AnnaMM 06.04.2014 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2014 Aniu pięknie łączysz stare z nowym i w dobrych proporcjach - ta starzyzna nie przytłacza, a dodaje indywidualnego sznytu. Pomysł z piórami w ramach jest genialny!!! Gratuluję O to zdanie zapiszę sobie w notesie. Właśnie chciałam, żeby tak było: 'starzyzna nie przytłacza, a dodaje indywidualnego sznytu' Dzięki piu, to mi dodaje skrzydeł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kameon 07.04.2014 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Bardzo ciekawie zapowiadający się salon. Nawet te talerze mi nie przeszkadzają. Pokaż więcej tego pomieszczenia, bo tak naprawdę widać tylko jedną ścianę. Przytulny kącik . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 07.04.2014 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Pomysł z piórami w ramach jest genialny!!! Gratuluję Właśnie się przyglądam i zastanawiam, czy to prawdziwe pióra za szkłem, czy tak popularne (jako grafiki, akwarele i fotografie) gotowce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnaMM 07.04.2014 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Właśnie się przyglądam i zastanawiam, czy to prawdziwe pióra za szkłem, czy tak popularne (jako grafiki, akwarele i fotografie) gotowce... Joliska, to prawdziwe pióra, najprawdziwsze:struś, bażant i chyba kacze. Kameon, nie pokażę więcej, bo prawnie nic więcej w nim nie ma:lol2:. Jeszcze dużo pracy przede mną. Zapraszam do mojego wątku z czasem pewnie i o postępach w tym pomieszczeniu będę pisała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 07.04.2014 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 Witam Potrzebuję porady: "co na okna?" Firanki + zasłonki czy rolety rzymskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.04.2014 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2014 A jaki chcesz mieć wygląd salonu? Bo stół jest nowoczesny i prosty, ale lampy mocno stylizowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BogdanNalej 08.04.2014 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 Pióra w ramach całkiem fajny pomysł, prosty w wykonaniu a jednak efektowny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 08.04.2014 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 A jaki chcesz mieć wygląd salonu? Bo stół jest nowoczesny i prosty, ale lampy mocno stylizowane. Lampy maja byc jedynym stylizowanym akcentem. Reszta prosta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 08.04.2014 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 No to może tylko zasłony albo bardzo proste firany (ewentualnie w połączeniu z zasłonami). Jakoś trzeba spiąć te lampy z resztą "do kupy". Zdecydowanie nie widzę tam rolet rzymskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
InneM 08.04.2014 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2014 ja bym szła w rolety rzymskie , ale z tiulu - jedynie lekkie by się odizolować z zewnątrz , ale nie robić ciężkiej przesłony okna od wewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jazzy 09.04.2014 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Witaj Bardzo ładny i pomysłowy salon, taki z klimatem, nie sztampowy, nietuzinkowy. Mój http://images63.fotosik.pl/834/2954431d2b2b7fb7.jpg http://images62.fotosik.pl/836/12390ab855d4d639gen.jpg Ale może zbyt symetrycznie się zrobiło? hmm Może gdyby zrobić wbrew symetrii i powiesić pióra obok siebie, a patery po drugiej stronie ściany i np. po 3 szt. w poziomie, czyli w dwóch rzędach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Wojtek 09.04.2014 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 AnnaMM, masz tak ładnie, że nawet nikt się do led'ów w suficie nie przyczepił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vze 09.04.2014 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Nie chciałam wywołać tu takiego zamieszania...I nie chcę zrywać sufitu ani piaskowca ze scian , bo to był mój pomysł od samego początku i nawiązanie do tego co na elewacji budynku. i tak już zostanie. Chodzi mi raczej o propozycje zakupu ławy, dodatków czy ewentualnie elementów , które można zmienić... Witam Agi podazaj za poczuciem wlasnej estetyki , szczegoly dopracuj sama ,bo to Ty bedziesz z nimi obcowac na co dzien. Bardzo podoba mi sie Twoj styl , jest niesamowicie klimatycznie, cieplo i w moim odczuciu calosc jest bardzo przytulna. Nie warto krytykowac lampke, stolik czy wazonik ,to sa drobiazgi ,ktore w zaden sposob nie umniejszaja walorom estetycznym tego domu. Wiekszosc z nas poszukuje tutaj na forum inspiracji,a co niektorzy po kilku miesiacach staja sie ''ekspertami ''od lifestylu . Wasz dom jest odzwierciedleniem Waszych estetycznych odczuc i potrzeb i o to chodzi aby czuc sie u siebie jak u siebie. Pozdrawiam i sciskam dzieciaczki:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnaMM 09.04.2014 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Kasia Wojtek, a co z tymi moimi halogenami, że w ogóle są, czy , że krzywo czy jeszcze coś innego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 09.04.2014 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Halogeny są passe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hisia 09.04.2014 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2014 Pewnie moja wypowiedź zaraz wywoła burzę na forum, a nie takie są moje intencje. Jednak nie mogę pozostawić bez komentarza wpisów typu: " halogeny są passe" lub" że nawet nikt się do ledów w suficie nie doczepił". Uważam, że jeśli sa zastosowane z umiarem bez jakiś wymyślnych fal i udziwnień, stanowią fajną alternatywę dla tradycyjnego oświetlenia sufitowego. U Anny MM ledy komponują się dobrze z wystrojem i moim zdaniem wcale nie są passe. W ogóle to forum istnieje po to aby pokazywać swoje realizacje, tak aby inni mogli czerpać inspiracje. Niestety kilku stałym bywalcom FM wydaje się chyba, że są znawcami trendów dekoratorskich i wszystko co niewpasowuje się w ich gusta jest szeroko krytykowane. Witam Agi podazaj za poczuciem wlasnej estetyki , szczegoly dopracuj sama ,bo to Ty bedziesz z nimi obcowac na co dzien. Bardzo podoba mi sie Twoj styl , jest niesamowicie klimatycznie, cieplo i w moim odczuciu calosc jest bardzo przytulna. Nie warto krytykowac lampke, stolik czy wazonik ,to sa drobiazgi ,ktore w zaden sposob nie umniejszaja walorom estetycznym tego domu. Wiekszosc z nas poszukuje tutaj na forum inspiracji,a co niektorzy po kilku miesiacach staja sie ''ekspertami ''od lifestylu . Wasz dom jest odzwierciedleniem Waszych estetycznych odczuc i potrzeb i o to chodzi aby czuc sie u siebie jak u siebie. Pozdrawiam i sciskam dzieciaczki:hug: Bardzo dobrze napisane, popieram w 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vze 10.04.2014 02:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 Halogeny są passe ,brazy sa passe, karton gipsy sa passe, kolor wenge passe , passe itd,itd,,oglupienia mozna dostac, wychodzi na to ze dom urzadzamy tylko na jeden sezon.Nie popadajmy w skrajnosci .Nie wszyscy lubia szarosci, gladkie sciany z kolekcja obrazkow i sufity z wiszacymi glutami , biale kuchnie i betonowe podlogi.Nie wszyscy rowniez sprzedaja swoje dworki by postawic nowoczesne kostki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 10.04.2014 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 Halogeny są passe Wow,co za merytoryczna wypowiedź... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Wojtek 10.04.2014 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 Ja właśnie z przekory o tych halogenach. Bo pokój ładny, trafił w gust większości, więc coś, co często jest powodem krytyki zostało "milcząco" zaakceptowane. Każdy, kto troszkę częściej zagląda na forum potrafi zauważyć, że wszyscy kreujemy się tu na znawców. Tak pewnie mamy w naturze i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 10.04.2014 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 (edytowane) Odpowiedziałam tylko na to pytanie. Kasia Wojtek, a co z tymi moimi halogenami, że w ogóle są, czy , że krzywo czy jeszcze coś innego... Ale właśnie o to chodzi że są zastosowane z umiarem to się nikt nie czepił. Sama będę mieć tak zwane halogeny w mniejszej łazience Ale w salonie halogenów nie będzie. Jak dla mnie halogeny montowane w sufit nadają się do korytarza, łazienki ewentualnie kuchni. Wszędzie mam podwieszane sufity i karton gipsy bo mój dom jest w technologi szkieletowej. Wszystko zależy co z tym karton gipsem zrobisz. Co innego np. to A co innego to http://bifarb.pl/wp-content/uploads/2011/06/bimar-owa-5.jpg Do tego meble stylizowane na antyki albo coś w tym rodzaju Ale każdy robi to co lubi. A co do trendów to zawsze jakieś będą i nie każdy musi się ich trzymać. Na początku też się oburzałam na krytykę na tym forum ale po przeglądnięciu paru tematów zrozumiałam co się krytykuje. Nie chodzi o to jaki styl wybierzesz a o to czy jesteś konsekwentny. Można mieszać style ale to proste nie jest i trzeba robić to z wyczuciem bo inaczej wychodzi chaos czasem graniczący z kiczem. Jak już pisałam każdy urządza tak jak lubi ale jak się lubi coś co było modne jakiś czas temu to niestety albo stety, zachwytów na tym forum nie usłyszy. Edytowane 10 Kwietnia 2014 przez Doriko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts