Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

bansz

Recommended Posts

Kochani... wszystkim bardzo dziękuję za opinię i wyrażenie własnego zdania. Dziękuję też za wszystkie propozycje zmian, które tu padły... ale przecież oczywiste jest, że w najbliższej przyszłości tych zmian nie będzie (chcecie, żeby mąż mnie udusił? :D )

Pokazałam salon, bo być może ktoś myślał podobnie i w ten sposób mógł zweryfikować czy jego myślenie było słuszne czy nie :) Salon wygląda po mojemu... po prostu.... to ja tam mieszkam z moją kochaną rodzinką i nam się podoba.

Zapytałam o propozycję kinkietów, bo za 2/3 lata salon trzeba będzie odświeżyć a wtedy zmiany będą możliwe

....i Się niesmiało spytam, czy szafa między szfka TV a oknem musi być?

To jedyny mebel, w którym trzymamy potrzebne do pracy rzeczy, dokumenty itp.

Elfir na ścianie, na której namalowałaś drzewka planuje galerię … ale w sumie nie wiem :)

...beż płytka imitacja kamienia...

To akurat naturalny piaskowiec ;)

…. reszta była wizualizacją Elfir ;)

... A już miałam napisać żeby pozbyć się wszystkich mebli :p

Może to dziwnie zabrzmi ale naprawdę wywołałaś uśmiech na twarzy mej :p

aisa, musisz miec chyba ubaw....najpierw wszystkie pochwaliły twój salon, a teraz wszystkie go urządzamy na nowo......no nie, dopieszczamy tylko. ale baza fajna, aż miło coś dobierać.

I o to właśnie chodzi :)

...Ale , ale zdaję sobie z tego sprawę, że nie łatwo poddać się takiej krytyce, bo to co robimy w naszych domach robimy z sercem

Amen :)

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Może nie jest taki piękny jak te tutaj ale mój i w końcu ukończony.... a może jeszcze komuś się spodoba :)

DSC_0217.jpg

DSC_0220.jpg

DSC_0221.jpg

DSC_0224.jpg

i kominek

DSC_0225.jpg

DSC_0228.jpg

Piękny sufit! :) Ja to bym jeszcze bardziej monochromatycznie zrobiła, pozostając w tonacji ecri i beżów, coś jak tutaj:

http://cdn8.urzadzamy.smcloud.net/t/photos/t/21317/salon_1174400.jpg

Seledynowa zieleń jest zbyt "techno", a lampa stojąca zupełnie z innej bajki. Kinkiety bym zostawiła, pasują ich czarne akcenty :)

Warto by ciut rozsunąć sofy, aby nie nachodziły na siebie. Ława bez bieżnika zleje się z podłogą i nie będzie wyglądała na tak dużą :)

Piękny sufit! :) Ja to bym jeszcze bardziej monochromatycznie zrobiła, pozostając w tonacji ecri i beżów, coś jak tutaj:

http://cdn8.urzadzamy.smcloud.net/t/photos/t/21317/salon_1174400.jpg

Seledynowa zieleń jest zbyt "techno", a lampa stojąca zupełnie z innej bajki. Kinkiety bym zostawiła, pasują ich czarne akcenty :)

Warto by ciut rozsunąć sofy, aby nie nachodziły na siebie. Ława bez bieżnika zleje się z podłogą i nie będzie wyglądała na tak dużą :)

Dokładnie mam te same odczucia - oprócz usunięcia wszystkiego co zielone, nic bym nie zmieniała :)

Baza jest piękna aisa. Ja lubię beż sam, z czernią lub z kolorami jade.

http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/9c/9c/c9/9c9cc9ba8062031d88871f0912b56eac.jpg

http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/6a/ac/4d/6aac4de59fd3c2c45873a7aed2aac0fb.jpg

i jeszcze tu

http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/1d/6a/52/1d6a52514cb7fddc3e0200fe2bb014f5.jpg

Edytowane przez eveee

Joliska ślicznie, romantycznie ale z pieprzykiem. lubię róż z czernią, to zestwienie kolorów jest teraz często na opakowaniach kosmetyków, ale mam za mało pokoi do urządzenia....dwa....

moje zasłony to niby len, ale sztuczny raczej, chociaż wygląda jak prawdziwy.

InneMeble, To było z przymrużeniem oka - lubię tę moją "nudę" :) Czy Ty wiesz, ile ja się nawzdychałam do waszych produktów w Gali, kiedy się urządzałam...

Zielony Ogrodzie, u mnie też powierzchni do ozdabiania zbyt wielu nie ma (gdyby drugie tyle było...) :( A kolorystycznie zmieniać mogę tak naprawdę tylko pokój dzienny, bo pozostałe są znaczni bardziej ustabilizowane :)

Edytowane przez joliska

Joliska

ogólnie to łatwo doradzać innym sama nie potrafie podją c decyzji co do swoich wnętrz , pisałam już o tym.

Zmieniłam ostatnio kilka dużych elementów w salonie ... i nie widziałam kanapy na podłodze , :no:

przesadziłam z mono- wszystko beże i beże ....to jest nuda

Edytowane przez joliska
literówka: odradzać zam. doradzać :)

:

............................

Zielony Ogród

co to za komoda -brąz ?

współczesna czy stara ??

to stary poniemiecki kredens dębowy. miał nadstawkę z kryształowymi szybami, ale ja zdjęłam, bo potrzebowałam tylko komody. Ma zeszlifowany i polakierowany blat, dzięki temu nie jest taki ciemny.

ha a mi zdecydowanie podoba się pokój asi222 właśnie z ta zielenią :) a najbardziej podoba mi sie sufit! Planuje podobnie - jasna drewniana baza i kolorowe dodatki z tym że raczej postawię na biel+jasne drewno (podoba mi się jasność takich pomieszczeń) do tego folkowy kolor. A to czego nie znoszę najbardziej we wnętrzach to monochromatyczne beże (choć te zaprezentowane na 2poprzednich stronach są ciepłe i miłe dla oka), a jeszcze bardziej nie podoba mi się nowoczesna monochromatyczność brrrr dobrze że już odchodzi się od tych błyszczących podłóg, jasnych kanap i szklanych/nowoczesnych stołów (wszyscy moi znajomi tak mają salony urządzone, a i tu co drugi jak się galerię ogląda) a zapomniałam jeszcze o ghostach ;) Edytowane przez variola

variola, wszyscy zaniemówili:rotfl:

to się nazywa świeże podejście do tematu:)

zawsze coś będzie modne, coś będzie już brzydło, coś będzie nadchodziło wielkimi krokami, coś będzie absolutnie passe.....taka kolej rzeczy. popatrz na pierwsze strony tego wątku, zobaczysz ten upływ czasu na własne oczy.

tutaj prezentuje się raczej aktualne wnętrza, nie trendy. za nimi nigdy nie nadążymy. nieważny zresztą chyba styl, bo to indywidualna sprawa, ale chyba ważne jest, aby wnetrze było poprawne w ramach danego stylu wybranego przez właściciela. dlatego staram się raczej nie oceniać wyboru stylu, ale raczej poprawność jego zastosowania. przynajmniej tak chciałabym.......ale tak naprawdę to w ogóle nie czuję się upoważniona do oceniania, raczej do podtrzymywania jakby nie patrzeć ciekawej często dyskusji:)