Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

bansz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

falentka bardzo ładny salon :) ale ja jestem za opcją "zdjęcia w dziennym świetle" :)
Dziękuję bardzo zdjęcia rzeczywiście nie są najlepszej jakości i wydają się troszkę mroczne -zrobię w dziennym i aparatem a nie tabletem Pozdrawiam serdecznie

Właśnie skończyłam oglądać Twoją Mugato galerię i zbieram szczękę z podłogi:jawdrop::jawdrop: Brawoooo za dodatki - mnie one najbardziej przerażają o u Ciebie widać że jest to Twoja pasja a- przy tak dużych umiejętnościach- mogłaby być też i Twoją praca super po prostu

Edytowane przez joliska

Przychylam się do prośby o jasne, dzienne zdjęcie :D Czy zawsze jest tak od linijki, czy to aranżacja do zdjęć?
no zawsze niestety moj mąż to wariat ale on sprząta a mnie czystość nie razi :D więc nie mam nic przeciwko temu gorzej z ZUU naszą córką i jej pokojem generalnie jak chce to niech lata ze ścierą co mu będę bronić

[ATTACH=CONFIG]338182[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]338183[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]338184[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]338185[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]338186[/ATTACH] dzienny salon ale zdjęcia robione telefonem niestety

falentka, nie wiem co jest z tym Twoim salonem, bo to nie do końca mój styl i kolorystyka, ale strasznie mi się podoba, mam wrażenie że panuje w nim wspaniały klimat, no nie mogę się napatrzeć :) Jako gość na pewno bym się rozsiadła na tej kanapie i ciężko by było się mnie pozbyć ;) ja nie wiem, czy wy też tak macie, że czasami patrząc na jakieś zdjęcia myślicie "ale super atmosfera", mimo że wszystko sami byście zrobili inaczej? Może to ze mną jest coś nie tak, bo mój mąż nie do końca kuma, o co mi chodzi.

A dziękuję Tobie bardzo:) ja mam dokładnie tak samo, bo to chyba nie od stylu zalezy- lubię glamurkowy styl taki lekko glam ale baaardzo podobają mi się styl Prowansalski stare poprzecierane meble i te dodatki Lubie tez styl angielski i francuska elegancję wiec mam trochę rozdwojenie jaźni i wieczny dylemat Kocham stare meble i pokój mojej córki jest własnie tak urzadzony ma np swietne łóżko za 400 zł z początków 19 w -nie trzymam sie wiec konkretnego tematu poprostu podoba mi sie to co ladne. Nie lubię jedynie mebli z ikea ale jeśli je ktoś umiejętnie wkomponuje w cala aranżacje to czemu nie.

zgadzam się z aduska. wszystko fajne i tak czysto :-) namawiam teraz brata na postawienie chociaż takiej ścianki pomiędzy kuchnią a salonem bo i m w ogromnym kuchniosalonie brak przytulności, spokoju... kanapy swietne...

Dziękuję bardzo kanapa to narożnik ale mający 2 rogi :evil: a ścianka faktycznie dzieli salon na dwie części jest spory bo prawie 60 metrowy i do tego jeszcze 15 metrowa na wpół otwarta kuchnia wiec postanowiłam oddzielić jakoś dwie przestrzenie w łaskawie 3 bo powstanie jeszcze kominkowa z dwoma uszkami

• 2 weeks później...

Przychodzę do Was prosić o porady.

Poniżej 2 zdjęcia mojego salonu i 1 zdjęcie salonu kogoś z forum. Proszę poradzcie mi czy będzie pasować do mojego narożnika ścianka na której będzie wisieć tv w kolorze popielato-szarym jak na zdjęciu?? Dodatkowo pomóżcie mi wybrać zasłony do salonu czy w kolorze popielatym będą dobrym rozwiązaniem??

Pozostałe ściany salonu w kolorze kości słoniowej bądź delikatne beżowe będą pasować do całości.

Tv będzie wisieć na sćianie więc też nie planuję żadnej szafki rtv.

Jaki stolik kawowy?? Czy ten co jest będzie się bardzo gryzł z pozostałym wnętrzem??

IMG_5824.jpg

IMG_5825.jpg

dsc_0131.jpg

Przychodzę do Was prosić o porady.

Poniżej 2 zdjęcia mojego salonu i 1 zdjęcie salonu kogoś z forum. Proszę poradzcie mi czy będzie pasować do mojego narożnika ścianka na której będzie wisieć tv w kolorze popielato-szarym jak na zdjęciu?? Dodatkowo pomóżcie mi wybrać zasłony do salonu czy w kolorze popielatym będą dobrym rozwiązaniem??

Pozostałe ściany salonu w kolorze kości słoniowej bądź delikatne beżowe będą pasować do całości.

Tv będzie wisieć na sćianie więc też nie planuję żadnej szafki rtv.

Jaki stolik kawowy?? Czy ten co jest będzie się bardzo gryzł z pozostałym wnętrzem??

Mari, zerknij do tych dwóch wątków:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?242549-Niskobud%C5%BCetowa-odnowa-salonu

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?243498-Metamorfoza-mieszkania

tam trochę dywagacji kolorystycznych, pomysłów i inspiracji, które być może ci się spodobają....

rozumiem, że chcesz pozbyć się szafki RTV (mnie się podoba i całkiem fajnie pasuje ;) ), zmienić kolor zasłon i kolor ścian, tak?

stolikowi wystarczy obciąć trochę nogi, żeby był trochę niższy... ;)

trudno na podstawie tych dwóch zdjęć stwierdzić, czy będzie pasować do całości, bo nie pokazałaś ;)

możesz też założyć sobie wątek, wrzucić tam więcej zdjęć salonu i to co ci się podoba....

coś się wymyśli :)

pozdrawiam :bye:

Edytowane przez Catti

[ATTACH=CONFIG]338182[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]338183[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]338184[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]338185[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]338186[/ATTACH] dzienny salon ale zdjęcia robione telefonem niestety

podoba się bardzo, tylko usytuowanie kominka dziwne trochę, bo tak już nie w salonie, za ścianką lekko schowany :D

• 2 weeks później...

witam,

pytanie mam. czy jeśli mam otwartą kuchnie na salon.. przy kuchni stoi prostokątny stół drewniany(zdj) to czy 6m dalej przy kanapie może być okrągły stolik kawowy? straaaasznie mi się jeden podoba, ale Mój M. twierdzi, że musi być kanciasty. (?)

i ja już sama nie wiem :(( Help !

w załącznikach stół obiadowy (krzesła z mam szarymi siedziskami ) i docelowy kawowy,

kanapa przy stoliku również szara (typu miami) + czarno-biały dywan.

stol_montana_2_miodowy_web.jpg

stolik-kawowy-low-blend-okragly-z-drewnianymi-nogami-.jpg