Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

bansz

Recommended Posts

Jaksie pewnie że się nie gniewam ;) podziwiam Wasze pomysły i dlatego pytam się, proszę o radę :)

A wystrój okien, chodzi o makaroniki? niestety na razie nie stać mnie na piękne firanki, bo dom wymaga jeszcze wydatków innych :(

Joliska ale jaką wystawkę parapetową? chodzi o te doniczki?

Co do krzeseł, to kupiliśmy je bo nam się akurat bardzo podobają ;)

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A wystrój okien, chodzi o makaroniki? niestety na razie nie stać mnie na piękne firanki, bo dom wymaga jeszcze wydatków innych

Pozory... Mycho, gładki woal jest tańszy niż makarony :)

Na parapecie oprócz doniczek stoi/leży coś jeszcze. Starałabym się ukryć to kuriozalne dość okienko, a nie dodatkowo je podkreślać.

Mycho, cieszy mnie Twoja reakcja na nasze uwagi - to dość rzadkie na tym forum. Pokazane przez Ciebie wnętrze mogłoby służyć jako lekcja pokazowa: jak stworzyć nieprzytulne wnętrze przy zastosowaniu ciepłych barw. Bo niestety pokutuje przeświadczenie, że przytulne są te ciepłe, a zimne - chłodne.

Mycho, cieszy mnie Twoja reakcja na nasze uwagi - to dość rzadkie na tym forum. .

trzeba umieć przyjmować krytykę, no i dlatego pytam, bo sama nie umiem sobie poradzić z wnętrzem, dokładam jakiś różnych nowych rzeczy, maluję a potem mnie się to nie podoba :-?

No i tylko jak przeczytałam Wasze rady , już zajęłam się jedną sprawą :)

I uważam, że rzczywiście ładniej bez tej ozdoby czerwonej ;)

tadaaammmm (tylko teraz można zobaczyć jak karnisz wisi za nisko :-? )

http://img52.imageshack.us/img52/6115/okno009.jpg

Aha, a nie chcę też na razie pchać kasy w dodatki do domu, bo prawdopodobnie dom będzie sprzedany ;)

No ale póki jeszcze tu mieszkam, chcę się tutaj lepiej czuć :)

Na parapecie oprócz doniczek stoi/leży coś jeszcze. Starałabym się ukryć to kuriozalne dość okienko, a nie dodatkowo je podkreślać.

Chodzi o to, że jest za małe, w nieodpowiednim miejscu, czy coś innego? ;)

Edit: a wracając do moich krzeseł, to Nefer ma takie same , tylko w kolorze kremowym, więc chyba nie są takie złe, bo Nefer ma pięęęęękny dom :)

Teraz nikt nie zwraca zbyt dużej uwagi na karnisz, bo nic oka do niego nie przykuwa :)

Ad okienko - nie wiem, po co ono... I niczego na tym parapecie bym nie stawiała - powód: by nie przyciągać wzroku do okna.

Edit: a wracając do moich krzeseł, to Nefer ma takie same , tylko w kolorze kremowym, więc chyba nie są takie złe, bo Nefer ma pięęęęękny dom :)

Dla mnie to nie argument :lol:

Teraz nikt nie zwraca zbyt dużej uwagi na karnisz, bo nic oka do niego nie przykuwa :)

Ad okienko - nie wiem, po co ono... I niczego na tym parapecie bym nie stawiała - powód: by nie przyciągać wzroku do okna.

Szkoda, że wcześniej nie porównałam cen makaronów z woalkowymi, bo zawsze chciałam mieć takie woalkowe , bez żadnych wzorów.

Co do okna to też tym się zajmę , kwiatkami znaczy się, bo tamta ozdoba, to była świąteczna ze stołu i tylko tam chwilowo stała ;)

Dzięki bardzo za pomysły i czekam na jeszcze :)

Ta ściana brązowa mnie drażni, chciałam tam dać obraz w czerwonej ramie, ale zawisł jakiś tam plakat :roll:

Ta ściana brązowa mnie drażni, chciałam tam dać obraz w czerwonej ramie, ale zawisł jakiś tam plakat

Mycho, daj sobie bana na czerwień :) Dlaczego w ogóle zrobiłaś tę brązową ścianę i paski na ścianach wokół stołu??? Ujednoliciłabym to...

http://lh6.ggpht.com/_wZ1e9a6Ylqc/S5qnfgRN2nI/AAAAAAAACqA/R7cXsVRY3Mk/mycha2.jpg

I teraz myślała o czymś dekoracyjnym.

Witam

Takie ciekawe i ładne macie pomysły na wnętrza, więc tak nieśmiało chciałam się spytać co byście doradzili mi w moim salonie. Pomalowałam kawałek ściany na brązowo i jakoś tak mi się to już nie widzi, jakiś ten mój salon nijaki :roll:

http://img715.imageshack.us/img715/9113/dom006.jpg

kominek tylko tak na razie pomalowany, będzie tam docelowo jakaś płyta marmurowa.

http://img59.imageshack.us/img59/939/dom009.jpg

http://img19.imageshack.us/img19/3870/2012010022.jpg

Mycha przemalowałabym ściany na ładny szary kolor i dała czarne lub biało czarne dodatki. Do tego gładkie jasne zasłony np. w Ikei można kupić taniutki materiał i uszyć samemu.Przykłady:

http://www.pytanieomieszkanie.pl/uploads/zdjecia/TikurillaSzary_Pokoj.jpg

http://images28.fotosik.pl/321/46633550bb989f81.jpg

http://farm1.static.flickr.com/131/353899177_11202a5335.jpg

Basia Okno drewniane i masz rację ciężkie jak diabli, przy zamykaniu trzeba dociskać ręką. W sumie otwieram je tylko do mycia a uchylam jeszcze rzadziej, bo zaraz obok jest okno tarasowe. W kuchni za to mam okno ciut mniejsze 1,50 x 1,20 i zamykam je bez wysiłku.

Joola głównie chodzi mi właśnie o uchylanie.. U nas okno w kuchni i gabinecie jest właśnie nie dzielone i w dodatku w wielkości 1,5 x 1,7 - jestem pełna strachu jeżeli chodzi o ich uchylanie... (bo otwierać to planuję jedynie do mycia) :roll:

Eeee tam Basiu, przynajmniej Ci się same nie zamknie w czasie przeciągu :wink: Na pewno nie będzie tak źle, co najwyżej troszkę częściej trzeba będzie je regulować. Ja przy swoich od 5 lat nic nie robiłam ( prócz mycia oczywiście :lol: )

Ta ściana brązowa mnie drażni, chciałam tam dać obraz w czerwonej ramie, ale zawisł jakiś tam plakat

Mycho, daj sobie bana na czerwień :) Dlaczego w ogóle zrobiłaś tę brązową ścianę i paski na ścianach wokół stołu??? Ujednoliciłabym to...

http://lh6.ggpht.com/_wZ1e9a6Ylqc/S5qnfgRN2nI/AAAAAAAACqA/R7cXsVRY3Mk/mycha2.jpg

I teraz myślała o czymś dekoracyjnym.

Tak miałam przed tym brązem, kurcze tylko teraz nie zamaluję tego ani tych pasków, bo nie mam farby a mąż nie zgodzi się na zakup, bo stwierdzi, że szkoda kasy na nowe farby(wiecie dom niedługo trafi w nowe ręce )

A w domu mam jedynie białą, niebieską, pomarańczowa i żółtą i czerwoną :oops:

Jednak to prawda, że człowiek uczy się na błędach, tutaj w tym domu je widzę i postaram się nie popełnić w nowym pięknym domku :)

Na pewno zanim cokolwiek zrobię to poproszę o radę na forum ;)

mycha ja też podziwiam za postawe wobec krytyki, dla mnie też jest w miare oki. Jak sama zauważyłaś kilka przypadkowych rzeczy usuniętych i już jest lepiej, zabrakło na firany (to i efekt jest nie dokońca taki jak sie chciało), no i obrazy niczego nie wnoszące (i tu chodzi głównie o kase ale lepiej nie zaśmiecać czymkolwiek). Wydaje mi się ze Twoja chęć zmian nie wychodzi z tego że nie wiesz co tu zmienić a z tego że to co chciałbyś mieć w tym wnętrzu jest za drogie lub nie chcesz wydawać dużych pieniędzy na coś co i tak nie zwiększy wartości mieszkania. Ja na Twoim miejscu pozbyłabym się kwiatów (bądź jakoś je wyeksponowała w odpowiedni sposób - te same doniczki, jakieś duże?), obrazów, poduch, podkładek, a czerwonej zasłony już nie ma. A jeśli np mają zostać podkładki to może nie kontrastowe z tłem czyli jakies brązowe?

To sprzedajecie ten dom i kupujecie nowy ?

Sprzedajemy i dopiero budować mamy zamiar nowy ;) projekt wybrany , no i tam mam zamiar nie szaleć tak ;) :oops:

Dlatego nie chcę w niego za dużo inwestować, bo to prawda, że cena już się nie zmieni ;)

No mnie paski też się podobają , nie są złe a tą brązową ścianę to choćby i na biało przemaluję ;)

A może na brązowo by pasowała ściana na której jest tv? :roll:

Jutro zrobię zdjęcie tej ściany i mi doradzicie ;)

Kurde, błąd logiczny. Przyznam, że te krzesła kupiłam tylko po to by było na czym siedzieć w Wigilię (były tanie i dostępne w magazynie :oops: ). Na te co mi się podobają muszę jeszcze pozarabiać.

Niestety jakośc tych krzeseł pozostawia wiele do życzenia - ale przynajmniej da się z nich wszystko zmyć :oops: A ponadto rzeczywiście nadają sie na wielogodzinne nasiadówy - to fakt. Ale myślę,że długo nie pociągną ...

Bardzo cię Mycha w związku z tym przepraszam :oops: