Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

bansz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nad salonem pracowałam bardzo długo. w końcu stanęło na wrzosowych ścianach, nad łóżkiem fototapeta przedstawiająca Nowy Jork , [moderowano reklamę] Białe meble, duże łóżko małżeńskie i jasne narzuty. Całość wygląda dokładnie, tak jak chciałam:)

Pracowałaś nad salonem i przerobiłaś go na sypialnię?

Czy prócz reklamy sklepu z fototapetami masz jakieś zdjęcia swojego salonu?

Mam pytanie i od razu prośbę: jeżeli nie w tym miejscu (bo za bardzo nie wiem gdzie) to proszę o przeniesienie;)

Otóż chodzi o ściankę TV. Nastąpiła zmiana TV w salonie i szanowny małżonek zdecydował, że stary pójdzie do sypialni. Nie upieram się, że nie, ale kombinuję, co tu zrobić, żeby było niebanalnie i żeby tak strasznie nie rzucał się w oczy. Wymyśliłam, że może TV powieszę na panelu z desek drewnianych, od sufitu do podłogi, na szerokość mniej więcej TV i malowanych na czarno (żeby jak najbardziej "zgubić" TV), ale tak, żeby było widać słoje. I tu moje pytanie: czym te deski pomalować? (bo obawiam się, że będę musiała pana stolarza nakierować...).

Dodam jeszcze, że deski mają być trochę nawiązaniem do tapety Woods, która jest na ścianie za łóżkiem.

Myślicie, że ma to sens? Może ma ktoś w zbiorach, albo widział coś takiego? Szukałam wczoraj trochę na szybko, ale wyświetlały mi się w czarnych dechach tylko kuchnie i łazienki.

Link do zdjęć mojej sypialni:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?86756-SYPIALNIA-inspiracje&p=6271021#post6271021

TV ma być w miejscu obrazu.

Edytowane przez angy

aniula_bl;6680186]Piłkarzyk66 a w tym pięknym oknie coś będzie? napisałeś, że salon prawie ukończony, więc się zastanawiam co jeszcze planujesz?

mnie się bardzo widzi Twoja koncepcja, ale co nieco bym tu jeszcze... ale co? :lol2:

Za oknem bedzie 60m2 salon z deski kompozytowej wiec w oknie poza roletami chyba nic nie bedzie bo np co? Moze jakis pomysl?

W salonie bedzie taka lampa

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/195/1383483_IMG-1416029654325-V.jpg

Co do oświetlenia to kupiliśmy ten plafon do salonu ale gdy do nas dotarl okazał sie bardzo mały i wylądowal w łazience a szkoda bo bardzo nam sie podoba i kosztowal za duzo by wisiiec w łazience;/

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/195/1383485_image-041fabb02fada7faf8456604161ea938c75e3a9e3f22bcfd7e161279e029552a-V.jpg

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/195/1383599_image-90d0e964006b4af3c94c7ff86e5fc34284ef5d6fceef0cbf32288dda051deb8d-V.jpg

Ja mam pytanie troche z innej beczki :-), ale w sumie też odbija sie to na wygladzie mieszkania ( rózne gatunki farb róznie wygladają na ścianach ). Mianowicie czy zwracacie uwage na paroprzepuszczalnośc farb, pytanie te tyczy sie głównie tych którzy będa malowac 1 raz po stanie developerskim, ponieważ jak już zadusimy ściane to pużniej niema znaczenia czym bedziemy w następnej kolejności malować. W sumie np taka Kabe aquatex dysperensyjno-krzemianowa, 1 klasa ścieralności , praktycznie w 100 % paroprzepusczalna, farby krzemianowe też podobno nie przywierają kurzu. Wydawało by sie ideał, dlaczego więc tak mało popularne są tego rodzaju farby ? Brzydko wyglądają po pomalowaniui ? Moze ktoś wypowie sie jak widzi to od strony wizualnej jak i praktycznej ? W nowych budynkach tynk jest gruby na pare centymetrów , więc rzeczywiście na logike wilgoć ma gdzie wnikać i sie kumulować by potem w teori w razie czego znowu wychodzić ze scian przez co w domu/mieszkaniu jest podobno lepszy mikroklimat np. gdy w mieszkaniiu jest sucho z powodu kaloryferów, jednak czy takie "nasiąkanie" ścian jest napewno dobre ? I nie chodzi mi tu tyle o oddychanie ścian z wewnatrz do zewnątrz budynku ( bo tu znowu niewiadomo czym jest pomalowane na zewnatrz ) co własnie o kumulowanie wilgoci w scianach.

A moze np. sam sufit malujecie czymś bardziej paroprzepuszczalnym ?

Edytowane przez mich83

Mój salon na dzisiaj wygląda tak:

[ATTACH=CONFIG]288354[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]288355[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]288357[/ATTACH]

na ścianę tv już czeka miętowa tapeta, taka

[ATTACH=CONFIG]288356[/ATTACH]

brakuje coś w oknach, jakiejś komody a szafka tv i stolik oczywiście stare i do wymiany :yes:

W jadalni będzie dębowy minimal i jakieś fajne krzesła (pomysłu jeszcze brak :bash:)

co to za sofki? gdzie kupione? ładne.