efilo 13.11.2010 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Efilo gratulacje! Co masz na podłodze?Chodzi mi o deski i płytki.Jak z utrzymaniem w czystości i czy nie za ślisko? Pozdrawiam finishparkiet jesion selekcja exclusive bielony lobą procolor. piemme fashion ivory. jestem bardzo zadowolona z wyboru. na pewno nie jest za ślisko bo córka ma wybieg naokoło ściany kominkowej i w sumie jeszcze nigdy nie wywinęła orła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneet 13.11.2010 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Ja uwielbiam własne, domowe, rodzinne dekoracje - piękne zdjęcie, portret ołówkiem, ew. obrazy/rysunki/ grafiki początkujących malarzy, artystów, tanie, przy tym prawdziwe, stworzone przez człowieka, z sercem i zapałem, ale nie te nieszczęsne "obrazy" z allegro. Przecież to nie ma nic wspólnego ze sztuką, to sztuczny, paskudny, straszliwy twór,a już tryptyki biją wszystko na głowę.... anjazzielonego a mosz w swoich zbiorach internetowych jakieś ciekawe strony, aby można było kupić coś fajnego początkującego? Ja kiedyś miałam fajną stronę , taką egalerię ,rzeczy niesamowite i cenowo znośne ale gdzieś mi zginęła i za nic nie mogę jej teraz odnaleść. Może Ty masz coś fajnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 13.11.2010 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Oj dzieje sie w tym salonie, dzieje ... masz całkiem ładny kominek, ten tryptyk tylko go szpeci. popieram w całej rozciągłości. Wolalabym juz jakiś plakat kinowy w antyramie, niz to coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 13.11.2010 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Aneet, niestety nie mam; my po prostu zamawialiśmy portrety rysowane ołówkiem - naszych córek i całą kocią kolekcję, a ładne klimatyczne zdjęcia też mamy w swoich zbiorach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdala 13.11.2010 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 joliska, com, nie pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 13.11.2010 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 (edytowane) Patrzę na to moje wnętrze i brakuje mi świeżego spojrzenia. Zafiksowałam się na pewnych założeniach i chyba utknęłam. Zaczęło mi w tym wnętrzu brakować oddechu, jakiejś swobody. Czy za bardzo wszystko dopasowane? Pierwsze co zmienię to będzie w najbliższym czasie kolor ścian, bo kiedyś pomroczność jasna mnie ogarnęła i dałam pomalować prawie cały parter magnolią. Teraz mi ta zółć w oczach swieci. Chcę mieć ściany jasnoszare. Ktos mi kiedyś zasugerował, zeby ścianę z tv zrobic grafitową. Nie wiem. Boję sie, ze przytłoczy to wnętrze.Kiedyś zmienie też kanapę (na jasną i nie skórzaną) i krzesła (najchętniej jakieś lekkie, jasne) i fronty kuchni i w ogóle wszystko, ale póki co potrzebuję zmian kosmetycznych, bo przeciez mieszkamy dopiero niecałe 2 lata. Edytowane 14 Listopada 2010 przez asizo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 13.11.2010 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 (edytowane) Salon jest OK, dbalosc o detale itd., wiec nie ma czego sie uczepic. Tylko ja to lubie jasne, pogodne wnetrza. Nie lubie tych ciemnych mebli, ciemnych kanap, ciemnych ram okiennych (akurat masz biale). Dziala to na mnie depresjogennnie Powaznie!!! Zle czuje sie w tak przyciemnionionych wnetrzach. Ja to bym sciany pomalowala na bialo, a to co szare zostawila jak jest.. Nie wprowadzaj nowego koloru, a juz na pewno ciemnego. Masz jak masz, ale jestes przykladem tego, ze po pewnym czasie takie wnetrza mecza. To tylko moj punkt widzenia. Mnie ten twoj salon przytlacza. PS I bez ciemnych firanek, to tez daje "ponury" efekt. Tak wiec na teraz: zdjelabym te firanki i pomalowala sciany na bialo. Aha i nie zauwazylam na poczatku - ----> bialy klosz od lampy. Po dodaniu zdjec: bardziej mi sie podobalo wlasnie wczesniej czyli potwierdza to, ze detale musisz rozjasnic. Piekniej wygladaja twoje okna bez tych ciemnych firanek. Jasne zaslony niech zostana. Salon jest wtedy o wiele wiekszy. 1) bialy klosz od lampy 2) biale sciany 3) jasne firanki albo nawet bez. Jak dodalas zdjecia to teraz widac, jaki masz piekny i przestronny salon. Edytowane 14 Listopada 2010 przez Aleksandryta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 13.11.2010 23:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 dodalas w miedzy czasie kilka fot i nie zmieniam zdania,masz bardzo fajne wnetrzetez mi teraz przeszla mysl,ze mozna pomalowac z powodzeniem na bialo(u mnie na monitorze bardzo slabo widac kolor,prawie odbieram jak bialy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 14.11.2010 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 joliska, com, nie pl ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Analiena 14.11.2010 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Asizo, ja nie czuję się na tyle kompetentna by udzielać Ci wskazówek co do zmiany. Jednak mam jedną uwagę: aktualne zdjęcia salonu robiłaś albo wieczorem, albo przy mocno pochmurnej pogodzie. Co więcej - jeśli dobrze widzę przy zaciągniętych do połowy roletach - ograniczyłaś mocno dopływ światła. Zdjęcia następne są wręcz oblane światłem. Dlatego uważam, że Twój salon nie jest wcale taki zły jak to wygląda na przedstawionych przez Ciebie fotach, to po prostu kwestia zdjęć A co do zmian to przyłączam się do propozycji zdjęcia czarnych zasłonek. Z resztą uważam, że obiegowa opinia iż czarny pasuje do wszystkiego jest mylna... PS: Jaki kolor mają fronty w kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 14.11.2010 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 (edytowane) Dziękuję za uwagi. Kolor scian chcę właśnie zrobić prawie biały, tzn. bardzo jaśniutki szary, który właściwie jest bielą, tylko w estawieniu z białym sufitem widać, ze to jednak delikatn szarośc (znajomi mają teraz taki kolor Tikurilli z mieszalnika i bardzo mi sie podoba - przy nim np. białe ramy okienne nie wyglądają na brudne/żółte - to przełamanie jest moim zdaniem potrzebne). O meblach pisałam, ze kiedyś będą jaśniejsze, przede wszystkim kanapa (tu i tak była przeprawa z m. - on chciał czarną lub czerwoną). Kuchnia jest otwarta, meble w salonie trzeba było dobrc do kuchni, ktora jest właśnie ciemna (tak mi się wtedy spodobało, teraz pewnie wybrałabym jasną). Cy myślicie, ze można to jakoś sensownie pogodzic i zrobić kiedyś np. jasna kuchnię, a zostawic ciemne w salonie? Właśnie brakuje mi tego dystansu, zeby to ocenić, bo z natury jestem bardo ostrożna, nawet za bardzo. I własnie mam wrażenie, ze u mnie wszystko jest tak skompletowane i poukładane,a wolę wnętrza z odrobina oddewchu i kontrolowanego szaleństwa. lekkie i jasne... Mój forumowy faworyt to np kuchnia i salon efilo. Acha, pogoda podczas robienia zdjece była rzeczywisciwe bardzo pochmurna, roleta nie jest zaciągnieta - to biały barak, a nad nim sciana lasu.W rzeczywistosci salon jest jasny. Tam, gdzie przejście przy kominku, jest klatka schodowa z wielkim przeszkleniem dachu, co daje duzo światła. Edytowane 14 Listopada 2010 przez asizo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 14.11.2010 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 (edytowane) kupiłam wczoraj aparat to taki kompromis pomiędzy profesjonalną sesją a obrazami z allegro wrzucam zatem zdjęcia salonu, ale od razu proszę o zastosowanie wyobraźni, bo fotograf ze mnie marny.. na razie jadalnia http://i52.tinypic.com/2itkh8k.jpg http://i51.tinypic.com/96aids.jpg salon http://i54.tinypic.com/2mxr6lv.jpg http://i56.tinypic.com/2925spc.jpg nie wiem czy udało mi się to pokazać, ale ta czekoladowa część sufitu jest wyżej od reszty, więc sufit nie spada na głowę, a odlatuje (wyłania się zza ściany i spod jasnego sufitu) (sufit jest czekoladowy.. na zdjęciu wyszedł bardzo ciemno) proszę o niezwracanie uwagi na szmaty w oknie salonowym.. sama też staram się je ignorować niestety, tak jak pisałam.. to okno od drogi i musi być zastanowione, a na mój wymarzony wystrój muszę sporo uzbierać jak widać - ściany puste.. wymagają zagospodarowania.. przy okazji też proszę o poradę w sprawie stołu.. będzie wielki i drewniany (w kolorze okien i zabudowy kuchennej).. i do niego krzesła i tu mam małą trudność.. szukam jasnych (moga być białe) krzesła z drewnianymi nogami.. jest takich sporo, ale wygladają dość ciężko gdyby ktoś miał jakieś typy to chętnie Edytowane 14 Listopada 2010 przez skaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 14.11.2010 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Lepiej na tych zdjęciach to wygląda Ja bym tylko wywaliła tę ciemną zasłonę. Bardzo podoba mi się podłoga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skaba 14.11.2010 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 mam taki plan zmieniam upięcie w tym oknie średnio raz w miesiącu, więc już wiele kombinacji przećwiczyłam niestety ani jedna nie zagościła na dłużej.. był moment, że same białe zasłonki na tej jasnej ścianie wydawały mi się za mdłe.. ale to był latem, a latem salon jest bardzo mocno doświetlony.. teraz wyrzucam wszystkie ciemne elementy, żeby słoneczka nie zabierały, bo wiadomo, że nie ma go już tyle.. chcę też zamówić na zmianę jasne poduszki na kanapę.. tyle, że to wersja raczej okazyjna, bo te poduchy lądują na ziemi bardzo często, buduje się z nich domu, skacze po nich itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 14.11.2010 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 (edytowane) Na szybciutko nieudolna wklejanka: http://cdn.mydeco.com/media/data/rooms/images/_thumbs/4sym6362k7n7tnsu.jpg_469x427_q85.jpg Koralowe zasłony:http://cdn.mydeco.com/media/data/rooms/images/_thumbs/kg2pl3qwpjwhfw2f.jpg_469x427_q85.jpg Edytowane 14 Listopada 2010 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 14.11.2010 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Dziękuję za uwagi. Kolor scian chcę właśnie zrobić prawie biały, tzn. bardzo jaśniutki szary, który właściwie jest bielą, tylko w estawieniu z białym sufitem widać, ze to jednak delikatn szarośc (znajomi mają teraz taki kolor Tikurilli z mieszalnika i bardzo mi sie podoba - przy nim np. białe ramy okienne nie wyglądają na brudne/żółte - to przełamanie jest moim zdaniem potrzebne). O meblach pisałam, ze kiedyś będą jaśniejsze, przede wszystkim kanapa (tu i tak była przeprawa z m. - on chciał czarną lub czerwoną). Kuchnia jest otwarta, meble w salonie trzeba było dobrc do kuchni, ktora jest właśnie ciemna (tak mi się wtedy spodobało, teraz pewnie wybrałabym jasną). Cy myślicie, ze można to jakoś sensownie pogodzic i zrobić kiedyś np. jasna kuchnię, a zostawic ciemne w salonie? Właśnie brakuje mi tego dystansu, zeby to ocenić, bo z natury jestem bardo ostrożna, nawet za bardzo. I własnie mam wrażenie, ze u mnie wszystko jest tak skompletowane i poukładane,a wolę wnętrza z odrobina oddewchu i kontrolowanego szaleństwa. lekkie i jasne... Mój forumowy faworyt to np kuchnia i salon efilo. Acha, pogoda podczas robienia zdjece była rzeczywisciwe bardzo pochmurna, roleta nie jest zaciągnieta - to biały barak, a nad nim sciana lasu. W rzeczywistosci salon jest jasny. To jest moja kuchnia: http://img651.imageshack.us/img651/5517/dsc9205.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img715.imageshack.us/img715/9717/dsc9203.jpg Uploaded with ImageShack.us Tam, gdzie przejście przy kominku, jest klatka schodowa z wielkim przeszkleniem dachu, co daje duzo światła. a ja uważam że twój salon jest ok, faktycznie może przemaluj sciany, powieś tylko białe firany i bedzie zupełnie inaczej, jesli miałabys mozliwość zmiany krzeszeł na własnie bardziej lekkie i jasne to bylo by juz super, ja kurcze jakoś nie lubię czerwonego, mój mąż chciał czerwona kuchnię ale powiedziałam po moim trupie. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akashaj 14.11.2010 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 asizo masz bardzo ładne wnętrze , ale zgadzam się z tobą , że czegoś tu brak . Nie mebli ani dodatków Wspomniałaś że ktoś zasugerował zmianę koloru ściany za tV na grafitowy - nie bój się takie kontrasty wiele dają mimo, że są radykalną zmianą przyzwyczajeń. Ja też mam podobny problem we własnym wnętrzu brak w nim dynamiki . Mam pomysły i męża sknerę , więc podrzucę tobie kilka pomysłów. Wpierw przekonaj się do ciemnych kolorów np. salon skaby jest dynamiczny i ma kolory ciemne i jasne. Dużo zmienia we wnętrzu rodzaj faktur na ścianie i wzorów -może gdzieś tapeta? wyróżnij część z kominkiem tak by przykuwała uwagę , zmień kolor na ciemniejszy np. ścianę ( tą wypustkę ) przy stole i może pojedź nim po suficie. Stolik kawowy wybierz w drewnie jasnym w chłodnym odcieniu np. jesion , klon. Ja zamiast czarnej zasłony wybrałabym drewniane żaluzje np. w tym samym odcieniu co stolik I zabudowałabym te wnęki w kominku zbieracze kurzu bo pewnie nie dosięgasz . Są też do wyboru kamienie na ścianę - może popularny łupek. Jeśli wolno zauważyć -gdzie są rośliny ? one zawsze subtelnie wypełniają wnętrze .Nie mówię o całej oranżerii, ale tak np. duża doniczka może dwie z małym ciemnozielonym kwiatkiem i graficznym kształtem roślinki? dobrym pomysłem jest zmiana kolory magnolii na lekko szary. ładny jest odcięń nr. 1000N( szaro beżowy ) Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 14.11.2010 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 salon fajny i świeży, i nawet nie szkoda że nie obrazów, naprawdę jest super, może ja bym tylko zmieniła firany w salonie na takie same i tak samo upiete jak w jadalni, na siłe niczego nie szukaj na sciany, to taka moja rada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 14.11.2010 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 joliska i skaba - piękne salony! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 14.11.2010 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 (edytowane) Mój przyszły salon: http://forum.muratordom.pl/images/misc/pencil.png Edytowane 14 Listopada 2010 przez naberia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts