lukjah 11.03.2016 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Jaki kolor mebli bedzie pasowal pod sciane z betonu architektonicznego? Odpada bialy, moze dab sonoma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.03.2016 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 dałabym cieplejszy dąb niż sonoma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 12.03.2016 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 Przychodzę skromnie poprosić o pomoc bo miałam wizję ale teraz już nie jestem pewna czy na pewną słuszną. Podpowiedzcie dziewczyny i chłopaki jaki kolor krzeseł Waszym zdaniem będzie pasował. Wymyśliłam sobie czarne bo chciałabym czarny stolik kawowy i tak jakoś by nawiązywało Ale przyszedł stół i teraz nie jestem na 100% pewna. Białych wolałabym uniknąć bo się łatwo brudzą i boje się, że zrobi się za milutko, z drugiej strony bardzo by pasowały do białej kuchni, którą widać z salonu ale ja lubie wnętrza przyjemne, domowe ale z pazurem. I ta czerń jakoś tak.... poza tym co wtedy z czarnym stolikiem.... Fajnym pomysłem byłyby szare tapicerowane pod kolor kanapy, lub drewniane, w kolorze stołu (ale tylko nowoczesne) niestety te ciekawe i ładne mają zaporową cenę a fundusze mocno ograniczone. Myślę tak ok 200 zł za krzesło mogę dać. Mojemu M. podobaja sie niebieskie. Tylko gdzie znaleźć ładne i tanie w takim kolorze Kanapa jest szara, szafka tv - biały mat, zasłony - ciemny szary. Karnisze będą przemalowane na czarno. Stolik tymczasowy. Salon otwarty na kuchnie w kolorze biały połysk + czarny blat. Ściany białe. Poniżej kilka fotek. Przepraszam za jakość niektórych z nich ;/ Okropne głośniory i wieża znikną. A takie coś chodzi mi po głowie: Co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana1719510228 12.03.2016 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 (edytowane) Dzień dobry. Chciałabym prosić o pomoc w umeblowaniu salonu i jadalni. Jesteśmy na etapie szukania stołu, szafki rtv, kanapy, stolika/ławy kawowej. Czym więcej oglądam, tym mniej wiem Poniżej wklejam zdjęcie salonu, podłoga dąb bielony, okna i drzwi w domu orzechowe i kuchni dla ukazania "stylu", chciałabym aby zachowana była jakaś spójność... aczkolwiek aby salon był cieplejszy niż kuchnia. W załączniku wklejam kanapy które wpadły mi w oko (kolor osobno - ten szary, grafitowy) i zastanawiam się czy ma to być narożnik taki lub większy czy inna kombinacja? dwójka, fotel? A może jeszcze jakaś inna? Kolejne zdjęcie chyba znane tutaj, od jana9 baaardzo podoba mi się styl i zakochałam się w szafce rtv. Czy ktoś może wie gdzie mogę taką dostać? Edytowane 12 Marca 2016 przez Ana*** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.03.2016 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 Prośby o pomoc w urządzaniu zamieszczajcie w dziale "projektowanie wnętrz".Tutaj raczej powinno się pokazywać skończone (lub prawie skończone) salony, które maja być inspiracją dla czytelników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana1719510228 12.03.2016 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 Zależało mi również na rozpoznaniu szafki pod rtv a zdjęcie znalazłam tutaj. Niestety wlascicielka juz sie nie udziela... moze ktos skojarzy... Swoja droga nawet nie wiedziałam ze taki dział jest. Myślałam ze dotyczy głównie ścian, podlog a nie mebli:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Korozja 13.03.2016 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2016 Elfir nie proszę o zaprojektowanie wnętrza (jaki stolik, jakie dodatki, co na ścianę itp) a jedynie o sugestie jakie krzesła. Całe wnętrze jest prawie skończone więc to raczej odpowiedni dział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.03.2016 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2016 Elfir nie proszę o zaprojektowanie wnętrza (jaki stolik, jakie dodatki, co na ścianę itp) a jedynie o sugestie jakie krzesła. Całe wnętrze jest prawie skończone więc to raczej odpowiedni dział Korozja - pisałam do Ana, nie do ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.03.2016 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2016 Zależało mi również na rozpoznaniu szafki pod rtv a zdjęcie znalazłam tutaj. Spróbuj napisać na prv do autora zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pumqa 14.03.2016 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 Hej. Bardzo podoba mi się stół z krzesłami. Możesz zdradzić gdzie takie dostać? I jakie wymiary ma stół? Długość i szerokość? Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pokico 17.03.2016 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Witajcie co sądzicie o mojej koncepcji salonu podłoga to gres drewnopodobny, okna złoty dąb, obok szare płytki - tam będzie stół jadalniany. Dodatki wszelakie w kolorze oliwkowym. I do tego, wymyśliłam sobie pasy nad schodami również z elementem oliwki. Pasy będą się przewijać również wyżej, w odcieniach farb, które będą w mieszkaniu. To jasne to linia schodów - pod schodami będzie biblioteczka, a jest tam ciemno, więc tym kolorem postanowiłam rozjaśnić ten kącik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.03.2016 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 ja bym kominek cały machnęła albo na szaro, albo na biało, bez pasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 17.03.2016 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Przewas -dzień dobry, ja z prośbą . Co to za płytki w salonie -białe czy nie wżera się w nie bród? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marduk 17.03.2016 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2016 Wiesz co? Jeszcze bez mebli a dużo się dzieje - nie masz obaw że powstanie misz masz? Może projektuj globalnie a nie jednostkowo każdy element w oderwaniu od całości? Pas poziomy (i to tak wyrażny) optycznie obniża pomieszczenie - juz to widać na sąsiadujących ścianach (ściana z oknem i planowane TV). I na dodatek na tych pasach znowu okienka (ramki itp). Osobiście tego nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 21.03.2016 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 Wiesz co? Jeszcze bez mebli a dużo się dzieje - nie masz obaw że powstanie misz masz? Może projektuj globalnie a nie jednostkowo każdy element w oderwaniu od całości? Pas poziomy (i to tak wyrażny) optycznie obniża pomieszczenie - juz to widać na sąsiadujących ścianach (ściana z oknem i planowane TV). I na dodatek na tych pasach znowu okienka (ramki itp). Osobiście tego nie widzę. Zgadzam się. pokico, mam podobny układ do Twojego, jeśli chodzi o bliskość TV i kominka. Nie jest to najszczęśliwsze rozwiazanie, ale cóż, czasami po prostu nie ma innego wyjścia i musi tak być. Wydaje mi się, że u Ciebie w tym kąciku za dużo będzie się działo. Juz samo sąsiedztwo kominka i TV to "nadmiar wrażeń", więc, moim zdaniem, trzeba iść nie w dekoracyjnosć, ale właśnie w stronę uspokojenia tej powierzchni. U siebie rozwiązałam to w ten sposób, że kominek został w kolorze reszty ścian (bardzo jasny chłodny beż, właściwie złamana biel), zaś wnękę z tv zrobiłam taka techniczną: szafka pod tv i wisząca półka nad nią zrobione zostały przez stolarza z płyty w kolorze ciemnoszarym a wnękę aż do sufitu pomalowałam w kolorze tych mebli, tak zeby uzyskać jednolite tło, w które wtopi się telewizor. Meble są maksymalnie proste, szuflady bez uchwytów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alano11 21.03.2016 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 Wnętrze bardzo gustowne i przyjemne choć ja osobiście jestem zwolennikiem bieli i szarości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martahp 21.03.2016 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 (edytowane) U nas przy trójce szkodników salono-jadalnia częściej przypomina plac zabaw. http://images75.fotosik.pl/381/7301bf30a0f2b189med.jpg Przewas - wspaniały klimat! I na tym zdjęciu hamak tak pięknie koresponduje kolorystycznie z plamą złamanej czerwieni na pietrze (szafa?). Pieknie A szkodniki zdecydowanie dopełniają całości;) (tylko te obrazki w ramkach dla mnie za wysoko powieszone) Poszłam obejrzeć zdjęcia domu z zewnątrz. Kurczę - jaki fajnie można przekształcić stary dom. Ta elewacja, ta pergola, ach. Będzie gdzieś więcej zdjęć? Plizzzzz.... Edytowane 21 Marca 2016 przez martahp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
interona 22.03.2016 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2016 U nas przy trójce szkodników salono-jadalnia częściej przypomina plac zabaw. http://images75.fotosik.pl/381/7301bf30a0f2b189med.jpg Przewas, cudne, belki nad salonem stwarzają niepowtarzalny klimat, czysta i radosna przestrzeń, mieszkajcie szczęśliwie, a nas uszczęśliwcie kolejnymi fotkami.... proszę..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pokico 23.03.2016 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 Zgadzam się. pokico, mam podobny układ do Twojego, jeśli chodzi o bliskość TV i kominka. Nie jest to najszczęśliwsze rozwiazanie, ale cóż, czasami po prostu nie ma innego wyjścia i musi tak być. Wydaje mi się, że u Ciebie w tym kąciku za dużo będzie się działo. Juz samo sąsiedztwo kominka i TV to "nadmiar wrażeń", więc, moim zdaniem, trzeba iść nie w dekoracyjnosć, ale właśnie w stronę uspokojenia tej powierzchni. U siebie rozwiązałam to w ten sposób, że kominek został w kolorze reszty ścian (bardzo jasny chłodny beż, właściwie złamana biel), zaś wnękę z tv zrobiłam taka techniczną: szafka pod tv i wisząca półka nad nią zrobione zostały przez stolarza z płyty w kolorze ciemnoszarym a wnękę aż do sufitu pomalowałam w kolorze tych mebli, tak zeby uzyskać jednolite tło, w które wtopi się telewizor. Meble są maksymalnie proste, szuflady bez uchwytów. Dziękuję bardzo, każda opinia cenna, cieszę się na każdą reakcję Pójdę jednak chwilowo swoją koncepcją i pokażę Wam efekt;) n Na kominku planuję tylko jeden obrazek ślubny, w kolorze ramki kominka (czarny) Natomiast meble będą jasno-brązowe, z frezowanymi uchwytami, proste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.03.2016 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 zupełnie tego nie widzę...Ale ważne, że Tobie się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts