dorkaS 23.04.2014 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 ale co dalej .... poopowiadaj co będzie dalej i dla przypomnienia wklej kilka fotek. E, czepiacie się bez potrzeby. Dom jest, drzewo jest, syn być może też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julo23 23.04.2014 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 Może i to drzewo jest wieśniackie, ale taki właśnie ma być. Nie uważam też, żeby to miało jakiekolwiek znaczenie, czy to sosna czy nie. A historii tego drzewa i tak byś nie zrozumiał. "Chłopaki nie płaczą " heheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 24.04.2014 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Stół już jest (oczywiście tymczasowy ze starego mieszkania) w jadalni Jadalnia jest za kominkiem (pierwotnie tam była kuchnia w projekcie, ale przesunęliśmy ja dalej kosztem pokoju. Acha jeszcze nie mamy listew przypodłogowych, a maja być białe 6 cm. [ATTACH=CONFIG]256118[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]256119[/ATTACH] Jak kogoś interesuje nr do stolarza od schodów to proszę na priv Z jakiej firmy masz lampę nad stołem i jak ona Świeci? Przeglądam strony www w poszukiwaniu takiego typu lamp bo nad stol i do czesci "kanapowej" ale obawiam się o to, że dadzą za mało światła.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zankaaa 24.04.2014 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 (edytowane) Z jakiej firmy masz lampę nad stołem i jak ona Świeci? Przeglądam strony www w poszukiwaniu takiego typu lamp bo nad stol i do czesci "kanapowej" ale obawiam się o to, że dadzą za mało światła.... Lampy w salonie, kuchni i jadalni mamy od producenta Faro Barcelona, model Seven. W salonie mamy duże, czekoladowe, w kuchni i jadalni małe białe. Światła dają naprawdę wystarczająco dużo, jest ciepłe i rozproszone. Kupione na Westwing w styczniu 2013, co jakiś czas widuję jeszcze promocje tych modeli. Warto polować, bo ja kupiłam cztery lampy na Westwing, a w sklepie internetowym za tę cenę + trochę, miałabym tylko dwie. Edytowane 24 Kwietnia 2014 przez zankaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zankaaa 25.04.2014 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 Zankaa wszystko ładnie ale te różowe boki są okropne, do niczego nie pasują tylko psują widok salonu... plisss ściągnij je... Czy takie zasłony byłyby lepsze? Bez firan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 25.04.2014 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 Moim zdaniem zdecydowanie lepiej i nie koniecznie bez firan, zależy jak lubisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 25.04.2014 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 Zankaa znacznie lepiej. Nie myślałam jednak o ciemniejszy jeszcze Ciutkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zankaaa 26.04.2014 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Zankaa znacznie lepiej. Nie myślałam jednak o ciemniejszy jeszcze Ciutkę? Myślałam, ale jedna ściana z oknami jest koloru czekoladowego więc obawiam się że zrobi się za ciemno w tym miejscu i zleje się ściana z zasłonami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 26.04.2014 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Witam się i ja. Chciałam pokazać mój salon i spytać forumowiczki jak go zmienić. Proszę nie patrzcie na zabawki i łóżeczko. Mamy piętrowy dom i dwa łóżeczka dla mojej córeczki. W tym na dole jest jak i ja tu jestem. A zabawki są mojego niespełna dwuletniego synka. Kanapa przywieziona jest ze starego mieszkania, do celowo ma być inna. Zanim zamieszkaliśmy myślałam o dwóch. Jednej granatowej a drugiej szarej. Teraz ta czerwien wydaje się nawet pasować. Granat bardzo smutno będzie wyglądać więc ten kolor wykluczam. Jest mi teraz mało przytulnie tutaj. Wydaje mi się że powinien być dywan ale najwięcej kłopotu mam z kanapami. Czy możecie coś powiedzieć co Wam rzuca się w oczy? Może jest coś co Was drażni? Nie patrzcie też proszę na to co za oknami. Ziemia jest rozkopana bo poki nie skończymy ogrodzenia nie zrobimy tez ogródka a z ogrodzeniem staneliśmy w miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 26.04.2014 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 DUS dziękuję. A dwie chabrowe kanapy i jasno bezowy dywan? Tylko jakie? Maz chce z zaglowkami wysokimi - takie nie pasuja tutaj, zbyt nowoczesne. Ale maz chce praktyczne Chcialam za kanapa jedna konsole z takiego drewna jak stol w salonie - ale nie wiem czy nie zrobi się zbyt monotonie. W oknach zostają zaslony i nic więcej. Nie pokazałam jadalni. Tam tez jeszcze braki sa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 26.04.2014 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Ja z prośbą -co to za piękna ława do salonu? poszukuję czegoś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 26.04.2014 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Zdecydowanie czerwony Wygląda rewelacyjnie u Ciebie! Fotele by mogły być szare albo jasny beż, by nie przesadzić z tym mocnym akcentem. Poza tym masz przestrzeń do pozazdroszczenia, świetny układ i cudne okna. Idealna baza. Nie wiem, czy te szare ściany nie byłyby lepsze w kolorze off white, bo zasłony są chyba beżowe ? Strasznie dużo klamotów na półce nad oknem - pochowanie ich wprowadzi optycznie ład. Wiadomo, że zabawki będą jeszcze parę lat, to trzeba ukryć inne pierdółki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hisia 26.04.2014 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Witam się i ja. Chciałam pokazać mój salon i spytać forumowiczki jak go zmienić. Proszę nie patrzcie na zabawki i łóżeczko. Mamy piętrowy dom i dwa łóżeczka dla mojej córeczki. W tym na dole jest jak i ja tu jestem. A zabawki są mojego niespełna dwuletniego synka. Kanapa przywieziona jest ze starego mieszkania, do celowo ma być inna. Zanim zamieszkaliśmy myślałam o dwóch. Jednej granatowej a drugiej szarej. Teraz ta czerwien wydaje się nawet pasować. Granat bardzo smutno będzie wyglądać więc ten kolor wykluczam. Jest mi teraz mało przytulnie tutaj. Wydaje mi się że powinien być dywan ale najwięcej kłopotu mam z kanapami. Czy możecie coś powiedzieć co Wam rzuca się w oczy? Może jest coś co Was drażni? Nie patrzcie też proszę na to co za oknami. Ziemia jest rozkopana bo poki nie skończymy ogrodzenia nie zrobimy tez ogródka a z ogrodzeniem staneliśmy w miejscu [ATTACH=CONFIG]256632[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]256633[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]256634[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]256635[/ATTACH] Fajnie wygląda ta czerwona kanapa. Czy moge prosić o namiary na te tuby sufitowe - szukam czegoś w tym stylu do oświetlenia przedpokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 26.04.2014 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 (edytowane) Ja z prośbą -co to za piękna ława do salonu? poszukuję czegoś takiego? Wykonał mój mąż na moje zlecenie Hisia to tuby massivy. Myslalam ze każdy je zna bo tak jak i krzesła moje te lampy już chyba każdy z forum ma Edytowane 28 Kwietnia 2014 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 26.04.2014 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Wykonał mój mąż na moje zlecenie Beata zdolny mąż :rolleyes: co masz powieszone w oknach, jakies gotowe zasłony czy szyte ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sharlotka 27.04.2014 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Beata, pięknie, wiesz, jak lubię Twój dom!!!! Kuchnia obłędna!!! Pokaż jadalnię!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 27.04.2014 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Beata Weronika masz świetną bazę i bardzo podoba mi się połączenie jasnych szarych ścian z beżem Aktualnie oszalałam na punkcie tego połączenia Na pewno z kuchni trzeba pozbyć się (pochować) całą masę drobiazgów z półki nad oknem. Ja do czerwieni dodałabym jeszcze inne jej tonacje ale delikatnie i w dodatkach np. szare poduchy we wzór z koralową kedrą, do tego np oranżowa poduszka jednokolorowa ustawiona za tą ze wzorem. W kwestii dywanu sama się zastanawiam, bo jasny przy dzieciach niby niepraktyczny, ale ciemny niepraktyczny nawet przy dorosłych (chyba że macie inne doświadczenie? ). Może coś nie przytłaczającego kolorem, ale we wzory coby odwrócić uwagę od ewentualnych dziecięcych szaleństw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AniaS79 27.04.2014 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Cudowne, CUDOWNE okna i przestrzeń.... I fix w kuchni... Eh marzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.04.2014 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 może dywan jutowy?Ma taki szarobeżowy kolor naturalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Weronika 27.04.2014 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 (edytowane) Zdecydowanie czerwony Wygląda rewelacyjnie u Ciebie! Fotele by mogły być szare albo jasny beż, by nie przesadzić z tym mocnym akcentem. Poza tym masz przestrzeń do pozazdroszczenia, świetny układ i cudne okna. Idealna baza. Nie wiem, czy te szare ściany nie byłyby lepsze w kolorze off white, bo zasłony są chyba beżowe ? Strasznie dużo klamotów na półce nad oknem - pochowanie ich wprowadzi optycznie ład. Wiadomo, że zabawki będą jeszcze parę lat, to trzeba ukryć inne pierdółki Oj z tą półką to była burza na forum. Robic nie robic, jak robic to jaki kolor etc. A teraz ja uwielbiam! Wszystko mam pod reką nie musze klikac na szafki z filiżankami 5 razy dziennie albo po butelke dla małej. Wiem że może nie wygląda to najlepiej ale chciałam żeby było trochę jak hmmm w kawiarni za barem. Miał być napis nad półką jakiś madry w kolorze czarnym ale mąż mówi ze to oklepane wiec nic nie ma. Myslicie ze napis odmienilby ta sciane? Nie chce rezygnować z moich filiżanek które sa pod reką. Zaslony są beżowe. beata zdolny mąż :rolleyes: Co masz powieszone w oknach, jakies gotowe zasłony czy szyte ? ikea Beata Weronika masz świetną bazę i bardzo podoba mi się połączenie jasnych szarych ścian z beżem Aktualnie oszalałam na punkcie tego połączenia Na pewno z kuchni trzeba pozbyć się (pochować) całą masę drobiazgów z półki nad oknem. Ja do czerwieni dodałabym jeszcze inne jej tonacje ale delikatnie i w dodatkach np. szare poduchy we wzór z koralową kedrą, do tego np oranżowa poduszka jednokolorowa ustawiona za tą ze wzorem. W kwestii dywanu sama się zastanawiam, bo jasny przy dzieciach niby niepraktyczny, ale ciemny niepraktyczny nawet przy dorosłych (chyba że macie inne doświadczenie? ). Może coś nie przytłaczającego kolorem, ale we wzory coby odwrócić uwagę od ewentualnych dziecięcych szaleństw? Venus dziękuję za opinie! Ta kanapa to przypadek ale tez mi się podoba jej kolor. Albo inaczej - nie widziałam tutaj innego. Szara za smutno, granat absolutnie robi się ponuro. Ale będę szukac chabrowej. NIe mam za to pomysłu jaka powinna być. Czy nowoczesna taka z zaglowkami Waszym zdaniem nie wprowadzi tu chaosu?? Nie pokazywałam schodów. Jeśli chodzi o dywan to tak - bezowy widziałam wczoraj i będzie pasować. Nie wiem tylko jaki wziąć rozmiar, poki nie mamy kanap ciężko będzie wybrać dywan. Chcialabym kwadrat chyba. Musze tez zamknąć jakos salon na hol. Myslalam o konsolkach takich jak stol w salonie tylko wyższych. Chyba już to pisałam Edytowane 28 Kwietnia 2014 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts