Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

bansz

Recommended Posts

To i ja wrzuce swoje 3 grosze:-)

Chyba najbardziej podoba mi sie salon Igor_Celina, ladny, prosty w formie, stonowany w kolorach, subtelny.

W salonie Adriana podoba mi sie ciekawa forma, odejscie od prostych ksztaltow, zabawa kolorem przy jednoczesnym nie przedobrzeniu. Kilka rzeczy na pewno zmienilabym (np. oparcia krzesel), ale calosc robi dobre wrazenie.

Salon Barto jest dla mnie nie skonczony. Nie podobaja mi sie zaslonki (no, ale to tylko moje zadnie), pomysl z powieszanym sufitem srednio mi sie podoba w tym wydaniu, bo a)chyba niezbyt wysokie pomieszczenie jest, b) kolor optycznie to pomieszczenie obniza. Poza tym szkoda, ze podloga nie jest z ciemniejszego drewna, ale tak, czy inaczej widzialabym dywan w okolicach sofy i stolika. No i zdecydowanie usunelabym serete ze stolika (ale to pewnie przez wychowanie w komunie:-) Tyle napisalam, a tak generalnie to duzy ma potencjal, tylko pewnie trohe czasu musi uplynac, zeby wszystko ladnie razem sie zgralo.

Wjednym domu juz salon mam, ale teraz jestem na etapie malowania scian w drugim domu. Tak sie madrze, a sama nie wiem jak mi wyjdzie:-)

'Stary' salon - fragment - teraz wyglada troche inaczej, ale nie mam zadnh nowych zdjec i nie ma mnie na miejscu, zeby zrobic nowe.

http://img690.imageshack.us/img690/3108/salonk14.jpg

Edytowane przez citizen girl

• Odpowiedzi 4,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

:-D To tylko gra swiatel przez rosliny za oknem:-) Pomysl z kula rewelacja:-) Efilo, ten stolik to IKEA, nic nadzwyczajnego, ale bardzo go lubie. Mam dwa i notorycznie ich uzywam, pomimo tego, ze juz dorobilam sie stolika kawowego. A zdjec z drugiej (ani zadnej innej) nie mam, bo jestem teraz gdzie indziej i nie mam jak zrobic zdjec. A kolumny sa ze mna:-)

Witam,

Jako, że korzystałem z forum tylko biernie postanowiłem to zmienić i pokazać mój salon, świeżo z nim skończyłem. Oświetlenie ściany oraz sufitu wykonane na taśmach led. Dodam, że wszystko zrobiłem sam. Oczywiście jeszcze nie skończone meblowanie...

http://img30.imageshack.us/img30/3834/73623688.jpg

W razie pytań chętnie odpowiem.

pozdrawiam

Adrian G.

Adriang zaglądasz do tego wątku jeszcze.

Napisz więcej szczegółów jak zrobić oświetlenie jak na tym zdjęciu.

Pisałeś że chętnie odpowiesz :)

Witam. Muszę umeblować salon, a kompletnie nie mam pomysłu . W miejscu gdzie stoi stary komplet wypoczynkowy planuję dać narożnik, ale jaki kolor by tu pasował? Zaznaczam że drzwi są koloru orzecha, a ściany jasny beż. Czy pomożecie niezdecydowanemu forumowiczowi?

http://picasaweb.google.pl/lh/photo/yQi6U0abtv5wl3CbXCXOtw?feat=directlink

Edytowane przez damianekK

Wooow ładnie :D!!!! Ja kupiłabym wypoczynek w kolorze szarym. Widzę, że ciasnawo u Was, więc namawiam na kupienie dwóch mniejszych kanap, zamiast jednego narożnika, który dużo miejsca zajmuje, np jedną dwuosobową, a drugą trzyosobową.

Myślałam o szarym wypoczynku i takowy kupiłam, ale do pokoju wypoczynkowo - tv na piętrze :). Płytki mam w kolorze jasnym, okna brązowe, więc żeby nawiązać do tej kolorsystki wypoczynek jest ciemno brązowy (poduchy mają czarne pasy) Salon wraz z jadalnią ma 40m2 - i jak dla mnie miejsca jest dosyś własnie przy takim układzie wypoczynku, bo wg mnie ułatwia wyjście na taras.

Dziękuję za opinię.

Pozdrawiam

A.

fuksje :D

każdy robi co lubi. jak dla mnie szafka raczej nie zlewa sie z otoczeniem tylko krzyczy 'co ja tutaj robie' ;) pasuje do stylu blokowo-meblościankowo-brw ;)

przyjrzałam sie bliżej temu zdjęciu i poniekąd cię rozumiem. ciężko będzie wpasować tam coś co zleje sie z tłem i nie bedzie biło się z kominkiem o palme pierwszeństwa. niemniej jednak nadal uważam że 'tak zostać nie może' ;) i wiem juz dlaczego. szafka sama w sobie nie jest taka zła (myślałam że to gięte szkło ale tak chyba nie jest) natomiast razi plątanina kabli która jest jak na dłoni

Edytowane przez efilo
dopiski dopiski

fuksje :D

każdy robi co lubi. jak dla mnie szafka raczej nie zlewa sie z otoczeniem tylko krzyczy 'co ja tutaj robie' ;) pasuje do stylu blokowo-meblościankowo-brw ;)

przyjrzałam sie bliżej temu zdjęciu i poniekąd cię rozumiem. ciężko będzie wpasować tam coś co zleje sie z tłem i nie bedzie biło się z kominkiem o palme pierwszeństwa. niemniej jednak nadal uważam że 'tak zostać nie może' ;) i wiem juz dlaczego. szafka sama w sobie nie jest taka zła (myślałam że to gięte szkło ale tak chyba nie jest) natomiast razi plątanina kabli która jest jak na dłoni

.

Co do kabli, to mam też podobne odczucia, dlatego wszystko oprócz telewizora (białego) zostanie przeniesione do w/w pokoju. Szafka jest od kompletu mebli, które stoją w salonie, jest prostokątna i na żywo, aż tak się w czy nie rzuca.:)

Anulka bardzo ładny salonik !!!! mebelki, roletki zasłonki wszystko dla mnie ok a jednak .... tę szklaną szafkę bym zmieniła jednak na stylową. Coś w podobnym kształcie ...