mycha. 12.03.2010 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Jaksie pewnie że się nie gniewam podziwiam Wasze pomysły i dlatego pytam się, proszę o radę A wystrój okien, chodzi o makaroniki? niestety na razie nie stać mnie na piękne firanki, bo dom wymaga jeszcze wydatków innych Joliska ale jaką wystawkę parapetową? chodzi o te doniczki? Co do krzeseł, to kupiliśmy je bo nam się akurat bardzo podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 12.03.2010 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 A wystrój okien, chodzi o makaroniki? niestety na razie nie stać mnie na piękne firanki, bo dom wymaga jeszcze wydatków innych Pozory... Mycho, gładki woal jest tańszy niż makarony Na parapecie oprócz doniczek stoi/leży coś jeszcze. Starałabym się ukryć to kuriozalne dość okienko, a nie dodatkowo je podkreślać. Mycho, cieszy mnie Twoja reakcja na nasze uwagi - to dość rzadkie na tym forum. Pokazane przez Ciebie wnętrze mogłoby służyć jako lekcja pokazowa: jak stworzyć nieprzytulne wnętrze przy zastosowaniu ciepłych barw. Bo niestety pokutuje przeświadczenie, że przytulne są te ciepłe, a zimne - chłodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 12.03.2010 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Mycho, cieszy mnie Twoja reakcja na nasze uwagi - to dość rzadkie na tym forum. . trzeba umieć przyjmować krytykę, no i dlatego pytam, bo sama nie umiem sobie poradzić z wnętrzem, dokładam jakiś różnych nowych rzeczy, maluję a potem mnie się to nie podoba No i tylko jak przeczytałam Wasze rady , już zajęłam się jedną sprawą I uważam, że rzczywiście ładniej bez tej ozdoby czerwonej tadaaammmm (tylko teraz można zobaczyć jak karnisz wisi za nisko ) http://img52.imageshack.us/img52/6115/okno009.jpg Aha, a nie chcę też na razie pchać kasy w dodatki do domu, bo prawdopodobnie dom będzie sprzedany No ale póki jeszcze tu mieszkam, chcę się tutaj lepiej czuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 12.03.2010 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Na parapecie oprócz doniczek stoi/leży coś jeszcze. Starałabym się ukryć to kuriozalne dość okienko, a nie dodatkowo je podkreślać. Chodzi o to, że jest za małe, w nieodpowiednim miejscu, czy coś innego? Edit: a wracając do moich krzeseł, to Nefer ma takie same , tylko w kolorze kremowym, więc chyba nie są takie złe, bo Nefer ma pięęęęękny dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 12.03.2010 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 No i tylko jak przeczytałam Wasze rady , już zajęłam się jedną sprawą I uważam, że rzczywiście ładniej bez tej ozdoby czerwonej tadaaammmm (tylko teraz można zobaczyć jak karnisz wisi za nisko ) Teraz nikt nie zwraca zbyt dużej uwagi na karnisz, bo nic oka do niego nie przykuwa Ad okienko - nie wiem, po co ono... I niczego na tym parapecie bym nie stawiała - powód: by nie przyciągać wzroku do okna. Edit: a wracając do moich krzeseł, to Nefer ma takie same , tylko w kolorze kremowym, więc chyba nie są takie złe, bo Nefer ma pięęęęękny dom Dla mnie to nie argument Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 12.03.2010 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 No i tylko jak przeczytałam Wasze rady , już zajęłam się jedną sprawą I uważam, że rzczywiście ładniej bez tej ozdoby czerwonej tadaaammmm (tylko teraz można zobaczyć jak karnisz wisi za nisko ) Teraz nikt nie zwraca zbyt dużej uwagi na karnisz, bo nic oka do niego nie przykuwa Ad okienko - nie wiem, po co ono... I niczego na tym parapecie bym nie stawiała - powód: by nie przyciągać wzroku do okna. Szkoda, że wcześniej nie porównałam cen makaronów z woalkowymi, bo zawsze chciałam mieć takie woalkowe , bez żadnych wzorów. Co do okna to też tym się zajmę , kwiatkami znaczy się, bo tamta ozdoba, to była świąteczna ze stołu i tylko tam chwilowo stała Dzięki bardzo za pomysły i czekam na jeszcze Ta ściana brązowa mnie drażni, chciałam tam dać obraz w czerwonej ramie, ale zawisł jakiś tam plakat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 12.03.2010 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Ta ściana brązowa mnie drażni, chciałam tam dać obraz w czerwonej ramie, ale zawisł jakiś tam plakat Mycho, daj sobie bana na czerwień Dlaczego w ogóle zrobiłaś tę brązową ścianę i paski na ścianach wokół stołu??? Ujednoliciłabym to... http://lh6.ggpht.com/_wZ1e9a6Ylqc/S5qnfgRN2nI/AAAAAAAACqA/R7cXsVRY3Mk/mycha2.jpg I teraz myślała o czymś dekoracyjnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 12.03.2010 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Witam Takie ciekawe i ładne macie pomysły na wnętrza, więc tak nieśmiało chciałam się spytać co byście doradzili mi w moim salonie. Pomalowałam kawałek ściany na brązowo i jakoś tak mi się to już nie widzi, jakiś ten mój salon nijaki http://img715.imageshack.us/img715/9113/dom006.jpg kominek tylko tak na razie pomalowany, będzie tam docelowo jakaś płyta marmurowa. http://img59.imageshack.us/img59/939/dom009.jpg http://img19.imageshack.us/img19/3870/2012010022.jpg Mycha przemalowałabym ściany na ładny szary kolor i dała czarne lub biało czarne dodatki. Do tego gładkie jasne zasłony np. w Ikei można kupić taniutki materiał i uszyć samemu.Przykłady: http://www.pytanieomieszkanie.pl/uploads/zdjecia/TikurillaSzary_Pokoj.jpg http://images28.fotosik.pl/321/46633550bb989f81.jpg http://farm1.static.flickr.com/131/353899177_11202a5335.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 12.03.2010 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Basia Okno drewniane i masz rację ciężkie jak diabli, przy zamykaniu trzeba dociskać ręką. W sumie otwieram je tylko do mycia a uchylam jeszcze rzadziej, bo zaraz obok jest okno tarasowe. W kuchni za to mam okno ciut mniejsze 1,50 x 1,20 i zamykam je bez wysiłku. Joola głównie chodzi mi właśnie o uchylanie.. U nas okno w kuchni i gabinecie jest właśnie nie dzielone i w dodatku w wielkości 1,5 x 1,7 - jestem pełna strachu jeżeli chodzi o ich uchylanie... (bo otwierać to planuję jedynie do mycia) Eeee tam Basiu, przynajmniej Ci się same nie zamknie w czasie przeciągu Na pewno nie będzie tak źle, co najwyżej troszkę częściej trzeba będzie je regulować. Ja przy swoich od 5 lat nic nie robiłam ( prócz mycia oczywiście ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 12.03.2010 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Ta ściana brązowa mnie drażni, chciałam tam dać obraz w czerwonej ramie, ale zawisł jakiś tam plakat Mycho, daj sobie bana na czerwień Dlaczego w ogóle zrobiłaś tę brązową ścianę i paski na ścianach wokół stołu??? Ujednoliciłabym to... http://lh6.ggpht.com/_wZ1e9a6Ylqc/S5qnfgRN2nI/AAAAAAAACqA/R7cXsVRY3Mk/mycha2.jpg I teraz myślała o czymś dekoracyjnym. Tak miałam przed tym brązem, kurcze tylko teraz nie zamaluję tego ani tych pasków, bo nie mam farby a mąż nie zgodzi się na zakup, bo stwierdzi, że szkoda kasy na nowe farby(wiecie dom niedługo trafi w nowe ręce ) A w domu mam jedynie białą, niebieską, pomarańczowa i żółtą i czerwoną Jednak to prawda, że człowiek uczy się na błędach, tutaj w tym domu je widzę i postaram się nie popełnić w nowym pięknym domku Na pewno zanim cokolwiek zrobię to poproszę o radę na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 13.03.2010 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 To sprzedajecie ten dom i kupujecie nowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 13.03.2010 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 To sprzedajecie ten dom i kupujecie nowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 13.03.2010 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 kurcze to ja sie wyłamię ale mnie sie podoba i ta brązowa ściana i te brązowe paski wyznaczające kąt jadalnyciemny nadał temu pokojowi charakteru, srebrno-czarne plakaty troche uspokoiły ten czerwonyuporządkowanie stołu, parapetu, poduszek - i moim zdaniem jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdallena99 13.03.2010 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 mycha ja też podziwiam za postawe wobec krytyki, dla mnie też jest w miare oki. Jak sama zauważyłaś kilka przypadkowych rzeczy usuniętych i już jest lepiej, zabrakło na firany (to i efekt jest nie dokońca taki jak sie chciało), no i obrazy niczego nie wnoszące (i tu chodzi głównie o kase ale lepiej nie zaśmiecać czymkolwiek). Wydaje mi się ze Twoja chęć zmian nie wychodzi z tego że nie wiesz co tu zmienić a z tego że to co chciałbyś mieć w tym wnętrzu jest za drogie lub nie chcesz wydawać dużych pieniędzy na coś co i tak nie zwiększy wartości mieszkania. Ja na Twoim miejscu pozbyłabym się kwiatów (bądź jakoś je wyeksponowała w odpowiedni sposób - te same doniczki, jakieś duże?), obrazów, poduch, podkładek, a czerwonej zasłony już nie ma. A jeśli np mają zostać podkładki to może nie kontrastowe z tłem czyli jakies brązowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha. 13.03.2010 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 To sprzedajecie ten dom i kupujecie nowy ? Sprzedajemy i dopiero budować mamy zamiar nowy projekt wybrany , no i tam mam zamiar nie szaleć tak Dlatego nie chcę w niego za dużo inwestować, bo to prawda, że cena już się nie zmieni No mnie paski też się podobają , nie są złe a tą brązową ścianę to choćby i na biało przemaluję A może na brązowo by pasowała ściana na której jest tv? Jutro zrobię zdjęcie tej ściany i mi doradzicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 13.03.2010 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Rozumiem. A moim zdaniem wcale nie jest źle, naprawdę. To powodzenia z budową nowego, wymarzonego domku ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 13.03.2010 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 mycha zostaw ta sciane bo jest ok, mnie sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 13.03.2010 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Edit: a wracając do moich krzeseł, to Nefer ma takie same , tylko w kolorze kremowym, więc chyba nie są takie złe, bo Nefer ma pięęęęękny dom Kurde, błąd logiczny. Przyznam, że te krzesła kupiłam tylko po to by było na czym siedzieć w Wigilię (były tanie i dostępne w magazynie ). Na te co mi się podobają muszę jeszcze pozarabiać. Niestety jakośc tych krzeseł pozostawia wiele do życzenia - ale przynajmniej da się z nich wszystko zmyć A ponadto rzeczywiście nadają sie na wielogodzinne nasiadówy - to fakt. Ale myślę,że długo nie pociągną ... Bardzo cię Mycha w związku z tym przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 13.03.2010 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Ale przecież ten dom co sprzedajecie to całkiem nowy jest ! Czemu go sprzedajecie i chcecie budować następny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 13.03.2010 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2010 Ale przecież ten dom co sprzedajecie to całkiem nowy jest ! Czemu go sprzedajecie i chcecie budować następny ? wiesz jak w tym powiedzeniu - pierwszy dom dla wroga, drugi dla nie pamietam a trzeci dla siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts