałam o takim stoliku, ale tam są jeszcze dębowy stół i schody i chyba dębowe drzwi, więc może lepiej pójść w ten kolor drewna?

Przyszła mi też na myśl nowoczesna, drewniana ława z koszami/szufladami z plecionki (takie nawiązanie do krzeseł), jednak ta lakierowana biała komoda byłaby zupełnie z innej bajki.

http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=235409&d=1389868966

albo nawet sama plecionka, tylko w kolorze krzeseł

http://rk.pbimgs.com/pbimgs/rk/images/dp/wcm/201344/0026/img35o.jpg

Plus do tego szafka TV drewniana (to samo drewno co schody i duży stół), bez widocznych uchwytów, tak jak meble w kuchni.

Edytowane przez piu