Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

bansz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

potrzebuję jako lampki nocnej, właśnie ze względu na zamiłowanie do czytania w wyrku./

ze względu na mikro-stoliki nocne - musi stać na ziemi, a łóżko za wysokie nie jest. no i główna lampa to dość charakterystyczna lybra z italuxa - bardzo mi się podoba i nie chciałabym, aby nocne oświetlenie było dla niej konkurencją.

(o tolomeo myśłę, choć z uwagi na konieczność zakupy 2 - cena mnie w chwili obecnej mocno powstrzymuje)

ja w swojej sypialni rozryłam po kilku miesiącach ściany i zrobiłam kinkiety.

Uciekłam od czegoś stojącego , bo nie lubię przestawiać tysiąca rzeczy podczas odkurzania(małe lenistwo)

mam te (zdjecie sypialni) , kręcą się dookoła ,

myślę ,że na rynku musi być tego typu lamp sporo (loftowe, przemysłowe, industrialne- tak bym szukała )

Vesta materiał i Pluto z kedrą łóżko, sypailania, bez szafek.jpg to moja

ale ta nie jest głupia , mówię o pomyśle , jak kinkiet ruchomy do czytania , rusza się w lewo , prawo i na długości

kinkiet, Trendy, 59912 jazz, Lampy warszawa, Lampy Katowice, lampy Lublin, Lampy Poznań, In.jpg

Edytowane przez InneMeble.pl
poprawki

nie wykluczam, że przy okazji malowania skończy się na kinkietach, na razie nie ma pod to instalacji.

do tego będziemy zmieniać wysokość łóżka, jak jeszcze dojdzie komoda, to ono będzie przesunięte w jedną za stron. chwilowo stoi po pańsku na środku, gdzie dokładnie będzie kiedyś - trudno powiedzieć.

ja bym poszła w coś bardzo prostego .

Wszystko trzyma się fajnie kupy , wiec kolorowy mocny akcent będzie ładny, ale czy nie narzuci za bardzo w przyszłości kolorystyki?

sama nie wiem .

Boski stolik , Boski kominek

ja bym chyba szła w mono

dzbanek , poduszką świeczka chyba wystarczy (ale to kwestia gustu )

jeden buzy obrazek ? już jest jedna duża bryła -kominek a na ścianie wielkie okno

chyba bym powiesiła 3 obrazki , podłużne, ale podkreślam to tylko moje zdanie , mono kolory

forma na ścianie x 3

IMG_5845.jpg

proste jak to (Picasso)

picasso flaming.jpgpicasso pingwin.jpgobrazki, dekoracje ścian, Picasso, sowa, struś, aluminium, biały, czarny (1).jpg

obrazki, dekoracje ścian, Picasso, sowa, struś, aluminium, biały, czarny, Katowic.jpg

Edytowane przez InneMeble.pl
dodanie zdjec

Witam, piszę z prośbą o pomoc w dwóch kwestiach - wkrótce będę urządzać salon i mam dwa dylematy:

1) Wybrałam trzy główne kolory do salonu - szary, fioletowy i beżowy. Mam beżowe krzesła z ekoskóry, planuje kupić fioletowy narożnik i chciałabym ściany pomalować na szaro. Dodatki planuje w kolorze szarym i fioletowym. I tutaj mam dylemat czy lepiej pomalować wszystkie ściany na jasny szary czy jedną z nich pomalować na ciemniejszy szary (jeśli tak, to którą - za kanapą czy za tv?). Boje się aby salon nie był ani za zimny ani za pstrokaty (jeśli można użyć tego określenia do tych kolorów :p )

2) Drugi problem to kwestia ustawienia regału - na razie mam wiele wydatków związanych z urządzeniem mieszkania więc planuje kupić regał z Ikei Expedit (http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/expedit-kombinacja-regaowa-z-drzw-szuf__0204735_PE359749_S4.JPG) i na dole zagospodarować go jako szafki, a górna część jako regał z książkami i różnymi dekoracjami. Która opcja ustawienia będzie lepsza?

Sama mam mętlik w głowie więc każda rada mnie ucieszy :)

Regal1.jpg

Regal2.jpg

czas odświeżyć temat

mój salon wciąż się zmienia

Tak było

[ATTACH=CONFIG]239378[/ATTACH]

potem zmiany i sesja

[ATTACH=CONFIG]239379[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]239380[/ATTACH]

teraz znowu zmiany, ale wciąż nie mam pomysłu

przepięknie! nie mój styl, ale dołączam się do ochów i achów :yes:

dzieki malka za info bardzo fajne rozwiązanie troche drogie ale to jest to czego potrzebuje. :) może cos z tego bedzie -sorki ze tak póxno odpowiadam na twojego posta ale byłam na przymusowym tygodniowym urlopie a w domu nie mam jeszcze internetu tylko w pracy sobie moge poklikać. thx.

Witam, piszę z prośbą o pomoc w dwóch kwestiach - wkrótce będę urządzać salon i mam dwa dylematy:

1) Wybrałam trzy główne kolory do salonu - szary, fioletowy i beżowy. Mam beżowe krzesła z ekoskóry, planuje kupić fioletowy narożnik i chciałabym ściany pomalować na szaro. Dodatki planuje w kolorze szarym i fioletowym. I tutaj mam dylemat czy lepiej pomalować wszystkie ściany na jasny szary czy jedną z nich pomalować na ciemniejszy szary (jeśli tak, to którą - za kanapą czy za tv?). Boje się aby salon nie był ani za zimny ani za pstrokaty (jeśli można użyć tego określenia do tych kolorów :p )

2) Drugi problem to kwestia ustawienia regału - na razie mam wiele wydatków związanych z urządzeniem mieszkania więc planuje kupić regał z Ikei Expedit (http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/expedit-kombinacja-regaowa-z-drzw-szuf__0204735_PE359749_S4.JPG) i na dole zagospodarować go jako szafki, a górna część jako regał z książkami i różnymi dekoracjami. Która opcja ustawienia będzie lepsza?

Sama mam mętlik w głowie więc każda rada mnie ucieszy :)

[ATTACH=CONFIG]242423[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]242424[/ATTACH]

Regał moim zdaniem na przeciwko wejścia

w innym przypadku stół powędruje zbyt blisko miejsca przeznaczonego dla kanapy plus chyba nie ma miejsca. Dla mnie to jest tylko problemem -miejsce, przestrzeń

drugi temat kolory :

-jaki jest kolor stołu i komody TV?

- nie mieszałabym już kilku kolorów szarości na ścianach ( bo dojdą dodatki, obrazki i jak zawsze milion rzeczy , choćby w regale)

i czy fioletowy będzie mocny czy delikatny ? choć to chyba dużej różnicy w tym pytaniu nie robi.

Avignon_25_Divan_narożniki, kanapy narożne, fioletowe, purpurowe, lawenda, InneMeble.p.jpgceramika użytkowa, świeczniki, wazony, fioletowe, lawenda, InneMeble (2).jpg

ceramika użytkowa, świeczniki, wazony, fioletowe, lawenda, InneMeble (1).jpg

coffee, kanapy, narożne, fioletowe, InneMeble.pl.jpg

new choice Slim , narozniki , fioletowy, InneMeble.pl.jpg

a wiela groszy takie cuda kosztują

p.s. kryterium cena, ale żeby jakościowo też w miarę było

nie widzę cen na wskazanej stronie , dla przykładu

ceny od 1-go marca (fabryka robi podwyżki)

1 / od 5025,- HAVANA a z zagłówkami około 6480,- wymiary 310x1750x 820 , ceny zależą od wyboru tkaniny czy skóry

[TABLE]

[TR]

[TD=class: xl313][/TD]

[/TR]

[/TABLE]

2 / od 3070,- MOVE (jak na zdjęciu , ale mogą być narożniki i inne konfiguracje )

kanapy, sofy z zagłowkiem.jpg

jakość Mti jest bardzo ok, mamy kanapy i łózko Mti od lat

moze faktycznie tak jest ,ze w moim domku jest troche nie lad i mieszam style itp ale to moze przez to ,ze wprowadzajac się do tego domku i wybierajac meble itp bylam głowka gdzies indziej nie myslac dobrze o tym jak urzadzam mieszkanie.... mąż mnie zradzil z moją sasiadka zostawil mnie i dziecko dla innej .... moze to oznacza balagan w moim zyciu .... mam 21 lat takze mysle,ze kiedys moze dojde do ladu z moim domkiem i poprawie cos w nim :)

moze wtedy nie powinnam sie brac wogole za urzadzanie.... no ale ... i tak sie ciesze,ze mam w tyym wieku domek taki start w zyciu mam najwspanialsza kochana coreczke

ktorej dziekuje bo dzieki niej daje rade i jestem silna kobieta :) milej nocy:)

PS; dziekuje i tak za mile oraz mniej milsze komentarze :)

Powiem tak, nie patrz na to co było , patrz na to co może jeszcze fajnego się zdarzyć.

21 lat to fantastyczny wiek na nowy start . Masz doświadczenia, wiec wiesz czego unikać następnym razem .

A dekorowanie czy urządzanie domu potraktuj jako lekarstwo i zabawę .

21 lat ... wszystko przed Tobą , wkrótce zobaczysz, że to co wydarzyło się w Twoim życiu nie było takie złe ...czas leczy rany .

pozdrawiam

m