Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

bansz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Przychodzę skromnie poprosić o pomoc bo miałam wizję ale teraz już nie jestem pewna czy na pewną słuszną. Podpowiedzcie dziewczyny i chłopaki jaki kolor krzeseł Waszym zdaniem będzie pasował.

Wymyśliłam sobie czarne bo chciałabym czarny stolik kawowy i tak jakoś by nawiązywało ;) Ale przyszedł stół i teraz nie jestem na 100% pewna. Białych wolałabym uniknąć bo się łatwo brudzą i boje się, że zrobi się za milutko, z drugiej strony bardzo by pasowały do białej kuchni, którą widać z salonu :bash:

ale ja lubie wnętrza przyjemne, domowe ale z pazurem. I ta czerń jakoś tak....:rolleyes: poza tym co wtedy z czarnym stolikiem....

Fajnym pomysłem byłyby szare tapicerowane pod kolor kanapy, lub drewniane, w kolorze stołu (ale tylko nowoczesne) niestety te ciekawe i ładne mają zaporową cenę a fundusze mocno ograniczone. Myślę tak ok 200 zł za krzesło mogę dać.

Mojemu M. podobaja sie niebieskie. Tylko gdzie znaleźć ładne i tanie w takim kolorze :confused:

Kanapa jest szara, szafka tv - biały mat, zasłony - ciemny szary. Karnisze będą przemalowane na czarno. Stolik tymczasowy. Salon otwarty na kuchnie w kolorze biały połysk + czarny blat. Ściany białe.

Poniżej kilka fotek. Przepraszam za jakość niektórych z nich ;/

11100410_1135510233150359_796802185_n.jpg

Okropne głośniory i wieża znikną.

12240934_957888324247012_7707651784483080926_o.jpg 11787418_955847411117770_1132681363_n.jpg

A takie coś chodzi mi po głowie:

krzeslo_ginevra_ii_antracytowe_machina_meble_2334__766059088.jpg

Co myślicie?

5958662378.jpg

Dzień dobry. Chciałabym prosić o pomoc w umeblowaniu salonu i jadalni. Jesteśmy na etapie szukania stołu, szafki rtv, kanapy, stolika/ławy kawowej. Czym więcej oglądam, tym mniej wiem ;-) Poniżej wklejam zdjęcie salonu, podłoga dąb bielony, okna i drzwi w domu orzechowe i kuchni dla ukazania "stylu", chciałabym aby zachowana była jakaś spójność... aczkolwiek aby salon był cieplejszy niż kuchnia. W załączniku wklejam kanapy które wpadły mi w oko (kolor osobno - ten szary, grafitowy) i zastanawiam się czy ma to być narożnik taki lub większy czy inna kombinacja? dwójka, fotel? A może jeszcze jakaś inna?

Kolejne zdjęcie chyba znane tutaj, od jana9 :) baaardzo podoba mi się styl i zakochałam się w szafce rtv. Czy ktoś może wie gdzie mogę taką dostać?

V__722A.jpg

kuchnia.jpg

kanapa.jpg

WP_20160312_12_18_45_Pro.jpg

7.JPG

Edytowane przez Ana***

Elfir nie proszę o zaprojektowanie wnętrza (jaki stolik, jakie dodatki, co na ścianę itp) a jedynie o sugestie jakie krzesła. Całe wnętrze jest prawie skończone więc to raczej odpowiedni dział ;)

Korozja - pisałam do Ana, nie do ciebie

Witajcie :p

co sądzicie o mojej koncepcji salonu

sa.jpg

podłoga to gres drewnopodobny, okna złoty dąb, obok szare płytki - tam będzie stół jadalniany. Dodatki wszelakie w kolorze oliwkowym.

I do tego, wymyśliłam sobie pasy nad schodami

pas.jpg

również z elementem oliwki. Pasy będą się przewijać również wyżej, w odcieniach farb, które będą w mieszkaniu. To jasne to linia schodów - pod schodami będzie biblioteczka, a jest tam ciemno, więc tym kolorem postanowiłam rozjaśnić ten kącik.

:)

Wiesz co? Jeszcze bez mebli a dużo się dzieje - nie masz obaw że powstanie misz masz? Może projektuj globalnie a nie jednostkowo każdy element w oderwaniu od całości?

Pas poziomy (i to tak wyrażny) optycznie obniża pomieszczenie - juz to widać na sąsiadujących ścianach (ściana z oknem i planowane TV). I na dodatek na tych pasach znowu okienka (ramki itp). Osobiście tego nie widzę.

Wiesz co? Jeszcze bez mebli a dużo się dzieje - nie masz obaw że powstanie misz masz? Może projektuj globalnie a nie jednostkowo każdy element w oderwaniu od całości?

Pas poziomy (i to tak wyrażny) optycznie obniża pomieszczenie - juz to widać na sąsiadujących ścianach (ściana z oknem i planowane TV). I na dodatek na tych pasach znowu okienka (ramki itp). Osobiście tego nie widzę.

Zgadzam się.

pokico, mam podobny układ do Twojego, jeśli chodzi o bliskość TV i kominka. Nie jest to najszczęśliwsze rozwiazanie, ale cóż, czasami po prostu nie ma innego wyjścia i musi tak być. Wydaje mi się, że u Ciebie w tym kąciku za dużo będzie się działo. Juz samo sąsiedztwo kominka i TV to "nadmiar wrażeń", więc, moim zdaniem, trzeba iść nie w dekoracyjnosć, ale właśnie w stronę uspokojenia tej powierzchni. U siebie rozwiązałam to w ten sposób, że kominek został w kolorze reszty ścian (bardzo jasny chłodny beż, właściwie złamana biel), zaś wnękę z tv zrobiłam taka techniczną: szafka pod tv i wisząca półka nad nią zrobione zostały przez stolarza z płyty w kolorze ciemnoszarym a wnękę aż do sufitu pomalowałam w kolorze tych mebli, tak zeby uzyskać jednolite tło, w które wtopi się telewizor. Meble są maksymalnie proste, szuflady bez uchwytów.

U nas przy trójce szkodników salono-jadalnia częściej przypomina plac zabaw.

http://images75.fotosik.pl/381/7301bf30a0f2b189med.jpg

Przewas - wspaniały klimat! I na tym zdjęciu hamak tak pięknie koresponduje kolorystycznie z plamą złamanej czerwieni na pietrze (szafa?). Pieknie :)

A szkodniki zdecydowanie dopełniają całości;)

(tylko te obrazki w ramkach dla mnie za wysoko powieszone)

Poszłam obejrzeć zdjęcia domu z zewnątrz. Kurczę - jaki fajnie można przekształcić stary dom. Ta elewacja, ta pergola, ach. Będzie gdzieś więcej zdjęć? Plizzzzz....:)

Edytowane przez martahp

U nas przy trójce szkodników salono-jadalnia częściej przypomina plac zabaw.

http://images75.fotosik.pl/381/7301bf30a0f2b189med.jpg

Przewas, cudne, belki nad salonem stwarzają niepowtarzalny klimat, czysta i radosna przestrzeń, mieszkajcie szczęśliwie, a nas uszczęśliwcie kolejnymi fotkami.... proszę.....

Zgadzam się.

pokico, mam podobny układ do Twojego, jeśli chodzi o bliskość TV i kominka. Nie jest to najszczęśliwsze rozwiazanie, ale cóż, czasami po prostu nie ma innego wyjścia i musi tak być. Wydaje mi się, że u Ciebie w tym kąciku za dużo będzie się działo. Juz samo sąsiedztwo kominka i TV to "nadmiar wrażeń", więc, moim zdaniem, trzeba iść nie w dekoracyjnosć, ale właśnie w stronę uspokojenia tej powierzchni. U siebie rozwiązałam to w ten sposób, że kominek został w kolorze reszty ścian (bardzo jasny chłodny beż, właściwie złamana biel), zaś wnękę z tv zrobiłam taka techniczną: szafka pod tv i wisząca półka nad nią zrobione zostały przez stolarza z płyty w kolorze ciemnoszarym a wnękę aż do sufitu pomalowałam w kolorze tych mebli, tak zeby uzyskać jednolite tło, w które wtopi się telewizor. Meble są maksymalnie proste, szuflady bez uchwytów.

Dziękuję bardzo, każda opinia cenna, cieszę się na każdą reakcję :)

Pójdę jednak chwilowo swoją koncepcją i pokażę Wam efekt;) n Na kominku planuję tylko jeden obrazek ślubny, w kolorze ramki kominka (czarny)

Natomiast meble będą jasno-brązowe, z frezowanymi uchwytami, proste.