Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

bansz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich, jestem w trakcie remontu domu i tym samym na etapie aranżacji poszczególnych pomieszczeń.

Chciałabym salon w jakiś jasnych barwach, przytulny może w beżach, ecru?

Czy ktoś ma taki salon i mógłby pokazać? A może macie jakieś inspiracje?

Wszędzie teraz tylko surowe biele i szarości. Podobają mi się, ale jestem trochę ograniczona ponieważ przeniesimy meble ze starego mieszkania i są one w kolorze wenge...

I jeszcze jedno pytanie - w części salonu będzie stół i 4 krzesła, nad stołem chciałabym wiszącą lampę. Jakie oświetlenie na resztę pokoju? Nie jest on za duży, ma ok 20 m2 , dwa okna (w tym jedno balkonowe - wyjście na ogród).

Witam wszystkich, jestem w trakcie remontu domu i tym samym na etapie aranżacji poszczególnych pomieszczeń.

Chciałabym salon w jakiś jasnych barwach, przytulny może w beżach, ecru?

Czy ktoś ma taki salon i mógłby pokazać? A może macie jakieś inspiracje?

Wszędzie teraz tylko surowe biele i szarości. Podobają mi się, ale jestem trochę ograniczona ponieważ przeniesimy meble ze starego mieszkania i są one w kolorze wenge...

I jeszcze jedno pytanie - w części salonu będzie stół i 4 krzesła, nad stołem chciałabym wiszącą lampę. Jakie oświetlenie na resztę pokoju? Nie jest on za duży, ma ok 20 m2 , dwa okna (w tym jedno balkonowe - wyjście na ogród).

modliszko, ja mam ciemne meble (wprawdzie nie wenge, ale w sumie kolor zbliżony) i beżowe ściany, wprawdzie nie nadaje się na inspirację, ale jakiś pogląd na te kolory będziesz miała jak zajrzysz. chociaż nie widzę przeciwwskazań, jeśli szary ci się podoba, aby wenge połączyć z ciepłym jasnym szarym.

Witajcie, potrzebuję pomocy przy wyborze koloru narożnika a może i nawet małej metamorfozie mojego salonu. Chciałabym kupić narożnik Miami - taki jak u Korozji i w takim samym kolorze, plus jeden fotel i pufa 100x100. Nie jestem pewna czy kolor będzie pasował do moich wnętrz, gdyż chyba trochę namieszałam z kolorami, a może nawet stylami. Chciałabym zaznaczyć, że lampa w salonie idzie do wymiany i w grę wchodzi także przemalowanie ściany za narożnikiem. Na tymczasowe "coś" zamiast narożnika nie zwracajcie uwagi. A oto mój salon z otwartą kuchnią i jadalnią oraz rzut z projektu688_big.jpgIMG_2324.jpg[IMG_2314.jpgIMG_2312.jpg

a może lepszym pomysłem zamiast narożnika byłoby wybranie sofy.

Reszta zdjęć

IMG_2322.JPGIMG_2320.JPGIMG_2321.JPGIMG_2318.JPGIMG_2319.JPG

Edytowane przez usia

no to teraz ja ..... mój obrzydliwy salon, który był robiony na chwilę ...bo na szybko musieliśmy się wprowadzać ( z meblami ze starego mieszkania ) .... przyszedł czas żeby się z nimi pożegnać ;-)

pomóżcie drodzy moi ... co tu zmienić żeby "koza" została i była ozdobą salonu ?

nie mogę na to patrzeć a muszę ech chora jestem oglądając wasze cudeńka ....

Cos nie tak z kolorami scian ,nie widze jaki jest odcien wypoczynku,,granat,ciemno szary?Czy zamierzasz go zmienic?Usunelabym ten segmencik , sciane przemalowala na kolor czarny lacznie ze sciana na ktorej jest koza..Telewizor zawies na sciane , dodaj dlugie polki,pod , nad, jak lubisz .Ten fotel tam zupelnie nie pasuje.Pomyslu na koze nie mam , bo mnie sie zadna koza nie podoba Twoja jest olbrzymia ,dominujaca z nieciekawym odprowadzeniem lacznie z tym wiadrem ocynkowanym tworza kotlownie, ozdoba salonu niestety nie bedzie .Chyba ,ze podpowiedza cos osoby posiadajace takie kozie rozwiazania,Jak fundusze pozwola to moze uda Ci sie to kozidlo zabudowac. Zrob zdjecie z szeszej perspektywy ,postaraj sie ujac caly salon , pokaz jadalnie i kuchnie jesli sa to pomieszczenia stanowiace calosc.

Co TY masz na drzwiach balkonowych?

Edytowane przez vze